Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Jelovica energijsko varčnost svojih hiš dokazuje s certifikatom Minergie

Šenčur, 20. 3. 2012

Hiše - certifikat MinergieJelovica je postala član združenja za nizkoenergijsko in okolju prijazno gradnjo Minergie, s čimer dokazuje kakovost svojih hiš na zahtevnem švicarskem trgu. Družba, ki ima v Švici dobro razvejano mrežo partnerjev, pričakuje večji izvoz in lažje trženje svojih hiš s certifikatom Minergie.
Večstanovanjska hiša Jelovica

Švicarski certifikat minergie za energijsko varčne hiše Jelovica

Jelovica je v lanskem letu v Švico prodala več kot 20 energijsko varčnih montažnih hiš. V letu 2012 pričakujejo podoben ali večji izvoz na ta trg, saj uspešno širijo prodajno mrežo tudi v francosko in italijansko govorečih delih Švice, zato v družbi potrjujejo kakovost in energijsko varčnost svojih hiš tudi s certifikatom in članstvom v združenju Minergie.
Družba svojim kupcem v Švici z novim certifikatom dokazuje, da so hiše Jelovica nizkoenergijske in zgrajene na okolju prijazen način, kar povečuje tržno vrednost izdelka. Obenem pa, če se investitorji odločijo za izgradnjo hiše v Minergie standardu, lahko pridobivajo določene subvencije gradnje s strani države. Minergie je v Švici priznan nizkoenergijski standard, za katerega so v Jelovici razvili posebne konstrukcije sten, stropov in strešne konstrukcije.
Večstanovanjska hiša Jelovica

Za pridobitev certifikata izbrana zahtevna večstanovanjska hiša


Jelovica je za pridobivanje certifikata Minergie izbrala precej zahtevno večstanovanjsko hišo v več etažah, ki so jo postavili konec leta 2011. Hiša se bo energetsko samo oskrbovala, saj so poleg toplotne črpalke vgrajeni tudi sončni kolektorji in fotovoltaični paneli za proizvodnjo električne energije.
V naslednjih mesecih bodo v Jelovici z istim investitorjem postavili podobno, a večjo večstanovanjsko hišo po načrtih švicarskih arhitektov, s katerimi sicer uspešno sodelujejo. Največ povpraševanja opažajo pri eno- in dvodružinskih nizkoenergijskih lesenih hišah.

Rast izvoza hiš v Švico
Certifikat Minergie je za Jelovico logična posledica večjega izvoza v Švico, obenem pa povečujejo svojo prepoznavnost in kompetentnost na področju trajnostne lesene gradnje.
Jelovica, ki je na nemškem in italijanskem delu Švice precej prisotna prek partnerjev, načrtuje razširiti svojo mrežo še na francoski del, saj so se investicije v nepremičnine nekoliko povečale v primerjavi z ostalimi zahodnoevropskimi državami.O skupini Jelovica
Skupina Jelovica velja za vodilnega slovenskega proizvajalca energetsko varčnih in okolju prijaznih hiš, oken in vrat, ki proizvode ponuja na 23 svetovnih trgih. Je izvozno usmerjeno podjetje, saj več kot polovico proizvodov proda na tujih trgih. Skupino Jelovica danes sestavljajo štiri družbe, ki se ukvarjajo s proizvodnjo in prodajo hiš, oken, vrat ter polizdelkov iz lesa. Proizvodnja je organizirana na treh lokacijah, prodajno servisne centre Jelovica pa lahko najdemo širom po Sloveniji. Sodobna tehnologija, kvalitetni materiali in visoki standardi, ki jih Jelovica uporablja, zagotavljajo kakovost in dolgoročno uporabo tudi najbolj zahtevnemu kupcu.
Na osnovi takšne usmeritve so proizvodi Jelovice zanimivi za izvozna tržišča, kjer še vedno ustvarijo več kot polovico celotne realizacije. Med največja tržišča uvrščajo predvsem zahtevne trge, kot so Nemčija, Avstrija, Švica, Španija, Italija, Izrael, Rusija, Japonska, pa tudi razvijajoče se trge, kot so Ukrajina, Bolgarija, Grčija ter območje bivše Jugoslavije. Na tujih trgih Jelovica nastopa pretežno prek svojih partnerjev, svojo blagovno znamko pa krepijo s prisotnostjo na pomembnejših mednarodnih sejmih.
Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?