Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Sejem Dom 2016

Uspešna predstavitev Jelovice na letošnjem sejmu Dom
več >

Eko subvencije 2016

Eko sklad objavil nov razpis za dodeljevanje eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Vzdrževanje lesenih oken je enostavnoPriporočamo, da okna pregledate enkrat letno. Z negovalnim mlekom iz našega seta za vzdrževanje lahko mikro poškodbe odpravite tudi sami.

Sodobna tehnologija, ki jo uporabljamo pri izdelavi lesenih oken, zagotavlja najvišjo kakovost oken, ki ne zahtevajo obsežnega vzdrževanja, brušenja in barvanja, kot nekoč. 

Pregled oken enkrat letno

Priporočamo, da lesenemu delu okna namenite nekaj pozornosti pri spomladanskem čiščenju. Če ob tem opazite morebitne mehanske poškodbe, jih lahko odpravite sami. Okno premažete z negovalnim mlekom, ki v premaznem filmu zapre mikro razpoke in naredi nov zaščitni sloj. Enostaven postopek osvežitve površine pripomore k podaljšanju življenjske dobe premaza.

Set za vzdrževanje oken

V Jelovici za vzdrževanje lesenih oken strankam nudimo zelo uporaben set za vzdrževanje, ki vsebuje vse potrebne materiale in navodila za uporabo pri negi ali ponovnem premazovanju. Poleg gobice, čopiča in krpice, v njem najdete tudi negovalno mleko za les, temeljni in zaščitni premaz ter mazila za pregibne dele okovja ter orodje za manjše nastavitve okna. Set, ki bo vseboval vaše izbrane barve in premaze, si lahko naročite pri svojem prodajalcu za okna ali v naših prodajno servisnih centrih po Sloveniji. 

Okna Jelovica zaščitimo že v proizvodnji

Naša lesena okna so v proizvodnji zaščitena z vodnoredčljivimi premazi  v lazurnem sistemu, kjer je tekstura lesa vidna ter v pokrivnem sistemu, kjer tekstura lesa ni vidna. Za lesena okna zagotavljamo 5 let garancije. Ob vsakem nakupu pa strankam svetujemo glede vzdrževanja njihovih oken, saj je le-to odvisno od vrste lesa, od tipa površinske obdelave in od vremenske izpostavljenosti. 
V Jelovici priporočamo premazovanje oken po preteku 10 let, ni pa nujno. Če se vendarle odločimo za, leseno površino najprej rahlo obrusimo in s čopičem nanesemo premaz, ki naj bo vodnoredčljiv.

Lesena okna naj bodo površinsko obdelana

V Jelovici nakup surovih in nezaščitenih lesenih oken strankam odsvetujemo, saj garancije na okna, ki so  brez površinske obdelave, ne moremo dati. Nezaščiten les namreč glede na prisotno vlago deluje, se krči in nabreka, kar povzroči dimenzijske spremembe in vpliva na funkcijo okna. S povečano vlago v lesu se  pri 20 odstotni vlažnosti pričnejo razvijati glive.  Nezaščiten les pod vplivom UV žarkov posivi, zato strankam priporočamo, da se okno površinsko zaščiti s premazi po barvni karti.
 

Bivanju prijazni premazi

Lesena okna Jelovica površinsko obdelamo s premazi, ki so vodnoredčljivi in nimajo oznak nevarnosti, zato so okolju in zdravju neškodljiva. Strankam ponudimo tudi površinsko obdelavo lesenih delov z olji.  Pri tem ohranjamo naravne barve izbranega lesa, okno pa vseeno zaščitimo. Za oljena okna kupcem priporočamo, da površine pregleda vsaj dvakrat letno in glede na izpostavljenost površine le-to obnovi z nanosom olja.
Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Podpisana pogodba med Jelovico in Triglav upravljanje nepremičnin o nakupu oz. prodaji družbe Slovenijales Trgovina

več >

Obvestilo o pridobitvi kvalificiranega deleža

Zainteresirano javnost obveščamo, da je družba EBS Group d.o.o., Prešernova 19, Kranj, dne 12.5.2016 pridobila 400.000 navadnih imenskih delnic izdajatelja Jelovica d.d. več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

