Politika zasebnosti

Datum pričetka veljavnosti: 4. januar 2021

Ta politika zasebnosti določa, kako podjetje Jelovica d.o.o. (»podjetje Jelovica«) uporablja in ščiti vse podatke, ki jih uporabnik (»vi«, »vaš«) posreduje podjetju Jelovica med uporabo spletne strani. V podjetju Jelovica zasebnost vaših podatkov jemljemo zelo resno. Podjetje Jelovica je zavezano k zagotavljanju varstva vaših podatkov. Če vas med uporabo te spletne strani pozovemo, da navedete določene podatke, po katerih vas bo mogoče prepoznati, ste lahko prepričani, da jih bomo uporabljali le v skladu s to politiko zasebnosti in veljavno zakonodajo.

Ta politika zasebnosti ne velja za nobeno drugo spletno stran, do katere je mogoče dostopati s te spletne strani, kar vključuje, vendar ni omejeno na kakršne koli povezave do spletnih strani družbenih omrežij, ki jih zagotavljamo.

Zbiranje in uporaba podatkov

Za različne namene zbiramo več različnih vrst informacij, da zagotovimo in izboljšamo delovanje te spletne strani za vas.

Vrste zbranih podatkov

Osebni podatki

Med uporabo naše spletne strani vas bomo morda pozvali, da nam posredujete določene osebne podatke, ki jih lahko uporabimo, da vas identificiramo in stopimo v stik z vami (»osebni podatki«). Podatki, ki omogočajo identifikacijo posameznika, vključujejo:

 • lastno ime, ime podjetja;
 • podatke za stik, vključno z e-poštnim naslovom in/ali telefonsko številko;
 • IP naslov;
 • vrsto in različico spletnega brskalnika;
 • operacijski sistem;
 • piškotke in podatke o uporabi.

Podatki o uporabi

Prav tako zbiramo tudi informacije o načinu dostopa do spletne strani in njene uporabe (»podatki o uporabi«). Ti podatki o uporabi vključujejo informacije, kot so naslov internetnega protokola vašega računalnika (npr. IP naslov); vrsta brskalnika; različica brskalnika; obiskane strani našega spletnega mesta; čas in datum obiska; čas, preživet na teh straneh; edinstveni identifikator naprave in drugi diagnostični podatki.

To so splošne, neosebne informacije, ki jih ni mogoče povezati z določenim posameznikom. Te informacije se uporabljajo za merjenje prometa spletne strani in izboljšanje njene vsebine in uporabniške izkušnje. Podatki o uporabi niso predmet nadaljnje obdelave in jih ne posredujemo tretjim osebam.

Sledenje podatkom iz piškotkov

Za sledenje dejavnostim na naši spletni strani uporabljamo piškotke in podobne tehnologije sledenja ter hranimo nekatere neosebne podatke za izvajanje spletne analitike z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje spletne strani.

Piškotki so datoteke z majhno količino podatkov, ki vključujejo anonimni enolični identifikator. Piškotki so poslani iz spletne strani v vaš brskalnik in se shranijo v vašo napravo. Uporabljamo tudi druge tehnologije sledenja, kot so spletni svetilniki, internetni tagi in skripti, ki so namenjeni za zbiranje in sledenje informacijam ter izboljšanje in analizo naše spletne strani.

Brskalnik lahko nastavite tako, da zavrne sprejem piškotkov ali vas opozori, ko je piškotek poslan. Vendar če piškotkov ne sprejmete, morda ne boste mogli uporabljati nekaterih delov naše spletne strani.

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo:

 • Sejni piškotki: Sejne piškotke uporabljamo za upravljanje naše spletne strani.
 • Preferenčni piškotki: Preferenčne piškotke uporabljamo, da bi si zapomnili vaše želje in različne nastavitve.
 • Varnostni piškotki: Varnostne piškotke uporabljamo iz varnostnih razlogov.

Uporaba podatkov

Informacije zbiramo iz naslednjih razlogov:

 • Informacije uporabljamo za izboljšanje naših izdelkov in spletnih strani.
 • E-poštni naslov, ki ste nam ga posredovali, uporabljamo za redno pošiljanje promocijskih e-poštnih sporočil z novimi izdelki, posebnimi ponudbami ali drugimi informacijami, ki bi vas utegnile zanimati. E-poštna sporočila bomo pošiljali samo tistim uporabnikom, ki so izbrali možnost prijave na prejemanje e-novic. Za več informacij glejte poglavje E-novice v tej politiki zasebnosti.
 • Za odkrivanje, preprečevanje in reševanje tehničnih težav.
 • Za pripravo analize in zagotavljanje dragocenih informacij, s pomočjo katerih lahko izboljšamo našo spletno stran.
 • Za spremljanje uporabe spletne strani.

Vaših podatkov ne bomo razkrili tretjim osebam, razen če nas k temu zavezuje zakon ali nam dovoljuje, da to storimo, ali če ste podali svoje soglasje za tako razkritje.

