Jelovica
Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Reference podjetja Jelovica

Oglejte si nekaj naših uspešno zaključenih projektov.
Naselje nizkoenergijskih hiš Reteče
Naselje nizkoenergijskih hiš Reteče
Projekt: naselje lesenih montažnih hiš
Leto projekta: 2010
Država: Slovenija


Sončna vila Bovec
Sončna vila Bovec
Sončna vila Bovec
Projekt: lesen montažni objekt
Leto projekta: 2011
Država: Slovenija
Lesen vrtec Žaga pri Bovcu
Lesen vrtec Žaga pri Bovcu
Lesen vrtec Žaga pri Bovcu
Leto projekta: 2013
Država: Slovenija
Lesen vrtec Žaga pri Bovcu
Leto projekta: začetek gradnje avgust 2013
Država: SlovenijaLokacija: Žaga pri Bovcu
Leto izgradnje: začetek gradnje avgust 2013
Investitor: Občina Bovec
Arhitektura: Polona Čeh, u.d.i.a.
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.
Velikost objekta: 1.290 m2
Značilnost: lesen nizkoenergijski vrtec

Nov lesen montažni objekt v naselju Žaga obsega vrtec in podružnično šolo. Posebnost objekta je v njegovi arhitekturni zasnovi, ki je funkcionalna in prilagojena alpskemu okolju. Vrtec je zasnovan kot nizkoenergijski objekt, obenem pa je zaradi lesa, kot glavnega gradbenega materiala, potresno varen.  

IZHODIŠČE 
Občina Bovec je v okviru investicijskega projekta izvedla investicijo v izgradnjo novega nizkoenergijskega objekta - vrtca in šole Žaga s pripadajočo zunanjo ureditvijo. Obstoječi objekt podružnične šole in vrtca je bil porušen in na tem mestu zgrajen nov objekt, ki vključuje tako prostore za dva oddelka vrtca, kot tudi I. triado osnovne šole – dva kombinirana razreda. 

ARHITEKTURNE REŠITVE VRTCA
1.290 m2 velik nizkoenergijski objekt obsega tri etaže: pritličje, prvo in drugo mansardo. Izvedeno je AB jedro objekta s stopniščem in dvigalom. Ostali del objekta je lesen, montažen. Zasnovan je tako, da so prostori vrtca v pritličju in prostori šole v prvi mansardi ločeni od ostalih skupnih prostorov ter predstavljajo samostojne zaključene celote. Hkrati večnamenski prostor s kuhinjo in sanitarijami v delu pritličja lahko služi tako potrebam vrtca, kot potrebam šole, lahko pa ga uporabljajo tudi krajani za svoje potrebe, saj ima urejen samostojni dostop, ločen od dostopa za šolo ali vrtec.

Objekt je zasnovan tako, da sledi tradiciji oblikovanja na bovškem ter uporablja elemente, ki so bili tradicionalno uporabljeni na bovških hišah. Streha je strma dvokapnica, ki je z naklonom prilagojena okoliškim objektov, hkrati pa omogoča uporabo obeh mansard objekta.

NOTRANJA FUNKCIONALNOST
Notranja razporeditev prostorov je zasnovana tako, funkcionalno kombinira več dejavnosti, ki se dogajajo v stavbi. 
Objekt obsega pritlično etažo s prostori vrtca, kuhinjo ter večnamenskim prostorom, ki bo hkrati športna igralnica za vrtec in telovadnica za šolo. Prva mansarda obsega prostore šole in sicer dva razreda z vsemi pripadajočimi prostori ter prostore za dodatne dejavnosti vrtca. V drugi mansardi je predviden razstavni prostor za potrebe vrtca in šole.

Javni objekt obsega vse potrebne prostore po Pravilniku o minimalnih tehničnih prostorih za vrtce, kjer imam vsaka igralnica garderobo in sanitarije. Tu se nahajajo tudi vsi potrebni spremljajoči prostori (zbornica za zaposlene, garderobe in sanitarije za zaposlene, pralnica, zunanji WC, prostori za dodatne dejavnosti otrok, pisarna vodje vrtca ter svetovalnega delavca)
Hkrati objekt obsega prostore za šolo, skladne s Priporočili Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki vključuje dve učilnici s sanitarijami in garderobami ter vse potrebne spremljajoče prostore. 

Skupne prostori objekta predstavlja del pritličja in druge mansarde . Ti prostori so namenjeni kuhinji s spremljajočimi prostori, večnamenskem prostoru, ki je uporaben tako za jedilnico kot tudi za športno igralnico in telovadnico ter seveda večnamenski dvorani za potrebe krajanov, razstavnem prostoru v drugi mansardi. 

ENERGIJSKA UČINKOVITOST OBJEKTA
Objekt je zasnovan skladno z veljavnim PURES po sistemu nizkoenergijske gradnje. Ovoj objekta je izveden s sistemom Jelovica Termo Plus. Vgrajena so lesena okna Jelovica s troslojno zasteklitvijo. 

Ogrevanje objekta je predvideno na lesno biomaso, skladno z določili Lokalnega energetskega koncepta v občini Bovec ter skladno z izdelano Študijo obnovljivih virov ogrevanja za objekt. Predvidena je izvedba kotlarne s kotlom na lesno biomaso (peleti) ter izvedbo talnega ogrevanja celotnega objekta z nizkotemperaturnim režimom. Objekt je tudi prezračevan, skladno s pogoji PURES.

UREDITEV OKOLICE
Pred stavbo je urejeno zunanje igrišče za potrebe vrtca ter šolsko igrišče Pred vhodom v objekt so urejena parkirna mesta. 

Gradnja objekta se je začela v začetku avgusta 2013. V mesecu dni je bil vrtec zunaj zaključen in pokrit. Sledila so notranja dela (elektro in strojne inštalacije,obdelave tal) in ureditev okolice. Objekt bo po pogodbi dokončan v sredini februarja 2014. Ocenjena vrednost investicije je 1.253.913 evrov. Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz evropskega sklada za regionalni razvoj.

Pri izvedbi CUSTOM DESIGNED vrtca se lahko izbira lesena konstrukcija z izolacijo v različnih energijskih razredih. Prav tako je izbira lesnih vrst in barvnih kombinacij zunanjega stavbnega pohištva Jelovica velika in zadosti potrebam pasivnega standarda. Objekt se lahko izdela v več etažah, do dveh nadstropij in mansarde.

Lesena osnovna šola Jurija Vege v Vrhpolju
Lesena osnovna šola Jurija Vege v Vrhpolju
Lesena osnovna šola Jurija Vege v Vrhpolju
Leto projekta: 2014
Država: Slovenija
Leseni večstanovanjski stolpiči v pasivnem standardu
Leseni večstanovanjski stolpiči v pasivnem standardu

Leseni večstanovanjski stolpiči v pasivnem standardu
Leto projekta 2019/20
Država: NemčijaPrestižni leseni stolpiči posebni v več pogledih

V starem mestnem jedru nemškega mesteca v bližini Stuttgarta smo postavili prestižne lesene stolpiče, večstanovanjske objekte za stranke, ki iščejo višjo kvaliteto bivanja, a se mestnem vrvežu ne želijo odreči.

Vsak od štirih objektov ima štiri nadstropja, kjer so stanovanja velika več kot 150 m2 bivalne površine. Prostori imajo velike steklene površine, stropi pa so izdelani iz vidnega masivnega lesa.

Lesena fasada iz termično obdelanega macesna na zunanji strani dodaja žlahtnost vseh sodobno zasnovanih stolpičev. 

Posebnost lesenih objektov je v kompleksnosti projekta, saj so morali biti zagotovljeni strogi projektni pogoji. Objekti so izdelani v pasivnem standardu, zato so tehnični detajli lesene konstrukcije izjemno pomembni.

Zrakotesnost objekta je za več kot enkrat boljša od zahtevane po projektu. Izjemna je tudi odlična zvočno izolativnost tako med etažami, kot tudi pri velikih okenskih površinah. Les-alu okna in velike panoramske stene, izdelane v Jelovica okna, dosegajo odličnih 41 decibelov zvočne izolirnosti. Objekt ima izveden centralni prezračevalni sistem.
Priljubljena lesena hiša PICK&PLACE C 145
Priljubljena lesena hiša PICK&PLACE C 145
Lokacija: okolica Vodic
Leto izgradnje: 2020
Izvedba: Jelovica hiše

Predstavljamo leseno montažno hišo C 145 iz serije tipskih hiš PICK&PLACE. Hiša ustreza večini parcel v Sloveniji in je zaradi odličnega tlorisa in odlične izkoriščenosti prostorov pri strankah izjemno priljubljena. Odlična nizkoenergijska lesena hiša z najnovejšo tehnologijo ogrevanja in prezračevanja ponuja prijeto bivanje v vseh letnih časih. Leseni hiši lahko dodate še leseno dekorativno fasado ali nadstrešek nad teraso in si ustvarite dodaten prostor za poletno sproščanje.
Lesene nizkoenergijske hiše v Turčiji
Lesene nizkoenergijske hiše v Turčiji
Projekt: naselje lesenih montažnih hiš
Leto projekta: 2006
Država: Turčija
Montažni apartmajski hotel na Pohorju
Montažni apartmajski hotel na Pohorju
Projekt: lesen montažni objekt
Leto projekta: 2001
Država: Slovenija


Sodoben in energijsko varčen vrtec v Markovcih
Sodoben in energijsko varčen vrtec v Markovcih
Projekt: lesen energijsko varčen vrtec
Leto projekta: 2012-2013
Država: Slovenija
Sodoben in energijsko varčen vrtec
Leto projekta: 2012-2013
Država: SlovenijaSodoben in energijsko varčen vrtec Jelovica v Markovcih
Lokacija: Markovci
Leto izgradnje:2012/ 2013
Čas izgradnje na ključ:6 mesecev
Investitor:Občina Markovci
Arhitektura:Esplanada d.o.o.
Izvedba:Jelovica Hiše d.o.o.

