Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Aktualno

Švicarji se odločajo za lesene večstanovanjske stavbe iz Jelovice. 
več >

Kako izberem okna?

Kako izbrati okna, ki bodo maksimirala vaše prihranke? Kako merimo energetsko učinkovitost oken?
več >

Z inspiracijo do uresničitve izjemnih potencialov


Šenčur, 31.12. 2011

Razvoj okolja in naših navad zahteva prilagajanja gospodarstva in nove rešitve. Tako smo priča, da najbolj napredne panoge izpred desetih let danes popolnoma izginjajo, rojevajo se nove.
Takšen primer je tudi klasična telefonija, ki jo je izrinila mobilna telefonija.

Danes se svet spreminja kot, še nikoli prej. Živimo v obdobju, ko se spremembe dogajajo z izjemno hitrostjo, dnevno smo priča družbeno političnim spremembam, nahajamo se v globalni gospodarsko finančni krizi, velike obremenitve našega planeta povzročajo klimatske spremembe in globalno segrevanje. Lahko bi rekli, nič kaj rožnatega, pa vendarle smo v zadnjem desetletju zaradi mobilne telefonije postali komunikacijsko dosegljivi vsepovsod. Globalni trendi nas usmerjajo v inovativnost in razvoj, povečano uporabo tehnologije, energetsko varčnost, spoštovanje okolja, uporabo razpoložljivih naravnih obnovljivih virov. Ne kubični metri lesa, pomembna je lastnost izdelka

Ko je govora o viziji slovenske industrije, se omenja predvsem visoko tehnologijo, avtomobilsko in farmacevtsko industrijo. Lesne industrije, ki ima edina prednost domače surovinske baze, v družni strateških panog ne najdemo in tu moramo panožna podjetja narediti največji preboj. V lesni panogi so potrebne miselne spremembe. Če se je tekstilna industrija v preoblikovala v modno industrijo, potem tudi lesnopredelovalna ne more biti takšna, kot nekoč. Njen uspeh se danes še vedno meri v kubičnih metrih predelane hlodovine, ne pa s kvaliteto bivanja, energijsko učinkovitostjo, oblikovanjem ali zdravimi produkti. Trenutno smo kot fiksna telefonija, postati moramo kot mobilna telefonija. Postaviti moramo nova izhodišča. Če želimo v Sloveniji uspešno lesno industrijo z zdravimi podjetji, moramo presegati meje. Nujna je modernizacija in povečanje prepoznavnosti, novi, inovativni pristopi, drznost, ker smo vpeti v širše okolje. Država se mora zavedati o naši pomembnosti, saj vse panoge, ki so povezane z lesom v Sloveniji skupaj ustvarimo več kot 1,8 milijarde prihodkov.

V Jelovici boljši od povprečjaV družbi Jelovica smo se v zadnjih štirih letih uspeli preoblikovati v zeleno družbo. Zavedamo se, da bo potrebno narediti precejšen korak naprej, da bomo lahko realizirali svoje cilje. Na različnih nivojih si prizadevamo, da bi lesno industrijo in z njo povezane panoge v Sloveniji prepoznali za strateško pomembne. Cilji Skupine Jelovica za naslednjih nekaj let so jasni - rast poslovanja za 15 odstotkov, 80 odstotni delež izvoza in povezovanje z drugimi, sorodnimi družbami. Naša razvojno usmerjena vlaganja se že obrestujejo. V razvoj na leto vložimo vsaj 2 odstotka prometa. Z iskanjem novim prodajnih poti smo v štirih letih zamenjali 80% našega trga za tiste, kjer si lahko dolgoročno obetamo nove posle. V družbi z več kot 110-letno tradicijo smo posodobili procese in jih računalniško podprli, posodobili smo interno in eksterno logistiko ter investirali v sodobno tehnološko opremo. Ker smo zelena družba, odgovorno ravnamo do narave in okolja. V letu 2012 bomo v Jelovici s pomočjo naravnih virov proizvedli več električne in toplotne energije, kot jo porabimo in postali prva slovenska družba v lesni panogi z energetsko učinkovitostjo in samozadostnostjo svoje proizvodnje. V skupini Jelovica nas je zaposlenih več kot 250, imamo različna znanja in izkušnje. Zavedamo se, da sta naša drznost in vztrajnost pomembni tako za razvoj družbe, kot tudi za razvoj celotne slovenske lesne panoge. Naši projekti so ambiciozni, javnosti želimo predstaviti napredne rešitve, ki nas bodo uvrščale med najnaprednejša podjetja. Garancije za uspeh ni, ob vseh spremembah in sodelovanju vseh so možnosti za naš uspeh večje.

