Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Skupina Jelovica oddala ponudbo za nakup Lesne iz Slovenj Gradca

Kranj, 20. 6. 2011

Jelovica - Gregor BenčinaSkupina Jelovica si prizadeva, da bi v Sloveniji, ki je z gozdom izredno bogata država, prepoznali pomen lesnopredelovalne panoge, kjer po njihovih ocenah danes na nacionalnem nivoju izgubljamo prek 300 milijonov evrov letne dodane vrednosti.

»Majhnost družb in razdrobljenost panoge, ki je v večjem delu izvozno usmerjena na velika tuja tržišča, predstavlja določeno oviro za uspešen nastop na tujih trgih. V Skupini Jelovica, ki je v prvi vrsti zapisana okolju prijazni, tako imenovani zeleni industriji, smo se zato odločili, da poskušamo konsolidirati del slovenske, izvozno usmerjene lesne panoge, saj menimo, da neaktivnost, ki smo ji priča, vodi v nadaljnje propadanje slovenskih družb in delovnih mest« je ob tem povedal predsednik upravnega odbora Skupine Jelovica, Gregor Benčina.   
 
Slovenska lesnopredelovalna industrija je v zadnjih dveh letih izgubila skoraj polovico vseh delovnih mest, žal pa smo še danes priča tedenskim novicam o propadu kakšnega lesnopredelovalnega podjetja. Slovenija je tretja najbolj gozdnata dežela v Evropi, kar bi nam moralo predstavljati določeno surovinsko konkurenčno prednost, zato je nerazumno, da nam domača, večinoma izvozno usmerjena podjetja iz te panoge propadajo eden za drugim, je dejal Benčina.
Jelovica - proizvodnja hišDružba Lesna iz Slovenj Gradca, ki je trenutno v posredni lasti družbe Prevent Global v stečaju, danes predstavlja eno zadnjih samostojnih tovarn ivernih plošč v tem delu Evrope. Zadnja leta se zaradi izgube trga nahaja v precej težki situaciji, ob tem pa se je zgodil še stečaj njihovega lastnika, kar dodatno otežuje poslovanje družbe v že tako težkih razmerah. Družba, ki že tri leta zaporedoma posluje negativno, potrebuje nova sredstva in nov zagon, kar naj bi jim prinesel novi lastnik. 

»Danes smo na Prevent Global v stečaju posredovali ponudbo za nakup večinskega deleža v Lesni, s čimer želimo pokazati, da v slovenski lesni panogi vidimo perspektivo« je povedal prvi mož Jelovice Gregor Benčina ter ob tem dodal, da pričakuje, da bo takšen korak s kakšnim izmed ukrepov pomoči podprla tudi vlada ter, da se bodo temu s konkretnimi ukrepi pridružile tudi banke, saj je po njegovem mnenju to edina možnost, da bo ta družba s svojo dejavnostjo in zaposlenimi ostala na Koroškem.
Jelovica - proizvodnja hišDružbi imata delno komplementarni proizvodni program in se tako na prenekaterem področju dopolnjujeta, ob tem pa v Jelovici vidijo tudi možnost, da bi na lokaciji Lesne po vzoru tujih centrov nastal pravi lesnopredelovalni center, kjer bi v Sloveniji končno vzpostavili tako imenovano lesno verigo od drevesa do izdelka.  

»Združevanja in optimizacije so nujno potrebna tudi v lesnopredelovalni panogi, ki je bila zadnja leta vedno bolj zapostavljena.  Panoga potrebuje nov razvoj in zagon, saj bomo le tako lahko nadoknadili vse izpade in uspešno nastopali na tujih tržiščih, zato se bomo v Skupini Jelovica tudi nadalje prizadevali za nova povezovanja, kot tudi za potrebne vzpodbude panoge s strani države, ki se mora zavedati pomena in gospodarske priložnosti povezane z gozdovi in lesom,» je ob koncu dodal predsednik Skupine Jelovica Gregor Benčina, ter za prihodnje dni na to temo napovedal tudi tiskovno konferenco, kjer bodo predstavili podrobnosti in njihovo videnje razvoja lesnopredelovalne panoge.


 
Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?