Velikost objekta: 2.000 m2
Konstrukcija: sistem Jelovica Termo plus
Stavbno pohištvo: Lesena okna Jelovica s troslojno zasteklitvijo

Lastnosti:
Energijsko učinkovit lesen vrtec, ki ob podpori sodobne tehnologije inovativno zagotavlja energijsko varčnost objekta, kjer je bivanje zdravju prijazno. Sodobna arhitektura in razporeditev prostorov omogočata najnovejše vzgojno varstvene metode z velikimi igralnicami in dovolj funkcionalnega prostora, da se otroci in osebje dobro počutijo.


ARHITEKTURNE REŠITVE VRTCA
Nov lesen vrtec v Markovcih spada med naše največje objekte v zadnjem letu in meri 2.000 m2. Zasnovan je v dveh etažah, kjer se nahajajo skupni prostori in igralnice, ki imajo izhode na pokrite terase. Orientacija objekta proti jugu in postavitev na parcelo omogočata izkoriščanje sončne energije v hladnejšem času, kar pripomore k boljši energetski bilanci objekta. Vrtec ima streho z minimalnim naklonom, fasada zgradbe pa je kompaktna in kombinirana z lesom.

Za izdelavo objekta so uporabljeni les, kot osnovni gradbeni material in drugi naravni materiali. Lesena montažna konstrukcija zunanjih in notranjih sten ter stropov in strehe omogoča lahko in učinkovito zasnovo konstrukcije, ki jo odlikuje hitra in čista izvedba in zato tudi hitrejša uporaba objekta. Taka konstrukcija ima tudi dobro požarno odpornost: 60 – 90 min. Preprečeni so toplotni mostovi. V vrtcu so vgrajena lesena okna Jelovica s troslojno zasteklitvijo.

NOTRANJA FUNKCIONALOST 
Vrtec ima razgiban tloris v dveh etažah. Obsega 9 igralnic, glasbeno igralnico, servisne in administrativne prostora ter velik, dvovišinski večnamenski prostor, ki ima športni kotiček. Po dve igralnici si delita sanitarne prostore. Vrtec je izveden na ključ z vso notranjo opremo. Na podstrešju se nahaja tehnični prostor, kjer je nameščena tehnična oprema za klimatizacijo. Objekt ni podkleten.

UREDITEV OKOLICE VRTCA
Pri ureditvi igrišča pred vrtcem so se ohranila obstoječa drevesa in zasadila nova. Na igrišču so nameščena nova igrala. Za shranjevanje zunanjih igral se je postavil manjši objekt, kjer se nahajajo tudi zunanje sanitarije. Igrišče vrtca je ograjeno.

ENERGIJSKO TRAJNOSTNA ZASNOVA
Vrtec je zasnovan kot energijsko varčen objekt, za katerega se je pridobila energijska izkaznica. Uporabljen je konstrukcijski sistem Jelovica Termo plus, ki ustreza zahtevam za nizko energijske stavbe. Ogrevanje je predvideno s toplotno črpalko na geosonde, ki predvideva majhno porabo energije – manj kot 12 kWh/m2a. Ker so pri izdelavi objekta vgrajeni naravni, trajnosti materiali je vrtec tudi ekološki.

Lesena osnovna šola Dante v Izoli
Lesena osnovna šola Dante v Izoli
Lesena osnovna šola Dante v Izoli
Leto projekta: 2012
Država: Slovenija
Lesena športna dvorana Rakek
Lesena športna dvorana Rakek
Lesena nizkoenergijska športna dvorana

Velikost: 2.245 m2
Leto projekta: 2017
Država: Slovenija


Foto: Gregor Ravnik
Nizkoenergijski večstanovanjski lesen objekt BURGG
Nizkoenergijski večstanovanjski lesen objekt BURGG
Nizkoenergijski večstanovanjski objekt BG
Leto projekta: 2018/19
Država: Nemčija

Posebnost:

Konstrukcija večstanovanjskega lesenega objekta je kombinacija jeklene kletke in lesenem montažnih elementov v
pasivnem standardu gradnje. Gre za inovativni pristop montažne gradnje objektov in hkrati premierni in inovativen
način gradnje tudi v Nemčiji. 
Hvala za zaupanje in ponovno potrditev
odličnega sodelovanja z našim dolgoletnim
nemškim partnerjem.
Individualno zasnovana lesena pasivna hiša z ravno streho
Individualno zasnovana lesena pasivna hiša z ravno streho
Lokacija: Slovenija
Leto izgradnje: 2020
Izvedba: Jelovica hiše

Individualno zasnovana lesena hiša z ravno streho je izdelana v pasivnem standardu in ponuja ugodje bivanja v vseh letnih časih in najvišjo stopnjo energijske učinkovitosti. Razgiban tloris z veliko prostora v dveh nadstropjih odlično podpira dinamičen način življenja. Sodobno zasnovano hišo dopolnjujejo zanimivi detajli nadstreškov za avtomobile in nadstreška nad teraso, ki zagotavlja zasebnost in lepe poglede.  

Foto: Gregor Ravnik in Jelovica hiše

 

Oglejte si idejne zasnove lesenih hiš z ravno streho.

Luksuzno naselje montažnih hiš
Luksuzno naselje montažnih hiš
Projekt: naselje lesenih montažnih hiš
Leto projekta: 2009
Država: Turčija
Lesena nadgradnja objekta
Lesena nadgradnja objekta
Projekt: nadgradnja hotela v energijskem standardu KlimaHaus
Leto projekta: 2012
Država: Italija


Nizkoenergijski večstanovanjski lesen objekt
Nizkoenergijski večstanovanjski lesen objekt
Nizkoenergijski večstanovanjski objekt
Leto projekta: 2013
Država: Švica
Lesena osnovna šola v Izoli
Lesena osnovna šola v Izoli
Lesena osnovna šola v Izoli
Leto projekta: 2012
Država: Slovenija
Večnamenski turistični center Podlehnik
Večnamenski turistični center Podlehnik
Lesen večnamenski center Občine Podlehnik
Leto projekta: 2015
Država: Slovenija


Lesen večnamenski center Občine Podlehnik
Lokacija: Podlehnik
Leto izgradnje: 2015
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.

Velikost objekta: 2.500 m2
Energijska učinkovitost: nizkoenergijski lesen montažni objektOpis objekta:

Objekt je zgrajen iz konstrukcijskega sistema Termo Plus, vgrajena so energijsko varčna lesena okna Jelostar. Sodobno zasnovan center je izdelan v nizkoenergijskem standardu in tako energijsko izjemno varčen z nizkimi stroški uporabe.

Arhitektura in konstruiranje objekta je bila zahtevna, saj je investitor želel uporabnikom centra ponuditi kakovostne prostore za več različnih kulturnih in družbenih dejavnosti. V centru so prostori kulturne dvorane, prostori za društva, gasilski dom, splošna in zobozdravstvena ambulanta, prostori za občinsko upravo, arhiv ter servisni prostori.


Priljubljena lesena hiša H145 iz linije PICK&PLACE
Priljubljena lesena hiša H145 iz linije PICK&PLACE
Lokacija: Slovenija
Leto izgradnje: 2020
Izvedba: Jelovica hiše

Večno aktualna lesena hiša H 145 razveseli s prostornim in svetlim bivalnim delom v pritličju in dobro razporeditvijo zasebnih prostorov v mansardi. Zaradi svoje oblike je izjemno energijsko učinkovita.  Hiša H 145 je ena izmed naših najbolj priljubljenih lesenih hiš s klasično obliko v velikosti 145 m2 bivalne površine. Hiši sta dodana nadstrešek nad vhodom in pergola nad teraso.

Foto: Gregor Ravnik in Jelovica hišeVeč o tlorisni razporeditvi si lahko ogledate tukaj.

Oglejte si našo ponudbo PICK&PLACE.
Nizkoenergijski objekt Tampoia, Milano
Nizkoenergijski objekt Tampoia, Milano
Projekt: lesen montažni večstanovanjski objekt
Leto projekta: 2010
Država: Italija
Lesen vrtec Jelovica - Preddvor
Lesen vrtec Jelovica - Preddvor
Projekt: montažni vrtec
Leto projekta: 2012
Država: Slovenija
Lesen montažni vrtec
Leto projekta: 2012
Država: SlovenijaPrvi pasivni lesen vrtec Jelovica v Preddvoru
Lokacija: Preddvor
Leto izgradnje: 2012
Investitor: Občina Preddvor
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.