Prenos podatkov

Vaši podatki, vključno z osebnimi podatki, se lahko prenesejo na in vodijo na računalnikih izven vaše države, regije ali druge državne jurisdikcije, kjer se zakoni o varstvu podatkov lahko razlikujejo od zakonov o vašem pravnem redu.

Če se nahajate zunaj Slovenije in se odločite, da nam boste posredovali svoje podatke, upoštevajte, da vaše podatke prenašamo, zbiramo in obdelujemo v Sloveniji. Vaše soglasje s to politiko zasebnosti, ki mu sledi posredovanje vaših podatkov, predstavlja vašo privolitev k takemu prenosu, zbiranju in obdelavi.

Podjetje Jelovica bo storilo vse, kar je razumno potrebno, da bo vaše podatke obravnavalo varno in v skladu s to politiko zasebnosti, prav tako ne bo prišlo do nikakršnega prenosa vaših osebnih podatkov organizaciji ali v državo, kjer ni ustreznih nadzornih mehanizmov vključno z varstvom osebnih podatkov.

Razkritje podatkov

Pravne zahteve

Podjetje Jelovica lahko vaše osebne podatke razkrije v dobri veri, da je tak ukrep potreben za:

 • izpolnjevanje zakonskih obveznosti;
 • varstvo in zaščito pravic ali premoženja podjetja Jelovica;
 • preprečevanje in preiskovanje morebitnih kršitev v zvezi s spletno stranjo;
 • zaščito osebne varnosti uporabnikov spletne strani ali javnosti;
 • zaščito pred pravno odgovornostjo.

Varnost podatkov

Varnost vaših podatkov je za nas pomembna, vendar ne smete pozabiti, da noben način prenosa prek interneta ali elektronskega shranjevanja ni stoodstotno varen. Čeprav si prizadevamo za poslovno sprejemljiva sredstva za zaščito vaših osebnih podatkov, ne moremo zagotoviti njihove popolne varnosti.

Izmenjava vaših osebnih podatkov

Osebnih podatkov uporabnikov ne prodajamo, z njimi ne trgujemo in jih ne dajemo v najem drugim. Za zgoraj navedene namene lahko našim poslovnim partnerjem, zaupanja vrednim povezanim podjetjem in oglaševalcem posredujemo generične zbirne demografske podatke, ki niso povezani z osebnimi identifikacijskimi podatki o obiskovalcih in uporabnikih.

»Stopite v stik z nami«

V obrazec »Stopite v stik z nami« lahko vnesete svoj e-poštni naslov ali telefonsko številko. Podjetje Jelovica potrebuje vaš e-poštni naslov ali telefonsko številko, da lahko odgovori na vaša vprašanja in poizvedbe. Podjetje Jelovica zagotavlja in se zavezuje, da bo v skladu z določbami veljavne zakonodaje spoštovalo in varovalo osebne podatke kot zaupne. Podjetje Jelovica osebnih podatkov ne bo razkrilo tretjim ali nepooblaščenim osebam in jih bo uporabljalo izključno za namen, za katerega so bili zbrani.

Elektronske novice (»E-novice«)

Če se uporabnik odloči za prijavo na seznam prejemnikov e-novic na obrazcu »Stopite v stik z nami«, se s tem naroča na prejemanje e-novic podjetja Jelovica. Uporabnik, ki na obrazcu »Stopite v stik z nami« izbere možnost »Da, želim prejemati obvestila o izdelkih, storitvah, akcijah, posebnih ponudbah, novicah in dogodkih«, potrjuje in soglaša, da podjetje Jelovica uporabi njegov e-poštni naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbah, popustih, promocijskih dejavnostih, dogodkih in za pošiljanje ustreznih poslovnih obvestil ter za statistično obdelavo.

Ko se uporabnik naroči na prejemanje e-novic, podjetje Jelovica zbira samo e-poštni naslov, ki ga uporabnik vpiše v obrazec »Stopite v stik z nami«. Podjetje Jelovica te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novostih, ponudbah, popustih, promocijskih dejavnostih, dogodkih in za pošiljanje ustreznih poslovnih obvestil ter za statistično obdelavo.

Če se uporabnik kadar koli želi odjaviti od prihodnjega prejemanja e-poštnih sporočil, so na koncu vsakega e-poštnega sporočila na voljo navodila za odjavo, uporabnik se lahko obrne na nas tudi prek naše spletne strani. Podatki o e-poštnem naslovu se shranjujejo, dokler se uporabnik ne odjavi iz seznama prejemnikov e-novic.

Ko uporabnik izpolni obrazec »Stopite v stik z nami«, mora navesti, da se strinja, da podjetje Jelovica uporabi njegov e-poštni naslov za pošiljanje e-novic, kot je navedeno zgoraj, in da se zaveda, da se lahko kadar koli odjavi od prejemanja e-novic. Uporabnik se lahko odjavi s klikom na označeno povezavo »odjavi se«, ki je navedena na koncu vsakega e-poštnega sporočila. Če uporabnik ne navede, da se strinja s pogoji prejemanja e-novic, podjetje Jelovica na njegov e-poštni naslov ne bo pošiljajo obvestil, niti ne bo zbiralo ali obdelovalo njegovega e-poštnega naslova. Podjetje Jelovica pošilja e-poštna sporočila samo tistim posameznikom, ki izrecno soglašajo s prejemanjem e-novic.

