Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Aktualno

CER - Brezplačno predavanje 
REALNO O STROŠKIH OGREVANJA
23. oktober ob 18.00.
več >

Eko paket ugodnosti

Ne zamudite, zahtevajte ponudbo za hišo in si zagotovite EKO PAKET POPUSTOV za hišo po vaši meri.
več >

Z inspiracijo do uresničitve izjemnih potencialov


Šenčur, 31.12. 2011

Razvoj okolja in naših navad zahteva prilagajanja gospodarstva in nove rešitve. Tako smo priča, da najbolj napredne panoge izpred desetih let danes popolnoma izginjajo, rojevajo se nove.
Takšen primer je tudi klasična telefonija, ki jo je izrinila mobilna telefonija.

Danes se svet spreminja kot, še nikoli prej. Živimo v obdobju, ko se spremembe dogajajo z izjemno hitrostjo, dnevno smo priča družbeno političnim spremembam, nahajamo se v globalni gospodarsko finančni krizi, velike obremenitve našega planeta povzročajo klimatske spremembe in globalno segrevanje. Lahko bi rekli, nič kaj rožnatega, pa vendarle smo v zadnjem desetletju zaradi mobilne telefonije postali komunikacijsko dosegljivi vsepovsod. Globalni trendi nas usmerjajo v inovativnost in razvoj, povečano uporabo tehnologije, energetsko varčnost, spoštovanje okolja, uporabo razpoložljivih naravnih obnovljivih virov. Ne kubični metri lesa, pomembna je lastnost izdelka

Ko je govora o viziji slovenske industrije, se omenja predvsem visoko tehnologijo, avtomobilsko in farmacevtsko industrijo. Lesne industrije, ki ima edina prednost domače surovinske baze, v družni strateških panog ne najdemo in tu moramo panožna podjetja narediti največji preboj. V lesni panogi so potrebne miselne spremembe. Če se je tekstilna industrija v preoblikovala v modno industrijo, potem tudi lesnopredelovalna ne more biti takšna, kot nekoč. Njen uspeh se danes še vedno meri v kubičnih metrih predelane hlodovine, ne pa s kvaliteto bivanja, energijsko učinkovitostjo, oblikovanjem ali zdravimi produkti. Trenutno smo kot fiksna telefonija, postati moramo kot mobilna telefonija. Postaviti moramo nova izhodišča. Če želimo v Sloveniji uspešno lesno industrijo z zdravimi podjetji, moramo presegati meje. Nujna je modernizacija in povečanje prepoznavnosti, novi, inovativni pristopi, drznost, ker smo vpeti v širše okolje. Država se mora zavedati o naši pomembnosti, saj vse panoge, ki so povezane z lesom v Sloveniji skupaj ustvarimo več kot 1,8 milijarde prihodkov.

V Jelovici boljši od povprečjaV družbi Jelovica smo se v zadnjih štirih letih uspeli preoblikovati v zeleno družbo. Zavedamo se, da bo potrebno narediti precejšen korak naprej, da bomo lahko realizirali svoje cilje. Na različnih nivojih si prizadevamo, da bi lesno industrijo in z njo povezane panoge v Sloveniji prepoznali za strateško pomembne. Cilji Skupine Jelovica za naslednjih nekaj let so jasni - rast poslovanja za 15 odstotkov, 80 odstotni delež izvoza in povezovanje z drugimi, sorodnimi družbami. Naša razvojno usmerjena vlaganja se že obrestujejo. V razvoj na leto vložimo vsaj 2 odstotka prometa. Z iskanjem novim prodajnih poti smo v štirih letih zamenjali 80% našega trga za tiste, kjer si lahko dolgoročno obetamo nove posle. V družbi z več kot 110-letno tradicijo smo posodobili procese in jih računalniško podprli, posodobili smo interno in eksterno logistiko ter investirali v sodobno tehnološko opremo. Ker smo zelena družba, odgovorno ravnamo do narave in okolja. V letu 2012 bomo v Jelovici s pomočjo naravnih virov proizvedli več električne in toplotne energije, kot jo porabimo in postali prva slovenska družba v lesni panogi z energetsko učinkovitostjo in samozadostnostjo svoje proizvodnje. V skupini Jelovica nas je zaposlenih več kot 250, imamo različna znanja in izkušnje. Zavedamo se, da sta naša drznost in vztrajnost pomembni tako za razvoj družbe, kot tudi za razvoj celotne slovenske lesne panoge. Naši projekti so ambiciozni, javnosti želimo predstaviti napredne rešitve, ki nas bodo uvrščale med najnaprednejša podjetja. Garancije za uspeh ni, ob vseh spremembah in sodelovanju vseh so možnosti za naš uspeh večje.