Velikost objekta: 1500 m2

Lastnosti montažnega objekta:
Pomemben del zelene usmeritve občine Preddvor je lesen vrtec, zgrajen v pasivnem standardu, ki je kot tak tudi prvi v Sloveniji. Občina je za gradnjo vrtca pridobila nepovratna sredstva s strani Eko sklada za gradnjo javnega objekta v pasivnem standardu.
IZHODIŠČE
Obstoječ vrtec v Preddvoru je bil grajen leta 1977, v velikosti 596 m2, a se prostorska stiska iz leta v leto povečuje. Vrtec danes ne omogoča več sodobnega procesa vzgoje predšolskih otrok, zato se je Občina Preddvor določila za postavitev novega, sodobnega in večjega objekta, ki omogoča dograditev dodatnih igralnic.


OD ŽELJE DO REŠITVE

Investitor Občina Preddvor je želela v sklopu svoje zelene usmeritve postaviti nov, energetsko varčen vrtec, ki omogoča sodoben pristop varovanja predšolskih otrok, ki obiskujejo vrtec. Po izgradnji novega, v lesu grajenega objekta, se je star in dotrajan objekt porušil, na njegovem mestu pa so je uredilo zunanje igrišče, parkirna mesta in dostopne poti.
Občina si je z zahtevo po izgradnji vrtca v pasivnem standardu omogočila pridobivanje nepovratnih sredstev s strani Eko sklada RS.


ARHITEKTURNA REŠITEV VRTCA
PREMIŠLJENA ZUNANJOST 

Lesen vrtec je zasnovan iz treh delov, dva dela sta pritlična, osrednji del pa obsega pritličje in nadstropje. V levem in desnem pritličnem delu se nahaja sedem igralnic. V kombiniranem delu, ki ima nadstropje, se v pritličju nahaja športna igralnica in večnamenski prostori vrtca, v nadstropju pa upravni in gospodarski prostori, kot so pralnica, tovorno dvigalno, stopnišče in kuhinja. Celoten objekt je s hodnikom povezan z obstoječo osnovno šolo.

Skupna površina vrtca je 1.500 m2 uporabne površine, z zunanjim igriščem, parkirišči in komunikacijskimi potmi, vse skupaj na parceli v velikosti 8.444 m2. Vrtec je zasnovan tako, da se lahko poveča še za dva dodatna oddelka.
Vrtec bo ogrevan na biomaso iz obstoječe kotlovnice v Preddvoru. Strešna konstrukcija vrtca in instalacije omogoča namestitev fotovoltaike.

Pasivni lesen vrtec je zgrajen po zahtevah Eko sklada RS za pasivno gradnjo.
Izbrana je bil konstrukcijski sistem zunanjih sten Jelovica Termo Plus s povečano izolacijo zunanjih sten, na fasadi, stropno strešni konstrukciji in pod temeljno ploščo. Izboljšana je tudi izolativnost zunanjega stavbnega pohištva, saj pasiven standard predvideva prevodnost pod 0,9 W/m2K, vgrajena so lesena vrata in okna s troslojno zasteklitvijo Ekostar.

Objekt se z zahtevanim standardom uvršča v energetski razred B1, kar pomeni porabo energije 15 – 25 kWh/m2 uporabne površine na leto. Gre za prvi pasivni vrtec v Sloveniji po omenjenih zahtevah. Pogoj Eko sklada za izplačilo nepovratnih sredstev občini Preddvor je pridobitev energijske izkaznice na ZRMK in uporabnega dovoljenja.


NOTRANJA FUNKCIONALNOST
Vrtec ima igralnice prilagojene starostnim skupinam otrok, kjer ima vsaka igralnica lastne sanitarije. Športna igralnica omogoča otrokom učenje motoričnih spretnosti in učenje pomena gibanja in športa. Večnamenski prostor je namenjen skupinskim nastopom in drugim večjim prireditvam.


ZUNANJA UREDITEV
Pred vrtcem so se zgradila igrišča z zunanjimi igrali, površina se je ozelenila z drevesi.


POTEK PROJEKTA
Gradbena dela so se začela v marcu leta 2012, montažni del objekta se je postavil v treh tednih, obenem so se že izvajala krovsko kleparska dela.

Kakovost izdelave in izgradnje vrtca je pomembna zaradi zagotavljanja predpisane zrakotesnosti in izolativnosti celotnega objekta. Kontrolo kakovosti bodo poleg internih procesov izvajali tudi zunanji pooblaščeni strokovnjaki Eko sklada, tako med samo postavitvijo, kot po zaključku gradnje objekta konec avgusta 2012, ko je bil objekt predan glavnemu investitorju.

Rekordni dosežek zrakotesnosti vrtca v Preddvoru


Naselje montažnih hiš
Naselje montažnih hiš
Naselje montažnih hiš
Leto projekta: 2002 in 2004
Država: Nemčija, Hamburg
Lesene hiške za glamurozno kampiranje
Lesene hiške za glamurozno kampiranje
Lesene hiške za glamurozno kampiranje
leto projekta: 2011
Država: Slovenija

Več o projektu si lahko preberete tukaj
Nadgradnja osnovne šole
Nadgradnja osnovne šole
Lesena nadgradnja osnovne šole
Leto projekta: 2006
Država: Slovenija
Lesen nizkoenergijski dom starejših v Kočevju
Lesen nizkoenergijski dom starejših v Kočevju
Dom starejših občanov Kočevje
Leto projekta: 2013
Država: Slovenija
Lesen dom starejših občanov Kočevje
Leto projekta: 2013
Država: SlovenijaLokacija: Kočevje
Leto izgradnje: 2013-2014
Investitor: Občina Kočevje
Arhitektura: Seniorprojekt d.o.o.
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.
Velikost objekta: 2.500 m2
Značilnost: lesen nizkoenergijski montažni objektPrvi lesen montažni dom za starejše je zasnovan kot sodobna stavba z vsebinami, ki so prilagojene funkciji objekta. Posebnost objekta je njegova visoka energijska učinkovitost in uporabljeni naravni materiali. Les kot glavni gradbeni material poleg izolativnosti, potresne in požarne varnosti zagotavlja tudi prijetno bivanje stanovalcev.IZHODIŠČE
Izhodišče postavitve novega doma za starejše občane je širitev dejavnosti s sodobnimi oblikami bivanja starejših v domovih, kjer se želi ustvariti stanovalcem domačnost znotraj velike družine, kakršne so bili navajeni doma. Pomembna zahteva investitorja je bila izgradnja sodobnega in visoko energijsko učinkovitega objekta, ki se dobro umešča v okolje. Poudarek je bil na uporabi naravnih materialov in lesa, ki je razpoznavni element pokrajine.

ARHITEKTURNE REŠITVE DOMA ZA STAREJŠE OBČANE
Pri arhitekturni zasnovi je funkcija narekovala obliko.
Dom za starejše je zasnovan kot samostojna enota obstoječega doma za ostarele. S povezovalnim hodnikom se v določenih funkcijah navezuje na obstoječi dom (uprava, socialna in zdravstvena oskrba, kuhinja, skupna toplotna postaja), vendar skuša že na zunaj pokazati, da je drugačen tako po vsebini, kot po funkciji.
Objekt je zasnovan v leseni montažni gradnji. Tako grajen objekt se odlično spoji z identiteto kraja. Les je uporabljen kot konstrukcijski in dekorativni element. Ostali elementi so samo spremljevalci.

NOTRANJA FUNKCIONALNOST
V pritličju je glavni zunanji vhod, ki nas pripelje na vezni hodnik z obstoječim domom. Zato lahko kot vhod uporabimo tudi obstoječi glavni vhod z recepcijo, ki nas usmeri na vezni hodnik v enoto. Predviden je še ločen dovoz do sobe za umrle ter samostojen vhod do delavnice vzdrževalca celotnega doma. Oba vhoda, ki bosta služila predvsem za dovoz, sta nadkrita s strešino. V pritlični etaži ob veznem hodniku je še frizerski salon in soba za sestre s sanitarijami. V nadstropju je skupna ambulanta, ki bo služila za potrebe celotnega doma in tudi zunanje obiskovalce ter strojnica objekta.
Od centralnega in skupnega hodnika se na levo in desno stran odcepita dva enaka trakta, v vsakem je organizirana ena gospodinjska skupina za 12 stanovalcev. Vsaka skupina ima 8 enoposteljnih sob in dve dvoposteljni, kuhinjo s shrambo za dnevno zalogo živil ter jedilnico, shrambo za umazano perilo in gospodinjsko shrambo za čisto perilo, kjer je nameščen tudi pralni stroj za pranje perila znotraj skupine. Po dve skupini sta povezani s centralno kopalnico, ki je posebej prilagojena za nego stanovalcev ali pa samo za razvajanje.

