Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Tiskovna konferenca Skupine Jelovica

Skupina Jelovica uspešno v letu 2009

Na današnji tiskovni konferenci je predsednik upravnega odbora Skupine Jelovica, Gregor Benčina predstavil poslovne dosežke v letu 2009, med katerimi je še posebej izpostavil kljub krizi izvedene največje investicije v zadnjih 10 letih, pospešeno vlaganje v razvoj ter celovito produktno prenovo tako na področju energetsko varčnih hiš kot oken. Zaradi izrednih razmer na trgu so kljub povečani skupni realizaciji, ki presega 25,5 mio eur precej znižali dobiček, ki je tako v letu 2009 znašal 119.000 eur. Ob rezultatih so v Jelovici predstavili še ključne dosežke in napovedali strategijo ter smernice razvoja podjetja v prihodnosti.

Aktivnosti Skupine Jelovica so bile v zadnjih obdobjih zaznamovane z veliko mero elana, inovacij in novih tržnih usmeritev. Posodobitev podjetja, investicije v znanje in razvoj ter implementacija nove poslovne strategije so začrtale temelje nadaljnje rasti podjetja, ki se uvršča med vodilne ponudnike energetsko varčnih hiš in stavbnega pohištva na evropskem trgu. Razvoj podjetja bo tudi v bodoče usmerjen v iskanje novih rešitev na področju energijske varčnosti in oblikovanja človeku in okolju prijaznih izdelkov. Jelovica je že v preteklem letu dokazala, da je z vlaganjem v razvoj na pravi poti, saj je podjetje za svoje nove tehnološko dovršene in okolju prijazne izdelke prejelo kar dve nagradi: Evropsko zvezdo za energijsko varčno okno Jelostar ter nagrado za okolju prijazen izdelek za okno Jelovision.

»Jelovica svoje izdelke izvaža v preko dvajset držav po vsem svetu. Naše hiše, ki smo jih proizvedli že preko 12.000, pretežno izvažamo na zahtevna zahodnoevropska tržišča medtem ko z energetsko varčnimi okni opremljamo domove vse tja do daljne Japonske. Naš cilj je postati najboljši ponudnik energetsko varčnih hiš in njihovih sestavnih elementov, ki svojim kupcem ponuja celovito rešitev, od svetovanja in arhitekturne zasnove, pa vse do postavitve in financiranja.« je ob priložnosti povedal g. Benčina ter ob tem še dodal »Glede na to, da večino proizvodnje izvozimo, se še toliko bolj zavedamo pomena konkurenčnosti na globalnem trgu, kjer se dodana vrednost proizvodov ustvarja predvsem s tehnološko dovršenostjo, inovativnostjo ter sodobnim dizajnom. Cilj skupine Jelovica je tako do leta 2015 podvojiti dodano vrednost na zaposlenega ter postati zaposlenim najbolj prijazno podjetje. Slednje bomo dosegli s prestrukturiranjem iz delovne intenzivnosti v tehnološko in inovacijsko dinamično podjetje.

G. Benčina je izpostavil pomen družbene odgovornosti za doseganje trajnostnega razvoja in višje kakovosti življenja. Onesnaževanje okolja in neodgovorno ravnanje širše družbe je pripeljalo do klimatskih sprememb, ki so za svet lahko pogubne. Uporaba naravnih materialov iz obnovljivih virov je pogoj za ponovno vzpostavitev ravnovesja. Predpogoj za doseganje slednjega pa je razvoj družbene zavesti o pomenu ekologije in varčevanja z energijo ter na drugi strani zdravo poslovno okolje. Pri tem je g. Benčina poudaril pomen promocije energijsko varčne gradnje na ravni države, ki je v tej vlogi še vedno preveč pasivna.

V Jelovici so ob tej priložnosti premierno predstavil novo linijo oken v izvedbi lesa, les-aluminij in PVC ter najavili nov koncept hiš Evolution, ki ga bodo predstavili na prihajajočem sejmu DOM v Ljubljani, s čimer bodo zaokrožili svojo ponudbo energetsko varčnih hiš in vrtcev.

»Svojo zgodbo o uspehu želimo nadaljevati kot ustvarjalec smernic razvoja tehnološko dovršenih izdelkov, ki dosegajo najvišje standarde kakovosti in zahteve po energijski varčnosti« je ob zaključku povedal predsednik upravnega odbora Skupine Jelovica Gregor Benčina.
 
 
Skupina Jelovica
 
 
Skupina Jelovica velja za vodilnega slovenskega proizvajalca hiš, oken in vrat. Drušba je s svojimi proizvodi prisotna na 35 svetovnih trgih, na katerih letno skupno ustvari skoraj 30 mio EUR prometa. Skupina, ki zaposluje preko 300 zaposlenih, deluje na treh lokacijah ter ima po Sloveniji široko razvejano mrežo prodajno storitvenih centrov. Zaščitni znak Jelovice je trajen pečat dovršenosti in inovativnosti. Družba že tradicionalno dokazuje, da dosega najvišje standarde kakovosti in zahteve po energijski varčnosti.
Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?