Ponedeljek, 11.4.2016

23. Skuščina delniške družbe Jelovica d.d. bo v sredo, 11.05.2016, ob 12.00 v poslovnih prostorih Skupine Jelovica, Hrib 1, 4205 Preddvor. več >

Nov razpis Eko sklada

Ljubljana, 4.3.2016

Eko sklad je 4. marca objavil nov razpis za dodeljevanje neporatnih finančnih spodbud občanom za obnovo starejših stanovanjskih stavb. Eko subvencije je mogoče pridobiti tudi pri menjavi starega stavbnega pohištva z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni. več >

Ostale novice

Eko subvencije 2016

Eko sklad tudi v letu 2016 nadaljuje z dodeljevanjem nepovratnih finančnih spodbud občanom za obnovo starejših stanovanjskih stavb. Eko subvencije je mogoče pridobiti tudi pri menjavi starega stavbnega pohištva z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni. več >

Eko sklad podaljšal veljavnost nekaterih javnih pozivov


Ljubljana, 29.12.2015

Novo! Eko sklad podaljšal veljavnost javnih pozivov za nepovratne finančne spodbude in posojila za projekte s področja obnovljivih virov energije (OVE) in učinkovite rabe energije (URE), in sicer vse do objave novih javnih pozivov v letu 2016.

več >

Pokrajinski muzej Koper po obnovi z lesenimi okni Jelovica zaživel v nekdanjem blišču

Ponedeljek, 21.09.2015

Pokrajinski muzej, ki gosti v eni najlepših palač v Kopru, je z lesenimi okni Ekoterm iz Jelovice ponovno zaživel v vsem blišču beneških palač iz začetka 17. stoletja. več >

Jelovica odpira največji prodajno storitveni center v Sloveniji

Ponedeljek, 07.09.2015

Družba Jelovica okna je v Škofji Loki pričela z investicijo v svoj največji prodajno storitveni center, kjer bo na več kot 600 m2 svoje izdelke in storitve predstavila na povsem nov način. več >

Jelovica polno zasedena z energetskimi obnovami

Sreda, 22.7.2015

Zaradi vse večjega obsega energetskih sanacij vrtcev, šol in drugih javnih objektov, energetskih prenov individualnih stanovanjskih objektov ter čedalje večjega števila povpraševanj strank po servisnih storitvah, Jelovica podvojila monterske in servisne ekipe.
več >

Eko sklad objavil do 50% eko subvencije na degradiranih območjih - samo še do 31.12.2015

Novo! Eko sklad RS objavil višje, do 50%, eko subvencije za zamenjavo oken na degradiranih območjih. Preverite, če ste upravičeni do višje subvencije.

SAMO ŠE DO 31.12.2015!


Petek, 05.06.2015 več >

Jelovica prejela nagrado za najbolj inovativno podjetje

Gospodarska  zbornica Slovenije za gorenjsko regijo je družbi Jelovica hiše podelila visoko priznanje za inovativnost.

Torek, 02.06.2015 več >

Jelovica d.d. pridobila lastne delnice

Družba Jelovica d.d. je pridobila 283.066 lastnih delnic in ima tako v lasti skupaj 435.000 lastnih delnic.

Torek, 26.05.2015 več >

Jelovica d.d. dokupila lastne delnice

Družba Jelovica d.d. je realizirala nakup 283.066 lastnih delnic po ceni 3,7 EUR za delnico.

Petek, 22.05.2015 več >

Jelovica spodbuja vgradnjo lesenih oken v novogradnjo

V Jelovici smo sprejeli odločitev, da 100 novograditeljem pomagamo zgraditi novi dom. V ta namen smo ustanovili sklad za subvencioniran nakup lesenih in les-alu oken Jelovica.

Četrtek, 07.05.2015
več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?