KONSTRUKCIJSKE POSEBNOSTI IN ENERGIJSKA UČINKOVITOST OBJEKTA
Izdelava prvega lesenega montažnega doma za ostarele je bila konstrukcijsko zahtevna, saj je bilo treba iskati rešitve za več področij. Gre za objekt velikih dimenzij in in zahtevane postavitve v nizkoenergijskem razredu. Natančnost izdelave konstrukcijskih načrtov s statičnimi zahtevami so kasneje narekovale natančno delo izdelave elementov objekta v proizvodnji. Postavljanje objekta je potekala tri tedne in z natančno montažo elementov se je dosegala zrakotesnost objekta ter njegova energijska učinkovitost. Uporabljen je bil izolativno izboljšan konstrukcijski sistem Termo+ z leseno fasado. Uporabljeno je bila leseno stavbno pohištvo s troslojno zasteklitvijo.

UREDITEV OKOLICE
Na južni strani objekta se predvideva ograjen vrt za prostočasne aktivnosti stanovalcev s sprehajalnimi potmi. Lesena terasa v središču pa ponuja dodaten prostor za sprostitev.

Projekt
Idejna in vsebinska zasnova: leta 2008; Seniorprojekt d.o.o., avtorji: Lidija Malerič Kamnikar, u.d.i.a., Franci Imperl, dipl. psih in Hans Peter Winter ing. arh., KDA Koln,
PGD In PZI: leta 2011
Umestitev v prostor in načrt arhitekture: Lidija Malerič Kamnikar, u.d.i.a.; Ab- biro d.o.o., Ljubljana
Gradbene konstrukcije: Ambiens d.o.o., Črnomelj
Električne inštalacije: Form d.o.o., Brestanica Novo mesto
Strojne inštalacije: Inpro d.o.o., Straža pri Novem mestu
Požarna študija: Lozej d.o.o., Ajdovščina


Prijetna lesena hiša Trend 126 z galerijo
Prijetna lesena hiša Trend 126 z galerijo
Lokacija: Slovenija
Leto izgradnje: 2019
Izvedba: Jelovica hiše

Mansardni leseni hiši Trend 126 smo na željo stranke dodali nekaj sprememb, ki poskrbijo prijetno za bivanje v novem domu. Galerija odlično povezuje bivalni del s privatnim prostorom in sobami v mansardi. Hiša prepriča z dobrim tlorisom, velikimi in svetlimi prostori ter razgibanostjo oblik.  Izbira lokacije to leseno in nizkoenergijsko hišo naredi za resnično oazo miru v objemu narave s čudovitimi sončnimi zahodi zunaj in znotraj hiše.

Foto: Gregor Ravnik

Več o idejni zasnovi, iz katere smo izhajali si lahko ogledate tukaj
Lesen vrtec Jelovica - Šentrupert
Lesen vrtec Jelovica - Šentrupert
Projekt: lesen montažni vrtec
Leto projekta: 2011
Država: Slovenija
Foto: Miran Juršič


Lesen montažni vrtec
Leto projekta: 2011
Država: Slovenija
Foto: Miran Juršič


Prvi iz serije sodobnih in energijsko varčnih, lesen vrtcev – Vrtec Jelovica v Šentrupertu

Lokacija: Šentrupert
Leto izgradnje: 2010
Investitor: Občina Šentrupert
Arhitektura: Esplanada d.o.o.
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.

Velikost objekta: 1231 m2
Konstrukcija: sistem Jelovica Termo plus
Stavbno pohištvo: lesena okna s troslojno zasteklitvijo


Lastnosti:
Nov vrtec Jelovica v Šentrupertu, prvi iz serije sodobnih in nizkoenergijskih lesenih vrtcev podjetja Jelovica Hiše d.o.o., je narejen iz ekološko neoporečnih materialov na osnovi moderne arhitekturne zasnove in inovativnih tehnoloških rešitev. Objekt je vrhunski izdelek Jelovice, ki združuje vse prednosti nizko energijskega vrtca. Kratek čas izgradnje je, poleg ugodne bivalne klime, ki jo omogočajo lesene zgradbe, eden od pomembnejših prednosti sodobnega načina gradnje tako velikih objektov kot individualnih hiš.


OD ŽELJE DO REŠITVE
Občina Šentrupert, investitor, je s projektom sodobnega in energijsko varčnega javnega objekta - vrtca želela dokazati resen pristop k izvajanju vizije širše energijske varčnosti in energijske samooskrbe s kotlarno, sončno energijo in polnilnico za električne avtomobile. Njihova želja po postavitev nizko energijskega in nizkoogljičnega lesenega javnega objekta naj bi bila tudi zgled drugim občinam in vsem občanom in spodbuda k večji rabi lesa pri gradnji. Izgradnja kotlarne na lesne sekance naj bi omogočala toplotno oskrbo ne le samega objekta, pač pa tudi zahodnega dela občine, izgradnja sončne elektrarne na strehi vrtca naj bi bila primer delovanja tovrstne tehnologije in spodbuda k podobnim investicijam, polnilnica za električne avtomobile pa dokaz usmerjenost lokalne skupnosti v prihodnost.

ARHITEKTURNE REŠITVE VRTCA
ZUNANJOST - PREMIŠLJENOST
Vrtec Jelovica v Šentrupertu je zasnovan kot sodobna lesena montažna gradnja, ki združuje lastnosti nizko energijske stavbe in je narejena iz ekološko neoporečnih materialov, večinoma visoko kvaliteten in mednarodno certificiran les, ki ga podjetje Jelovica uporablja za vse svoje lesene izdelke.

Sodobna arhitekturna zasnova objekta sestoji iz centralnega volumna, ki ga zaključuje dvokapnica, okoli katere se ovijajo igralnice, te pa zaključuje ravna streha. Vse igralnice imajo pokrito teraso, da se otroci, kljub slabemu vremenu, lahko zadržujejo na svežem zraku. Skupna neto površina vrtca znaša 1.231 m2. Glavni kubus, uporabljajo ga kot večnamenski prostor, je velik skoraj 660 m2 in visok 12,40 m. Vrtec je s svojo vzdolžno osjo orientiran proti SZ oz. JV, odmik od severa znaša ca. 45 stopinj.

NOTRANJA FUNKCIONALOST
V pritličju ima vrtec štiri igralnice, razdelilno kuhinjo in skupni dvovišinski prostor ter upravni in servisni del. V mansardi so dodatni prostori, ki služijo arhivu in inštalacijam – klimat, rekuperator. Iz prereza stavbe je razvidno, da ni nepotrebnih izgubljenih prostorov (volumnov), saj so igralnice zaključene z ravno streho, osrednja igralnica je odprta do strehe, ker potrebuje več zračnosti. Objekt je deloma podkleten, tam se nahaja kotlovnica na lesne sekance, ki ogreva tudi sosednjo osnovno šolo.


NIZKOENERGIJSKA ZASNOVA OBJEKTA
Pri iskanju optimalne energijske zasnove lesenega objekta so strokovnjaki različnih strok upoštevali arhitekturo in orientacijo vrtca, lokacijo, geografske in klimatske podatke za Šentrupert, opise načina gradnje (tlorisi, pogledi, prerezi, fasade, podatki o posameznih površinah, detajlni prerezi ovoja, predstavitev detajlov priključitev, posebnosti…), zasnovo prezračevanja (dovodne, odvodne in pretočne cone, potrebne toplote za ogrevanje, možnosti regulacije, načrtovanje zemeljskega prenosnika toplote, posebnosti…) in zasnovo energijske oskrbe (generacije toplote za ogrevanje in generacija hladu).

Z inovativnimi rešitvami je pri energijskem konceptu zgradbe upoštevana optimalna oskrba vrtca s toploto za ogrevanje, pripravo tople sanitarne vode in za eventualno potrebno poletno hlajenje vrtca. Strokovnjaki so v energijsko oskrbo kot primarni vir energije vključili kotlovnico na lesno biomaso.

S ciljem doseganja ugodnih energijskih karakteristik obratovanja je zunanji termični ovoj stavbe dobro toplotno izoliran. Sodobno zasnovani leseni sklopi po sistemu Jelovica imajo toplotno prehodnost med 0,11 in 0,12 W/m2K, masivno grajeni sklopi (tla na terenu/nad kletjo, podzidek) pa med 0.13 in 0.17 W/m2K. Leseno zunanje stavbno pohištvo, izdelano v Jelovici, ima uporabljene trojne zasteklitve s toplotno prehodnostjo 0,6 W/m2K pri čemer je toplotna prehodnost celotnega okna 0.94 W/m2K.

Skupna toplotna prehodnost termičnega stavbnega ovoja, z upoštevanimi toplotnimi mostovi, znaša 0,183 W/m2K, specifične transmisijske toplotne izgube pa 0,165 W/m2K. Stavba ima v dveh ogrevanih etažah skupaj ca. 840 m2 površin. Obe zgornji etaži stavbe bosta v času ogrevalne sezone stalno ogrevani na temperaturo najmanj 20°C, ocenjujemo pa vrednosti do npr. 22°C. Etaži imata predviden sistem centralnega prezračevanja z vračanjem toplote odpadnega zraka. Sistem lahko sočasno, delno ali v celoti, izvaja obe funkciji (ogrevanje, pohlajevanje).


