Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Z inspiracijo do uresničitve izjemnih potencialov


Šenčur, 31.12. 2011

Razvoj okolja in naših navad zahteva prilagajanja gospodarstva in nove rešitve. Tako smo priča, da najbolj napredne panoge izpred desetih let danes popolnoma izginjajo, rojevajo se nove.
Takšen primer je tudi klasična telefonija, ki jo je izrinila mobilna telefonija.

Danes se svet spreminja kot, še nikoli prej. Živimo v obdobju, ko se spremembe dogajajo z izjemno hitrostjo, dnevno smo priča družbeno političnim spremembam, nahajamo se v globalni gospodarsko finančni krizi, velike obremenitve našega planeta povzročajo klimatske spremembe in globalno segrevanje. Lahko bi rekli, nič kaj rožnatega, pa vendarle smo v zadnjem desetletju zaradi mobilne telefonije postali komunikacijsko dosegljivi vsepovsod. Globalni trendi nas usmerjajo v inovativnost in razvoj, povečano uporabo tehnologije, energetsko varčnost, spoštovanje okolja, uporabo razpoložljivih naravnih obnovljivih virov. Ne kubični metri lesa, pomembna je lastnost izdelka

Ko je govora o viziji slovenske industrije, se omenja predvsem visoko tehnologijo, avtomobilsko in farmacevtsko industrijo. Lesne industrije, ki ima edina prednost domače surovinske baze, v družni strateških panog ne najdemo in tu moramo panožna podjetja narediti največji preboj. V lesni panogi so potrebne miselne spremembe. Če se je tekstilna industrija v preoblikovala v modno industrijo, potem tudi lesnopredelovalna ne more biti takšna, kot nekoč. Njen uspeh se danes še vedno meri v kubičnih metrih predelane hlodovine, ne pa s kvaliteto bivanja, energijsko učinkovitostjo, oblikovanjem ali zdravimi produkti. Trenutno smo kot fiksna telefonija, postati moramo kot mobilna telefonija. Postaviti moramo nova izhodišča. Če želimo v Sloveniji uspešno lesno industrijo z zdravimi podjetji, moramo presegati meje. Nujna je modernizacija in povečanje prepoznavnosti, novi, inovativni pristopi, drznost, ker smo vpeti v širše okolje. Država se mora zavedati o naši pomembnosti, saj vse panoge, ki so povezane z lesom v Sloveniji skupaj ustvarimo več kot 1,8 milijarde prihodkov.

V Jelovici boljši od povprečjaV družbi Jelovica smo se v zadnjih štirih letih uspeli preoblikovati v zeleno družbo. Zavedamo se, da bo potrebno narediti precejšen korak naprej, da bomo lahko realizirali svoje cilje. Na različnih nivojih si prizadevamo, da bi lesno industrijo in z njo povezane panoge v Sloveniji prepoznali za strateško pomembne. Cilji Skupine Jelovica za naslednjih nekaj let so jasni - rast poslovanja za 15 odstotkov, 80 odstotni delež izvoza in povezovanje z drugimi, sorodnimi družbami. Naša razvojno usmerjena vlaganja se že obrestujejo. V razvoj na leto vložimo vsaj 2 odstotka prometa. Z iskanjem novim prodajnih poti smo v štirih letih zamenjali 80% našega trga za tiste, kjer si lahko dolgoročno obetamo nove posle. V družbi z več kot 110-letno tradicijo smo posodobili procese in jih računalniško podprli, posodobili smo interno in eksterno logistiko ter investirali v sodobno tehnološko opremo. Ker smo zelena družba, odgovorno ravnamo do narave in okolja. V letu 2012 bomo v Jelovici s pomočjo naravnih virov proizvedli več električne in toplotne energije, kot jo porabimo in postali prva slovenska družba v lesni panogi z energetsko učinkovitostjo in samozadostnostjo svoje proizvodnje. V skupini Jelovica nas je zaposlenih več kot 250, imamo različna znanja in izkušnje. Zavedamo se, da sta naša drznost in vztrajnost pomembni tako za razvoj družbe, kot tudi za razvoj celotne slovenske lesne panoge. Naši projekti so ambiciozni, javnosti želimo predstaviti napredne rešitve, ki nas bodo uvrščale med najnaprednejša podjetja. Garancije za uspeh ni, ob vseh spremembah in sodelovanju vseh so možnosti za naš uspeh večje.

Preberite celo številko časopisa Jenovice, december, 2011


Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?