Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Znak kakovosti

Jelovica ponovno prejela Znak kakovosti v graditeljstvu, ki potrjuje najvišjo kakovost lesenih oken in vhodnih vrat.
več >

Energetsko svetovanje

Prijavite se in si zagotovite svoj termin z energetskim svetovalcem v Centru energetskih rešitev (CER).
več >

Z inspiracijo do uresničitve izjemnih potencialov


Šenčur, 31.12. 2011

Razvoj okolja in naših navad zahteva prilagajanja gospodarstva in nove rešitve. Tako smo priča, da najbolj napredne panoge izpred desetih let danes popolnoma izginjajo, rojevajo se nove.
Takšen primer je tudi klasična telefonija, ki jo je izrinila mobilna telefonija.

Danes se svet spreminja kot, še nikoli prej. Živimo v obdobju, ko se spremembe dogajajo z izjemno hitrostjo, dnevno smo priča družbeno političnim spremembam, nahajamo se v globalni gospodarsko finančni krizi, velike obremenitve našega planeta povzročajo klimatske spremembe in globalno segrevanje. Lahko bi rekli, nič kaj rožnatega, pa vendarle smo v zadnjem desetletju zaradi mobilne telefonije postali komunikacijsko dosegljivi vsepovsod. Globalni trendi nas usmerjajo v inovativnost in razvoj, povečano uporabo tehnologije, energetsko varčnost, spoštovanje okolja, uporabo razpoložljivih naravnih obnovljivih virov. Ne kubični metri lesa, pomembna je lastnost izdelka

Ko je govora o viziji slovenske industrije, se omenja predvsem visoko tehnologijo, avtomobilsko in farmacevtsko industrijo. Lesne industrije, ki ima edina prednost domače surovinske baze, v družni strateških panog ne najdemo in tu moramo panožna podjetja narediti največji preboj. V lesni panogi so potrebne miselne spremembe. Če se je tekstilna industrija v preoblikovala v modno industrijo, potem tudi lesnopredelovalna ne more biti takšna, kot nekoč. Njen uspeh se danes še vedno meri v kubičnih metrih predelane hlodovine, ne pa s kvaliteto bivanja, energijsko učinkovitostjo, oblikovanjem ali zdravimi produkti. Trenutno smo kot fiksna telefonija, postati moramo kot mobilna telefonija. Postaviti moramo nova izhodišča. Če želimo v Sloveniji uspešno lesno industrijo z zdravimi podjetji, moramo presegati meje. Nujna je modernizacija in povečanje prepoznavnosti, novi, inovativni pristopi, drznost, ker smo vpeti v širše okolje. Država se mora zavedati o naši pomembnosti, saj vse panoge, ki so povezane z lesom v Sloveniji skupaj ustvarimo več kot 1,8 milijarde prihodkov.

V Jelovici boljši od povprečjaV družbi Jelovica smo se v zadnjih štirih letih uspeli preoblikovati v zeleno družbo. Zavedamo se, da bo potrebno narediti precejšen korak naprej, da bomo lahko realizirali svoje cilje. Na različnih nivojih si prizadevamo, da bi lesno industrijo in z njo povezane panoge v Sloveniji prepoznali za strateško pomembne. Cilji Skupine Jelovica za naslednjih nekaj let so jasni - rast poslovanja za 15 odstotkov, 80 odstotni delež izvoza in povezovanje z drugimi, sorodnimi družbami. Naša razvojno usmerjena vlaganja se že obrestujejo. V razvoj na leto vložimo vsaj 2 odstotka prometa. Z iskanjem novim prodajnih poti smo v štirih letih zamenjali 80% našega trga za tiste, kjer si lahko dolgoročno obetamo nove posle. V družbi z več kot 110-letno tradicijo smo posodobili procese in jih računalniško podprli, posodobili smo interno in eksterno logistiko ter investirali v sodobno tehnološko opremo. Ker smo zelena družba, odgovorno ravnamo do narave in okolja. V letu 2012 bomo v Jelovici s pomočjo naravnih virov proizvedli več električne in toplotne energije, kot jo porabimo in postali prva slovenska družba v lesni panogi z energetsko učinkovitostjo in samozadostnostjo svoje proizvodnje. V skupini Jelovica nas je zaposlenih več kot 250, imamo različna znanja in izkušnje. Zavedamo se, da sta naša drznost in vztrajnost pomembni tako za razvoj družbe, kot tudi za razvoj celotne slovenske lesne panoge. Naši projekti so ambiciozni, javnosti želimo predstaviti napredne rešitve, ki nas bodo uvrščale med najnaprednejša podjetja. Garancije za uspeh ni, ob vseh spremembah in sodelovanju vseh so možnosti za naš uspeh večje.