ARHITEKTURNE IZPELJANKE SODOBNIH JAVNIH ZGRADB
Vsekakor je osnovni arhitekturni in energijsko varčen koncept vrtca, ki so ga izdelali strokovnjaki Esplanade in Jelovice zasnovan tako, da je ponovitev možna in smiselna. Seveda je potrebno sam zunanji videz prilagajati lokalnim arhitekturnim in prostorskim pogojem. Posebej je zanimiv koncept tlorisne razporeditve, ki temelji na osrednjem večnamenskem prostoru okrog katerega se nanizajo igralnice. Koncept je možno razširiti iz štirih oddelkov tudi do 20 oddelkov – v tem primeru seveda v dveh etažah – primer je vrtec Jelovica v Trzinu.

Več o lesenem vrtcu Šentrupert

Lesene hiške Jelovica v Turčiji
Lesene hiške Jelovica v Turčiji
Lesene hiške Jelovica v Turčiji
Leto projekta: 2006
Država: Turčija
Lesena nadgradnja večstanovanjskega objekta
Lesena nadgradnja večstanovanjskega objekta
Projekt: Lesena nadgradnja večstanovanjskega objekta 
Leto projekta: 2008
Država: Italija
Lesena večnamenska dvorana v Senožečah
Lesena večnamenska dvorana v Senožečah
Lesena večnamenska dvorana
Leto projekta: 2013
Država: Slovenija
Moderna lesena mansardna hiša Trend 172
Moderna lesena mansardna hiša Trend 172
Lokacija: Slovenija
Leto izgradnje: 2018
Izvedba: Jelovica hiše

 
Mansardna lesena hiša Trend 172 z sodobnimi detajli ima odličen tloris za kakovostno bivanje v dveh etažah. Velika okna v bivalnem delu naredijo hišo svetlo in povezano z naravo. Tudi v zasebnih prostorih je svetlobi namenjeno veliko pozornosti.  Eleganco tej moderni leseni hiši dodaja klasična barvna kombinacija zunanjosti, ki jo v notranjosti dopolnjuje še barva lesa.

Foto: Gregor Ravnik


Več o idejni zasnovi, iz katere smo izhajali si lahko ogledate tukaj.


Lesen vrtec Jelovica - Trzin
Lesen vrtec Jelovica - Trzin
Projekt: montažni vrtec
Leto projekta: 2011
Država: Slovenija
Lesen montažni vrtec
Leto projekta: 2011
Država: SlovenijaSodoben in energijski varčen vrtec Jelovica v Trzinu
Lokacija: Trzin
Leto izgradnje: 2011
Investitor: Občina Trzin
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.

Velikost objekta: 1800 m2
Konstrukcija: sistem Jelovica Termo plus
Stavbno pohištvo: lesena okna Jeloterm Wood 7800 s trislojno zasteklitvijo

Lastnosti montažnega objekta:
Lesen, nizkoenergijski javen objekt svojo umeščenost v prostor optimalno izkorišča v energijsko varčne namene. Moderna zunanja arhitektura in prostorska razporeditev objekta omogoča sodobne vzgojno varstvene metode z velikimi prostori in dovolj individualnega prostora, da se otroci in osebje dobro počutijo. Dodaten domač občutek daje tudi bivanje z lesom, ki je glavni gradbeni material zgradbe.
Objekt v velikosti 1800 m2 , v dveh etažah, je bil postavljen in pokrit v rekordnem času, le 14 dni.
 


IZHODIŠČE
Star vrtec v Trzinu, ki ne zadošča vzgojno varstvenim potrebam občine, se poruši in se po preselitvi otrok v nov vrtec na tem mestu uredijo parkirišča in nadstandardno zunanje igrišče.


OD ŽELJE DO REŠITVE

Občina Trzin, kot investitor, zaradi prostorske stiske želi pridobiti nov, sodoben, nizkoenergijski in energijsko varčen vrtec z 10 oddelki v dveh etažah. Njihova želja je pridobiti nadstandarden vrtec z popolno opremo notranjosti stavbe in ureditev zunanjosti.


ARHITEKTURNA REŠITEV VRTCA
PREMIŠLJENA ZUNANJOST IN UMEŠČENOST V PROSTOR

Nov lesen vrtec v Trzinu obsega 1.800 m2 uporabnih površin v dveh etažah. Kompakten, pravokoten tloris parcele za postavitev nove zgradbe omogoča dobro orientacijo večine steklenih površine proti JV. Vrtec ima streho z minimalnim, 5 stopinjskim naklonom, igralnice pa izhode na z lesom pokrite terase. Fasada zgradbe je kompaktna v kombinaciji z naravnim macesnom.

Za izdelavo so uporabljeni les in naravni materiali. Lesena montažna konstrukcija zunanjih in notranjih sten ter stropov in strehe omogoča lahko in učinkovito zasnovo konstrukcije, odlikuje jo hitra in čista izvedba in zato tudi hitrejša uporaba objekta. Preprečeni so toplotni mostovi, leseno konstrukcijo pa odlikuje tudi dobra požarna odpornost 60 – 90 min. Vrtec bo imel leseno trislojno zasteklitev v macesnu, ki je izdelana prav tako v Jelovici.


NOTRANJA FUNKCIONALNOST
Vrtec ima razgiban tloris, 10 igralnic, servisne in administrativne prostora ter velik, dvovišinski večnamenski prostor. Zunanji vhodi so predvideni za vsak nivo posebej.

V pritličju se nahaja 5 igralnic, kuhinja z lastnim vhodom, servisni prostori, kot je pralnica in kotlovnica z lastnim vhodom. V nadstropju je pet igralnic za višjo starostno skupino, vodstvo vrtca, tovorno in osebno dvigalo za prevoz gibalno oviranih otrok. Vsaka igralnica ima lasno kopalnico in neposreden izhod na lastno teraso, ki je pokrita. Vrtec bo v uporabo predan popolnoma opremljen.


ENERGIJSKA TRAJNOSTNA ZASNOVA
Vrtec je zasnovan kot energijsko varčen objekt, za katerega se bo pridobivala tudi energijska izkaznica. Uporabljen je konstrukcijski sistem Jelovica Termo plus, ki ustreza zahtevam za nizko energijske stavbe. Ogrevanje je predvideno s toplotno črpalko na geosonde, ki predvideva majhno porabo energije – manj kot 30kW/h.
Ker so pri izdelavi objekta vgrajeni naravni, trajnosti materiali je vrtec tudi ekološki, saj je možno recikliranje večine vgrajenih materialov.


ZUNANJA UREDITEV
Pri zunanji ureditvi se ohrani obstoječa vegetacija in zasadi z novo. Nadstandardna ureditev zunanjega igrišča predvideva kompletno nova igrala, asfaltno ploščad, čutno pot in novo sankališče. Igrišče je popolnoma ograjeno.


Lesena mansardna hiša individualnih želja N 126+
Lesena mansardna hiša individualnih želja N 126+
Lokacija: Dolenjska
Leto izgradnje: 2018
Izvedba: Jelovica hiše

 
Moderna mansardna lesena hiša N 126+ z razgibanostjo detajlov na vsakem koraku očara marsikoga.
Karakter hiše so zanimivi dekorativni in hkrati funkcionalni dodatki na zunanji strani za uživanje na dveh terasah z čudovitimi razgledi.  Znotraj pa manjša galerija povezuje pritličje in mansardo.
Čudovita lesena nizkoenergijska hiša ponuja ugodje bivanja znotraj in zunaj, v vseh letnih časih.

Foto: Gregor Ravnik


Več o idejni zasnovi, iz katere smo izhajali si lahko ogledate tukaj.


Lesen vrtec Jelovica - Divača
Lesen vrtec Jelovica - Divača
Projekt: montažni vrtec
Leto projekta: 2011
Država: Slovenija
Lesen montažni vrtec
Leto projekta: 2011
Država: SlovenijaSodoben lesen vrtec v Divači
Lokacija: Divača
Leto izgradnje: 2011
Investitor: Občina Divača
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.

Velikost objekta: 1400 m2
Konstrukcija: sistem Jelovica Termo plus
Stavbno pohištvo: lesena okna Jeloterm Wood 7800 s trislojno zasteklitvijo

Lastnosti montažnega objekta:
Lesen in sodobno zasnovan vrtec povzema kraške korenine oblikovanja z dosledno sosbnimi rešitvami. Odlikuje ga notranja fleksibilnost, funkcionalnost in povezanost igralnic s servisnimi prostori. Objekt v velikosti 1400 m2, v dveh etažah omogoča prijetno bivanje otrok in osebja, sama izvedba vrtca pa je prijazna do narave.

arhitekti: Matej Mljač univ.d.i.a.M.S.Arch, Peter Pahor univ.d.i.a., Sabina Morel arh., Sanja Kašaj abs. arh.
projektivno podjetje: DRAFT d.o.o. www.draft-d.com
fotografije: Matej Mljač


OD ŽELJE DO REŠITVE
Oblikovanje novega vrtca naj bi bilo razgibano, igrivo. Zunanjost vrtca, kot tudi njegova notranja organizacija povzema kraške korenine oblikovanja z dosledno sodobnimi rešitvami. Izbrani so topli, naravni fasadni materiali. Notranja zasnova omogoča prilagodljivost, notranjo fleksibilnost (združevanje enot, delitev enot na manjše zaključene kotičke in prostore) in prehodnost. Materiali, ki so uporabljeni v notranjosti, morajo biti topli in pralni. Lagodno orientiranje in občutek pripadnosti določeni enoti naj bi poudarjala tudi uporaba barvnih odtenkov v posameznih enotah.