Preberite celo številko časopisa Jenovice, december, 2011


Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

CER s celovito energetsko prenovo hiše tudi dobrodelen

Ljubljana, 30.09.2014

Projekt prenove hiše tudi prvi skupni projekt partnerjev CER.
več >

Drugo leto delovanja CER zaznamovala širitev

Ljubljana, 30.09.2014

Investicije v energetsko učinkovitost so donosne in hkrati priložnost za gospodarstvo. več >

Novo energijsko varčno šolo v Vrhpolju je postavila Jelovica

Vrhpolje, 1.9.2014 

V Jelovici so leseno osnovno šolo v velikosti 500 kvadratnih metrov postavili v desetih dneh. Na pasivno zasnovanem objektu, ki predvideva nizke stroške obratovanja izvajajo dela za dokončanje. 

več >

Delničarji Jelovice soglasni na skupščini

Šenčur, 5.8.2014

V ponedeljek, 4.8.2014, so na skupščini družbe Jelovica delničarji soglasno izglasovali vse predlagane sklepe.
več >

Ostale novice

Okna Jelovica tudi v bolgarski prestolnici

Šenčur, 17.7.2014

Jelovica že več let izvaža svoja okna v Bolgarijo. Okna so vgrajena v hotele ob Črnem morju, od lani pa tudi v večstanovanjskem kompleksu v Sofiji. več >

Boljši, zanesljivejši, bolj inovativni

Za Jelovico sta razvoj in inovativnost pomembni za prodajo lesenih in energijsko varčnih hiš in oken, predvsem na tujih trgih, kjer je konkurenca najmočnejša. Kljub temu se trend izvoza Jelovice zadnjih nekaj let dviguje in danes znaša že več kot 70 odstotkov proizvodnje.  več >

21. Skupščina delniške družbe Jelovica, d. d.

Šenčur, 4.7.2014

Upravni odbor družbe sklicuje 21. SKUPŠČINO DELNIŠKE DRUŽBE JELOVICA, d. d., ki bo v ponedeljek, 4.8.2014 ob 12.00 uri.

več >

Center energetskih rešitev tudi na Hrvaškem

Zagreb, 2.7.2014

Jelovica in partnerji smo v zagrebškem West Gate Shopping City odprli nov Center energetskih rešitev (CER). več >

Obvestilo o pridobitvi kvalificiranega deleža

Šenčur, 26.6.2014

Obvestilo o pridobitvi kvalificiranega deleža

več >

Vzdrževanje lesenih oken je enostavno

Šenčur, 30.6.2014

Priporočamo, da svoja okna pregledate enkrat letno. Z negovalnim mlekom iz našega seta za vzdrževanje lahko mikro poškodbe odpravite tudi sami. več >

Veliko zanimanja za drobne detajle lesene hiše Jelovica

Radomlje, 21.6.2014

V soboto smo predstavili leseno hišo iz serije modularno zasnovanih hiš EVO 14. Hiše EVO so nizkoenergijske, bivanju prijazne, odlkikuje jih tudi optimalno zasnovan tloris. 
več >

V soboto odprta vrata lesene hiše Jelovica

Radomlje, 19.6.2014

V soboto, 21.6.2014, bomo v naselju Škrjančevo pri Radomljah predstavili nizkoenergijsko leseno hišo v velikosti 145 kvadratnih metrov. 

več >

Z lesenimi okni do ugodne klime v vseh letnih časih

Ljubljana, 16.6.2014

Okno je, poleg zunanjega ovoja in strehe, bistven element za doseganje energijsko varčnosti objekta.
več >

Jelovica podarila 2.500 evrov Lions Klubu Ilirija

Šenčur, 10.6.2014

Jelovica letos spet prispevala sredstva za dober namen in boljši vsakdanjik otrok. Lani so z donacijo pomagali pri prenovi doma družini s tremi otroki.   

več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?