Preberite celo številko časopisa Jenovice, december, 2011


Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

SEJEM DOM 2015

Torek, 13.03.2015

Nove rešitve lesenih hiš in oken Jelovica za leto 2015, ki smo jih predstavili na letošnjem sejmu DOM, temeljijo na izboljšani energijski učinkovitosti.

več >

Jelovica ponovno prejela Znak kakovosti v graditeljstvu

Četrtek, 12.03.2015

Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2015.
več >

Jelovica partner Planice do 2018

Šenčur, 5.3.2015

V naslednjih štirih letih bo Jelovica podpirala največji športni dogodek pri nas in posredno pomagala pri razvoju smučarskih skokov. več >

Ponosni na prvi lesen nizkoenergijski dom za starejše pri nas

Šenčur, 26.01.2015

Prvi lesen dom za starejše občane predstavlja nov mejnik lesene gradnje javnih objektov. Skoraj 3.000 m2 velik objekt se ponaša z izjemno energijsko učinkovitostjo. več >

Ostale novice

JeNovice

Šenčur, 14.01.2015

Zdravje in dobro počutje sta dve izmed ključnih vrednoti našega življenja, kar v teh časih slišimo skoraj na vsakem koraku. Vse več pozornosti posvečamo temu, kaj pojemo, kje bivamo, kakšni materiali nas obdajajo, koliko smo aktivni in kako skrbimo za svoje zdravje. več >

Jelovica v Senožečah postavila leseno večnamensko dvorano

Senožeče, 3.12.2014

Nizkoenergijska lesena večnamenska dvorana v Senožečah, ki smo jo postavili v Jelovici, je ime dobila po prvem slovenskem dobitniku olimpijske medalje. Jelovica je za lesen konstrukcijski del prejela priznanje za inovativnost.
več >

V Jelovici priložnosti z lesom predstavljamo tudi mladim

Gorenja vas, 28.11.2014

Za osnovnošolce in njihove starše smo odprli vrata proizvodnje lesenih oken Jelovica v Gorenji vasi in jim predstavili potencial lesne panoge. 

več >

Hiše Jelovica tudi v Franciji

Šenčur, 18.11.2014

Z izvozom v Jelovici ustvarimo več kot 70 odstotkov prihodkov, večino na zahtevnih evropskih trgih. Naše lesene nizkoenergijske hiše sedaj stojijo tudi v Franciji. več >

Po energetski prenovi znižanje stroškov ogrevanja šole

Bohinjska Bistrica, 17.11.2014

V Jelovici smo zaključili poglavitni del celovite energetske obnove šole v Bohinjski Bistrici, kjer prihranke ogrevanja lahko pričakujejo že to zimo. več >

Veliko zanimanja za pasivno hišo Jelovica

Šenčur, 10.11. 2014

Zaradi obilnega deževja sicer nekaj obiskovalcev manj. Hiša Trend 182 je požela veliko zanimanja.
več >

Starejši občani v Preddvoru že to zimo v energetsko prenovljenem domu

Preddvor, 4.11.2014

Nova lesena energijsko varčna okna in panoramske stene Jelovica v Domu za starejše občane nudijo tudi prijetno bivalno klimo. 
več >

CER s celovito energetsko prenovo hiše tudi dobrodelen

Ljubljana, 30.09.2014

Projekt prenove hiše tudi prvi skupni projekt partnerjev CER.
več >

Drugo leto delovanja CER zaznamovala širitev

Ljubljana, 30.09.2014

Investicije v energetsko učinkovitost so donosne in hkrati priložnost za gospodarstvo. več >

Novo energijsko varčno šolo v Vrhpolju je postavila Jelovica

Vrhpolje, 1.9.2014 

V Jelovici so leseno osnovno šolo v velikosti 500 kvadratnih metrov postavili v desetih dneh. Na pasivno zasnovanem objektu, ki predvideva nizke stroške obratovanja izvajajo dela za dokončanje. 

več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?