SODOBNA ZUNANJA ZASNOVA IN NOTRANJA RAZPOREDITEV VRTCA
Objekt obravnava vrtec s šestimi oddelki in lastno kuhinjo. Sprejme lahko okoli 132 otrok in omogoča celostno ponudbo vzgoje in varovanja. Objekt predvideva notranje in zunanje funkcionalne površine v okviru tehničnih normativov in standardov.

Prostori vrtca se nahajajo v pritličju in nadstropju. Etaži sta povezani z notranjim stopniščem in z osebnim dvigalom za gibalno ovirane osebe. Dvigalo služi tudi prevozu vozičkov s hrano. Objekt v črki D oklepa zaprt zeleni atrij - sodobno oblikovan kraški borjač s portonom, ki je v celoti orientiran proti zahodu. Ker se atrij neposredno navezuje – odpira na osrednji prostor, je namenjen tudi popoldanskemu čakanju otrok na starše.

Igralne enote – oddelki so organizirane v pritličju (otroci prvega in drugega starostnega obdobja), dve enoti za starejše predšolske otroke pa sta funkcionalno povezani in locirani v nadstropju. Vse igralnice so orientirane proti jugu in jugo-vzhodu. Vsaki enoti pripada ogrevana terasa (najmanj 24 m2), ki je zaščitena pred zunanjimi vremenskimi vplivi.

Osrednji skupni prostor in telovadnica sta neposredno povezana z atrijem in imata južno in /ali zahodno osončenost. Pri zasnovi objekta je bila pozornost posvečena minimalni dolžini hodnikov, tako da je večino površin namenjenih igranju in druženju. Dodatni prostori za otroke so zagotovljeni v osrednjem prostoru s športno igralnico, skupnem prostoru in po posameznih igralnicah, ker so površine le-teh večje od predpisanih.

Centralna kuhinja služi tudi pripravi obrokov za druge vrtce v občini. Locirana je na severnem delu pritličja z neposrednim dostopom iz gospodarskega dvorišča. Za strežbo v nadstropju se bo uporabljalo dvigalo, ki sega do kleti.

ZUNANJA UREDITEV
Vrtec ima obsežen in bogato ozelenjen zunanji prostor, ki je funkcionalno pomensko in oblikovno strukturiran:
  • Terase posameznih igralnic
  • Notranji skupni atrij
  • Ograjen igralni park z enostavnimi, kompleksnimi in potencialnimi igralnimi enotami
  • Dostopi, dovozi, parkirišča (tlakovane površine)
  • Gospodarsko dvorišče (dostop do kuhinje, prostor za ekološki park)Lesena hiša Prima 119 – pritlična vila
Lesena hiša Prima 119 – pritlična vila
Lokacija: Gorenjska
Leto izgradnje: 2019
Izvedba: Jelovica hiše

Idejno zasnovo hiše Prima 119 smo nekoliko spremenili in nastala je čudovita pritlična vila.
Posebnost hiše je odprt bivalni del do slemena z vidnim lesom, prijetno galerijo in dvema sobama v podstrešnem delu hiše.  Nizkoenergijska lesena montažna hiša je prijeten dom za štiričlansko družino.
Hiši je dodana pergola nad teraso, ki ponuja lepe razglede na okoliške vrhove.

Foto: Gregor Ravnik


Oglejte si še druge naše lesene pritlične hiše.


Lesen vrtec Jelovica - Kamnik
Lesen vrtec Jelovica - Kamnik
Projekt: montažni vrtec
Leto projekta: 2010
Država: Slovenija
Lesen montažni vrtec
Leto projekta: 2011
Država: SlovenijaSodoben lesen vrtec Jelovica tudi za otroke v Kamniku
Lokacija: center Kamnika
Leto izgradnje: 2010
Investitor: Občina Kamnik
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.

Velikost objekta: 820 m2
Konstrukcija: sistem Jelovica Termo plus
Stavbno pohištvo: lesena okna s trislojno zasteklitvijo

Lastnosti montažnega objekta:
Manjši lesen vrtec za do 100 otrok, narejen iz lesa in drugih naravnih materialov. Energijska varčnost objekta in dobra umeščenost objekta v prostor. Hitrost gradnje in dokončanje objekta v manj kot 5 mesecih so le nekatere odličnosti izgradnje vrtca.


OD ŽELJE DO REŠITVE
Občina Kamnik se je zaradi prostorske stiske obstoječega vrtca Kamenček odločila, da otrokom v vrtcu kar najhitreje zagotovi nov, sodoben in večji objekt. Pri odločitvi za moderno leseno gradnjo so se, poleg hitrosti gradnje, na občini odločili tudi zato, ker želijo otrokom zagotoviti prijetno bivanje, kar omogočajo les, kot glavni gradbeni elementi in drugi naravni materiali.

SODOBNA ZUNANJA ZASNOVA IN NOTRANJA RAZPOREDITEV VRTCA
Vrtec Jelovica v Kamniku ima 820 m2 v pritličju in mansardi. Premišljena zunanja zasnova objekta se dobro umešča v prostor ob osnovni šoli. Zunanji videz vrtca je kombinacija klasičnega fasadnega ovoja v beli in zeleni barvi z lesenim stavbnim pohištvom s troslojno zasteklitvijo.

Pet oddelkov v pritličju ima pokrito teraso in izhod na zelenice, saj je osnovna usmeritev vrtca prav povezanost z naravo in skrb zanjo. Vrtec s sosednjo osnovno šolo povezuje pokrit hodnik. V mansardi so pisarne in prostori za vzgojno varstveno osebje.

ZUNANJA UREDITEV
Igrišče je opremljeno z igrali, ki otrokom nudijo gibalne izzive, otroci bodo imeli tudi svoj zelenjavni vrt za lastno pridelavo zelenjave.

Odlična tipska pritlična hiša PICK&PLACE J 99
Odlična tipska pritlična hiša PICK&PLACE J 99
Lokacija: Dol
Leto izgradnje: 2019
Izvedba: Jelovica hiše

Tipska hiša iz serije PICK&PLACE J 99 je lahko tako čudovita. Ravno prav velika za dva ali štiri stanovalce. Ponuja funkcionalen tloris s prostorni bivalnim delom. Hišo lahko individualizirate in dodate dekorativne ali funkcionalne elemente, da postane vaš nov dom.


Foto: Gregor Ravnik


Ponudba na PICK&PLACE J 99

Oglejte si še druge naše lesene pritlične hiše.


Klasična hiša PICK&PLACE C 145 z lesenimi dodatki
Klasična hiša PICK&PLACE C 145 z lesenimi dodatki
Lokacija: okolica Škofje Loke
Leto izgradnje: 2018
Izvedba: Jelovica hiše

Dvokapna montažna hiša iz serije PICK&PLACE C 145 z dekorativnimi in uporabnimi dodatki lesene fasade in pergole ustvarja atraktivnost klasične hiše.
Odlična nizkoenergijska lesena hiša se z zrcaljenjem dobro umešča na parcelo in ponuja prijetno bivanje v hiši in uživanje na terasi.

Vrtec Brestanica
Vrtec Brestanica
Nizkoenergijski lesen vrtec Jelovica v Brestanici

Lokacija: Brestanica
Leto izgradnje: 2017/2018
Investitor: Občina Krško
Arhitektura: Esplanada d.o.o.
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o. in Kostak d.d.

Velikost objekta: 1.200 m2 neto površine.
Prijetna pritlična hiša Prima 67
Prijetna pritlična hiša Prima 67
Lokacija: Kranj
Leto izgradnje: 2018
Izvedba: Jelovica hiše

Pritlični hiši Prima 67 smo na željo stranke nekoliko spremenili nadstrešek na terasi in ustvarili prijeten kotiček za uživaje na vrtu.