Zavedate se, da podjetje Jelovica zbira in obdeluje podatke o vašem e-poštnem naslovu. Uporabnikovi osebni podatki bodo shranjeni v zbirki podatkov izbranega ponudnika in uporabljeni izključno z namenom pošiljanja e-novic. Podatki, ki jih uporabnik posreduje, se ne bodo uporabljali za noben drug namen in ne bodo posredovani tretjim osebam.

Ponudniki spletne strani

Za podporo naše spletne strani, za nudenje spletne strani v našem imenu in zagotavljanje storitev, povezanih s spletno stranjo, ali pomoč pri analizi uporabe naše spletne strani se lahko poslužujemo storitev tretjih podjetij (»ponudnikov spletnih strani«). Ta tretja podjetja imajo dostop do vaših osebnih podatkov le za izvajanje omenjenih nalog v našem imenu in jih ne smejo razkriti niti uporabiti za nikakršen drug namen. S tretjim podjetjem, ki upravlja našo spletno stran, smo podpisali pogodbo o nerazkritju podatkov.

Analitika

Za spremljanje in analizo uporabe naše spletne strani se poslužujemo storitev tretjega ponudnika spletnih strani.

Google analitika

Google analitika je spletna stran za spletno analitiko. Njihovo stran s politiko zasebnosti lahko obiščete tukaj: https://policies.google.com/privacy

Povezave do drugih spletnih strani

Naša spletna stran vsebuje povezave do drugih spletnih strani, ki jih ne upravljamo mi sami. Če kliknete na povezavo tretje osebe, boste preusmerjeni na spletno stran te tretje osebe. Priporočamo vam, da pregledate politiko zasebnosti vsake spletne strani, ki jo obiščete.

Nimamo nikakršnega nadzora in ne prevzemamo nobene odgovornosti za vsebino, politike zasebnosti ali prakse spletnih strani tretjih oseb.

Zasebnost otrok

Naša spletna stran ne nagovarja nikogar, ki je mlajši od 18 let (»otrok«).

Od oseb, mlajših od 18 let, zavestno ne zbiramo podatkov, ki omogočajo osebno identifikacijo. Če ste starš ali skrbnik in ste opazili, da so nam vaši otroci poslali osebne podatke, stopite v stik z nami. Če izvemo, da smo zbrali osebne podatke otrok brez preverjanja soglasja staršev, bomo te podatke odstranili iz naših strežnikov.

Spremembe te politike zasebnosti

Podjetje Jelovica lahko po lastni presoji kadar koli posodobi to politiko zasebnosti. Ko to storimo, spremenimo datum začetka veljavnosti, ki je naveden na vrhu te strani. Uporabnike spodbujamo, da pogosto preverjajo morebitne spremembe na tej strani, da ostanejo obveščeni o tem, kako skrbimo za varstvo osebnih podatkov, ki jih zbiramo. Potrjujete in soglašate, da ste odgovorni za redno pregledovanje te politike zasebnosti in seznanitev s spremembami. Spremembe te politike zasebnosti začnejo veljati, ko so objavljene na tej strani.

Vaše sprejetje teh pogojev

Z uporabo te spletne strani potrjujete, da se strinjate s to politiko. Če se ne strinjate s to politiko, prosimo, da ne uporabljate naše spletne strani. Vaša nadaljnja uporaba spletne strani po objavi sprememb te politike se šteje za sprejetje teh sprememb.

Pravice uporabnika

Uporabnik ima pravico, da nas kadar koli zaprosi, da potrdimo, ali hranimo katerega od njegovih osebnih podatkov; da mu pošljemo kopijo katerega koli od osebnih podatkov, ki jih hranimo o njem; da popravimo morebitne netočnosti uporabnikovih osebnih podatkov in dodamo ustrezne podrobnosti, kadar so osebni podatki, ki jih hranimo, nepopolni; izbrišemo (kolikor je to mogoče) katere koli uporabnikove osebne podatke, kadar to zahteva zakonodaja; ustavimo obdelavo njegovih osebnih podatkov, ki jih obdelujemo; in prenehamo s pošiljanjem e-novic.

Kadar vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi privolitve, ki ste nam jo dali, lahko kadar koli stopite v stik z nami na e-poštnem naslovu info@jelovica.si in svojo privolitev prekličete.

Stopite v stik z nami

Če imate kakršna koli vprašanja glede te politike zasebnosti ali če želite prijaviti kršitev te politike zasebnosti, se obrnite na podjetje Jelovica d.o.o. na e-poštnem naslovu: info@jelovica.si.