Preberite celo številko časopisa Jenovice, december, 2011


Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Vabilo k oddaji ponudb za prodajo delnic JELG

Šenčur, 16.04.2014

Skladno s sklepom 19. skupščine, dne 14.8.2013, ima delniška družba Jelovica možnost odkupa lastnih delnic, zato vabi k oddaji ponudb za prodajo delnic JELG. več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

Šenčur, 11.04.2014

V skladu s Statutom delniške družbe in Zakonom o gospodarskih družbah upravni odbor družbe sklicuje 20. SKUPŠČINO DELNIŠKE DRUŽBE JELOVICA, d. d.
več >

Teji Gregorin čestitamo za medalji in vrhunske dosežke

Šenčur, 24.3.2014

V Jelovici s ponosom podpiramo športna prizadevanja Teje Gregorin, ki z odličnimi rezultati sodi v sam biatlonski vrh. Z biatlonsko medaljo v olimpijskem Sočiju in drugim mestom ob zaključku sezone potrjuje svoje mesto med najboljšimi na svetu. več >

Švicarji se odločajo za lesene večstanovanjske stavbe iz Jelovice

Šenčur, 24.3.2014  

Sodobno zasnovana stavba z  luksuznimi stanovanji, ki jo je Jelovica postavila v nemško govorečem delu Švice, je prva v tujini, kjer je uporabljen sistem LAMTOP. 
več >

Ostale novice

Veliko zanimanja za novosti Jelovice na sejmu Dom 2014

Šenčur, 19.3.2014

Na sejmu Dom 2014 so novosti Jelovice na področju energijsko varčnih lesenih hiš in oken požele veliko zanimanja. Obiskovalci so na sejmu lahko preverili novosti na področju energijske varčnosti in udobja bivanja.  več >

Jelovica ključe novega lesenega vrtca slovesno predaja tudi na Bovškem

Šenčur, 14.03.2014

Danes Občini Bovec glavni izvajalec Jelovica v uporabo slovesno predaja nov lesen in energijsko varčen vrtec v Žagi. Lesen objekt, ki je izdelan po najvišjih standardih energijske učinkovitosti, je bil dokončan v manj kot 6 mesecih. Investicija je vredna dobrih 1,6 milijona evrov, od tega skoraj polovico financira sklad EU za regionalni razvoj. Za Jelovico je to že 11 javni objekt v zadnjih dveh letih. 
več >

Prvi lesen montažni dom za starejše pri nas postavila Jelovica

Šenčur, 04.02.2014

Jelovica s postavitvijo prvega lesenega montažnega doma za ostarele dokazuje, da je les primeren za gradnjo različnih javnih objektov. Dom za starejše občane v Kočevju, velik skoraj 3.000 m2, so postavili v dobrem mesecu dni, v teh dneh pa potekajo še zadnja dela na objektu. 
več >

Jelovica leto 2014 začenja z izvozom na nemški trg

Januarja 2014 v Nemčiji postavljajo zahtevno 4-nadstropno leseno montažno stavbo, ki bo še ena dobra referenca za pridobivanje novih poslov v tujini, saj za naslednje leto v podjetju ostajajo optimistični.  več >

V Centru energetskih rešitev v Ljubljani že januarja na prvi posvet

CER v ljubljanskem BTC-ju, kjer se je v letu 2013 zvrstilo 7 večjih strokovnih posvetov za  poslovno javnost in številne manjše delavnice za zasebne investitorje ter izobraževanje mladih, bo tudi letos središče dogodkov na temo inovativnih rešitev za povečanje energetske učinkovitosti. 
več >

Jelovica svojim kupcem v Primorski regiji na voljo v Novi Gorici

Jelovica svojo ponudbo oken in vhodnih vrat predstavlja v prodajno storitvenem centru v Novi Gorici. 
Tam je na voljo najširša ponudba lesenega stavbnega pohištva Jelovice v Primorski regiji.
več >

Več kot 2.500 obiskovalcev CER-a v prvem letu

Ljubljana, 18.10.2013  
Center energetskih rešitev je v letu dni, odkar so ga partnerji  Petrol, Jelovica, Knauf Insulation, Zelene energije in Jub odprli, obiskalo več kot 2.500 strank. Z izvedenimi projekti so skupaj dosegli prihranek energije v višini 720 MWh in prihranek 180 ton CO2. Ustanovitev gospodarskega interesnega združenja CER je podlaga širitvi poslovnega modela v druge države in povezovanju v mednarodne integracije. več >

Slovenski biatlonci, s Tejo Gregorin na čelu, zbrani v CER-u

Ljubljana, 1.10.2013

V Centru energetskih rešitev v Ljubljani se je pred odhodom na priprave v tujino zbrala celotna slovenska biatlonska reprezentanca. 
več >

Obvestilo o pridobitvi kvalificiranega deležaNa podlagi Zakona o prevzemih  ter 118. člena ZTFI zainteresirane javnosti obveščamo, da je družba Jelovica Okna dne 29. 8. 2013 pridobila 93.000 navadnih imenskih delnic izdajatelja Jelovica d.d. z oznako JELG, kar predstavlja 6,48 % vseh izdanih delnic izdajatelja. S tem je družba Jelovica okna postala imetnik 93.000 delnic JELG, kar predstavlja 6,48 % vseh izdanih delnic JELG.
več >

Zlata medalja za pasiven lesen vrtec v Preddvoru tudi na letošnjem sejmu MOS

Celje, 19.9.2013

Na sejmu MOS 2013 so za najbolj energijsko učinkovit javen objekt izbrali pasiven lesen vrtec Jelovica v Preddvoru. 
več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?