Ponudba na Prima 67


Le 5 korakov do vaše nove hiše >>>
Impresivna arhitektura z ravno streho
Impresivna arhitektura z ravno streho
Lokacija: okolica Ljubljane
Leto izgradnje: 2018
Izvedba: Jelovica hišeLe 5 korakov do vaše nove hiše >>>
Klasična dvokapnica z lopo in nadstreški
Klasična dvokapnica z lopo in nadstreški
Lokacija: okolica Kranja
Leto izgradnje: 2018
Izvedba: Jelovica hišeLe 5 korakov do vaše nove hiše >>>
Individualno zasnovana montažna hiša
Individualno zasnovana montažna hiša
Lokacija: Kranj
Leto izgradnje: 2016
Izvedba: Jelovica hišeLe 5 korakov do vaše nove hiše >>>
Sodobna dvokapnica individualne zasnove
Sodobna dvokapnica individualne zasnove
Lokacija: Ljubljana
Leto izgradnje: 2017
Izvedba: Jelovica hišeLe 5 korakov do vaše nove hiše >>>
Nizkoenergijska hiša C 145
Nizkoenergijska hiša C 145
VIDEO:
Oglejte si, kako je potekala gradnja hiše C145 od priprave temeljne plošče do hiše na ključLokacija:
Ptuj
Leto izgradnje: 2017
Izvedba: Jelovica hiše
Velikost objekta: 145 m2, P + M


Lesena hiša individualne zasnove
Lesena hiša individualne zasnove
Individualno zasnovana lesena hiša z enokapno streho
Lokacija: Izlake
Leto izgradnje: 2014
Izvedba: Jelovica hiše
Velikost objekta: 165 m2, P + 1


Individualno zasnovana nizkoenergijska lesena hiša v Italiji
Individualno zasnovana nizkoenergijska lesena hiša v Italiji
Individualno zasnovana lesena hiša NC1
Leto projekta: 2016
Država: ItalijaIndividualno zasnovana lesena hiša NC2
Lokacija: Italija
Leto izgradnje: 2016
Izvedba: Hiše d.o.o., Naturalmente Casa
Velikost objekta: 135 m2, P + M


Individualno zasnovana hiša v Italiji
Individualno zasnovana hiša v Italiji
Individualno zasnovana lesena hiša NC1
Leto projekta: 2016
Država: ItalijaIndividualno zasnovana lesena hiša NC1
Lokacija: Italija
Leto izgradnje: 2016
Izvedba: Hiše d.o.o., Naturalmente Casa 
Velikost objekta: 140 m2, P + 1


Hiša Classic 135a
Hiša Classic 135a
Hiša Classic 135a po željah stranke
Leto projekta: 2016
Država: SlovenijaHiša Classic 135a po željah stranke

Lokacija: Savlje, Ljubljana
Leto izgradnje: 2016
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.
Arhitektura: Jelovica hiše
Velikost objekta: 135 m2, k + P + M


Lesena hiša individualne zasnove
Lesena hiša individualne zasnove
Individualno zasnovana lesena hiša
Leto projekta: 2015
Država: SlovenijaIndividualno zasnovana lesena hiša
Lokacija: Kašelj pri Ljubljani
Leto izgradnje: 2015
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.
Arhitektura: Alenka Tomori, u.d.i.a.
Velikost objekta: 105 m2, P + M
Posebnost hiše: hibridna konstrukcija hiše: sistem Optima+ in strop Lamtop

Individualno zasnovana lesena hiša
Individualno zasnovana lesena hiša
Nizkoenergijska lesena hiša Jelovica
Leto projekta: 2014
Država: SlovenijaIndividualno zasnovana lesena hiša
Lokacija: Zalog, Ljubljana
Leto izgradnje: 2014
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.
Arhitektura: Egon Murič, u.d.i.a.
Velikost objekta: 115 m2, P + M

Pasivna hiša Leska
Pasivna hiša Leska
Pasivna hiša Leska  
Leto projekta: 2016
Država: SlovenijaIndividualno zasnovana lesena hiša Leska
Lokacija: Ruše
Leto izgradnje: 2016
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.
Velikost objekta: 350 m2
Več o hiši in video predstavitev: pasivna hiša Leska
Hiša Kopriva
Hiša Kopriva
Nizkoenergijska hiša Kopriva
Leto projekta: 2016
Država: SlovenijaIndividualno zasnovana lesena hiša Kopriva


Lokacija: Kras, vas Kopriva
Leto izgradnje: 2016
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.
Velikost objekta: 145 m2
Več o hiši na: Jelovica hiše Kopriva
Nizkoenergijska hiša H145
Nizkoenergijska hiša H145
Nizkoenergijska hiša H 145
Leto projekta: 2015
Država: SlovenijaLesena hiša Jelovica H 145
Lokacija: Grahovo
Leto izgradnje: 2015
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.
Velikost objekta: 145 m2
Ponudba na Pick&Place
Nizkoenergijska hiša EVO 14B Classic
Nizkoenergijska hiša EVO 14B Classic
Lesena hiša Jelovica EVO 14B Classic
Lokacija: Radovljica
Leto izgradnje: 2015
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.
Velikost objekta: 145 m2
Ponudba na Sestavi svojo hišo EVO.


Nizkoenergijska lesena klasična hiša F 145
Nizkoenergijska lesena klasična hiša F 145
Nizkoenergijska lesena klasična hiša F 145
Leto projekta: 2015
Država: SlovenijaLesena hiša Jelovica F 145
Lokacija: Reteče
Leto izgradnje: 2015
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.
Velikost objekta: 145 m2
Ponudba na Pick & Place
Pritlična hiša sodobnih oblik
Pritlična hiša sodobnih oblik
Pritlična hiša sodobnih oblik
Leto projekta: 2015
Država: SlovenijaSodobna pritlična hiša, odprta do slemena
Lokacija: Škofja Loka
Leto izgradnje: 2015
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.
Velikost objekta: 112 m2
Nizkoenergijska lesena sodobna hiša E 148
Nizkoenergijska lesena sodobna hiša E 148
Nizkoenergijska lesena sodobna hiša E 148
Leto projekta: 2015
Država: SlovenijaLesena hiša Jelovica E 148
Lokacija: Škofja Loka
Leto izgradnje: 2015
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.
Velikost objekta: 148 m2
Ponudba na Pick & Place
Nizkoenergijska lesena sodobna hiša Trend 135e
Nizkoenergijska lesena sodobna hiša Trend 135e
Nizkoenergijska lesena sodobna hiša Trend 135e
Leto projekta: 2015
Država: SlovenijaLesena sodobna hiša Jelovica
Lokacija: Zbilje
Leto izgradnje: 2015
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.
Velikost objekta: 135 m2


Nizkoenergijska hiša z dekorjem kamna
Nizkoenergijska hiša z dekorjem kamna
Nizkoenergijska hiša z dekorjem kamna
Leto projekta: 2014
Država: SlovenijaLesena nizkoenergijska hiša Jelovica
Lokacija: Legenj pri Slovenj Gradcu
Leto izgradnje: 2014
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.
Velikost objekta: 160 m2


Nizkoenergijska hiša Trend 200 - izventipska
Nizkoenergijska hiša Trend 200 - izventipska
Nizkoenergijska hiša
Leto projekta: 2015
Država: SlovenijaLesena pasivna hiša Trend 200 - izventipska
Lokacija: Trebnje
Leto izgradnje: 2015
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.
Velikost objekta: 200 m2


Montažna hiša EVO 14C Classic z dodatki
Montažna hiša EVO 14C Classic z dodatki
Nizkoenergijska hiša
Leto projekta: 2014
Država: SlovenijaLesena montažna hiša EVO 14C Classic z dodatki
Lokacija: Radomlje
Leto izgradnje: 2014
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.

Velikost objekta: 160 m2
Stavbno pohištvo: lesena okna Jelostar s trislojno zasteklitvijo in vhodna vrata Futura Trend
Stranka si je izbrala hišo EVO 14C Classic in dodala dodatke, ki hišo naredijo individualno.

Več o hišah EVO

Pasivna hiša Classic 237 - izventipska
Pasivna hiša Classic 237 - izventipska
Nizkoenergijska hiša
Leto projekta: 2014
Država: SlovenijaPasivna hiša Classic 237 - izventipska
Lokacija: Vnanje Gorice
Leto izgradnje: 2014
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.

Hiša je izvedena v pasivnem standardu in je pridobila subvencije Eko sklada.


Velikost objekta: 237 m2
Stavbno pohištvo: lesena okna Jelostar s trislojno zasteklitvijo in vhodna vrata Futura Trend


Montažna hiša Trend 126
Montažna hiša Trend 126
Nizkoenergijska hiša
Leto projekta: 2013
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-12-46

Lesena montažna hiša TREND 126
Lokacija: Rakek
Leto izgradnje: 2013
Izvedba: Jelovica Hiše d.o.o.

Velikost objekta: 126 m2
Stavbno pohištvo: lesena okna Jelostar s trislojno zasteklitvijo in vhodna vrata Futura Trend FT207


Lastnosti lesene hiše:

Hiša TREND 126, kljub na videz skromni stanovanjski površini, preseneča s prostornostjo, v kateri bo udobje našla tudi petčlanska družina.
Dvokapna oblika strehe z erkerjem, ki v mansardnem delu predstavlja balkon, daje hiši sodobno obliko. Popolno udobje ponuja velik bivalni prostor z jedilnico in kuhinjo, z velikimi panoramskimi stenami in prehodi na teraso. V mansardi so tri sobe, kopalnica in hodnik z izhodom na teraso. Slednji se lahko izkoristi tudi za dodatno sobo.

OKNA in VRATA

V hišo so vgrajena energijsko varčna lesena okna Jelostar s trislojno zasteklitvijo. Okna z lesenim profilom debeline 78 mm ter toplotno prehodnostjo manjšo od 1,0 (Uw = 0,94 W/m2K) zagotavljajo nizke stroške ogrevanja hiše.
Lesena vhodna vrata Futura Trend 207 sovpadajo z moderno obliko hiše.


NOTRANJA FUNKCIONALNOST HIŠE

Montažno hišo TREND 126 odlikuje funkcionalna zasnova prostorov. Načrt hiše v mansardi predvideva dve otroški sobi ter spalnico z garderobo. Prostor z izhodom na balkon se lahko preoblikuje v dodatno sobo. Večinski delež prostora v pritličju je namenjen bivalnemu delu, ki zagotavlja udobje celotne družine in tudi prijateljev, ki jih bo v tem svetlem in v naravo odprtem prostoru z veseljem gostila.


ENERGIJSKA VARČNOST HIŠE

Hiša je energijsko varčna, kar zagotavlja minimalne stroške ogrevanja. Ogrevanje hiše: talno ogrevanje, toplotna črpalka zrak – voda.
Nizkoenergijska montažna hiša v Nemčiji
Nizkoenergijska montažna hiša v Nemčiji

Leto projekta: 2012
Država: Nemčija
Referenčna št. hiše: D-12-45
Nizkoenergijska večstanovanjska hiša
Nizkoenergijska večstanovanjska hiša
Nizkoenergijska hiša
Leto projekta: 2012
Država: Švica
Referenčna št. Hiše: CH-12-44
Lesena nizkoenergijska hiša
Lesena nizkoenergijska hiša

Leto projekta: 2012
Država: Nemčija
Referenčna št. hiše: D-12-43
Sodobna nizkoenergijska hiša
Sodobna nizkoenergijska hiša
Sodobna nizkoenergijska hiša v Kranju
Leto projekta: 2012
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-12-42
Nizkoenergijska montažna hiša
Nizkoenergijska montažna hiša

Leto projekta: 2012
Država: Nemčija
Referenčna št. hiše: D-12-40
Nizkoenergijska montažna hiša Vision
Nizkoenergijska montažna hiša Vision
Projekt: Energetska montažna hiša Vision
Leto projekta: 2011
Država: Slovenija
foto: Miran Juršič
Referenčna št. hiše: SI-11-41
Energetska montažna hiša
Energetska montažna hiša
Projekt: Energetska montažna hiša
Leto projekta: 2011
Država: Slovenija
Foto: Miran Juršič
Referenčna št. hiše: SI-11-39

Moderna hiša z bazenom
Moderna hiša z bazenom
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2011
Država: Slovenija
Foto: Miran Juršič
Referenčna št. hiše: SI-11-38
Lesena hiša v Retečah
Lesena hiša v Retečah
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2011
Država: Slovenija
Foto: Paternoster
Referenčna št. hiše: SI-11-36
Lesena hiša po naročilu
Lesena hiša po naročilu
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2011
Država: Slovenija
Foto: Miran Kambič
Referenčna št. hiše: SI-11-35

Montažna hiša
Montažna hiša
Projekt: Montažna hiša s slikami notranjosti
Leto projekta: 2011
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-11-46
Enodružinska lesena hiša
Enodružinska lesena hiša
Projekt: Enodružinska lesena hiša
Leto projekta: 2011
Država: Italija
Lesena nizkoenergijska hiša
Lesena nizkoenergijska hiša
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2010
Država: Slovenija
Foto: Miran Juršič
Referenčna št. hiše: SI-10-37


Nizkoenergijska hiša z ravno streho
Nizkoenergijska hiša z ravno streho
Projekt: Nizkoenergijska montažna hiša z ravno streho
Leto projekta: 2010
Država: Italija
Nizkoenergijska lesena montažna hiša
Nizkoenergijska lesena montažna hiša
Nizkoenergijska lesena montažna hiša
Leto projekta: 2010
Država: Italija
Referenčna št. hiše: I-10-1
Nizkoenergijska montažna hiša s kamnito fasado
Nizkoenergijska montažna hiša s kamnito fasado
Montažna hiša s kamnito fasado
Leto projekta: 2010
Država: Italija
Montažna hiša po želji stranke
Montažna hiša po želji stranke
Montažna hiša po želji stranke
Leto projekta: 2010
Država: Italija
Referenčna št. hiše: I-10-16
Montažna hiša s posebno izvedbo strehe
Montažna hiša s posebno izvedbo strehe
Lesena montažna hiša s posebno izvedbo strehe
Leto projekta: 2010
Država: Italija
Lesena montažna hiša po naročilu
Lesena montažna hiša po naročilu
Lesena montažna hiša po naročilu
Leto projekta: 2010
Država: Italija
Referenčna št. hiše: I-10-21
Montažna lesena hiša Jelovica
Montažna lesena hiša Jelovica
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2009
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-09-34

Pritlična lesena montažna hiša
Pritlična lesena montažna hiša
Pritlična lesena montažna hiša
Leto projekta: 2009
Država: Italija
Referenčna št. hiše: I-09-2
Montažna lesena hiša Jelovica
Montažna lesena hiša Jelovica
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2008
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-08-32

Hiša na obrobju gozda
Hiša na obrobju gozda
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2008
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-08-28
Pokrajinsko značilna montažna hiša
Pokrajinsko značilna montažna hiša
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2008
Država: Ukrajina
Referenčna št. hiše: UA-08-24Montažna hiša Jelovica z leseno fasado
Montažna hiša Jelovica z leseno fasado
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2007
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-07-33

Klasična montažna hiša Jelovica
Klasična montažna hiša Jelovica
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2007
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-07-30

Montažna hiša z velikimi zasteklitvami
Montažna hiša z velikimi zasteklitvami
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2006
Država: Nemčija
Referenčna št. hiše: D-06-31

Klasična montažna hiša
Klasična montažna hiša
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2006
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-06-29

Energijsko varčna dvostanovanjska montažna hiša
Energijsko varčna dvostanovanjska montažna hiša
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2005
Država: Nemčija
Referenčna št. hiše: D-05-27
Hiša Jelovica
Hiša Jelovica
Leto projekta: 2003
Država: Avstrija
Referenčna št. hiše: A-08-4


Sodobna montažna hiša
Sodobna montažna hiša
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2005
Država: Nemčija
Referenčna št. hiše: D-05-26Montažna hiša Jelovica
Montažna hiša Jelovica
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2006
Država: Nemčija
Referenčna št. hiše: D-06-25

Montažna hiša po naročilu
Montažna hiša po naročilu
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2008
Država: Ukrajina
Referenčna št. hiše: UA-08-23
Hiša v Italiji
Hiša v Italiji
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2006
Država: Italija
Referenčna št. hiše: I-06-22

Pritlična montažna hiša z ribnikom
Pritlična montažna hiša z ribnikom
Projekt: Pritlična montažna hiša
Leto projekta: 2007
Država: Irska
Referenčna št. hiše: IRL-07-20
Družinska montažna hiša
Družinska montažna hiša
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2006
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-06-19
Družinska nizkoenergijska hiša
Družinska nizkoenergijska hiša
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2005
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-05-18

Večdružinska montažna hiša
Večdružinska montažna hiša
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2005
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-05-17

Nadzidek hiše z leseno gradnjo
Nadzidek hiše z leseno gradnjo
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2005
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-05-15
Hiša s kamnito škarpo
Hiša s kamnito škarpo
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2005
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-05-14
Montažna, pritlična, štirikapna hiša
Montažna, pritlična, štirikapna hiša
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2005
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-05-13

Montažna hiša z lesenimi balkoni
Montažna hiša z lesenimi balkoni
Projekt: lesena montažna hiša
Leto projekta: 2007
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-07-12

Tipska montažna hiša Jelovica
Tipska montažna hiša Jelovica
Leto projekta: 2005
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-05-11
Hiša Jelovica v L obliki
Hiša Jelovica v L obliki
Leto projekta: 2000
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-05-10
Montažna hiša Jelovica z garažo
Montažna hiša Jelovica z garažo
Leto projekta: 2005
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-06-9
Hiša Jelovica
Hiša Jelovica
Leto projekta: 2001
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-08-8
Hiša Jelovica z garažo
Hiša Jelovica z garažo
Leto projekta: 2001
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-07-7
Hiša Jelovica
Hiša Jelovica
Leto projekta: 2006
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-09-6
Hiša Jelovica
Hiša Jelovica
Leto projekta: 2002
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-07-5
Hiša Jelovica v Bovcu
Hiša Jelovica v Bovcu
Leto projekta: 2004
Država: Slovenija
Referenčna št. hiše: SI-06-3

Vitalna hiša
Vitalna hiša
Več o projektu
Montažne hiške v Murglah
Montažne hiške v Murglah
Projekt: lesene montažne hiše
Leto projekta: 1965-70
Država: Slovenija


Športna dvorana Rakek 2
Športna dvorana Rakek 2
Senčila v novi hiši
Senčila v novi hiši
Projekt: Senčila
Leto projekta: 2009
Država: Nemčija
Panoramske stene na moderni hiši
Panoramske stene na moderni hiši
Projekt: panoramske stene
Leto projekta: 2011
Država: Slovenija
Lesena okna in polkna Chalet Alpinka Krvavec
Lesena okna in polkna Chalet Alpinka Krvavec
Projekt: lesena okna
Država: Slovenija
Les aluminij okna na poslovnem objektu
Les aluminij okna na poslovnem objektu
Projekt: les-alu okna
Leto projekta: 2011
Država: Slovenija
Plastična okna v turističnem naselju
Plastična okna v turističnem naselju
Projekt: plastična okna
Leto projekta: 2010
Država: Hrvaška
Prenova osnovne šole z lesenimi okni
Prenova osnovne šole z lesenimi okni
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2014
Država: Slovenija
Vikend
Vikend
Projekt: Nova senčila
Leto projekta: 2010
Država: Slovenija
Obnova PVC oken v privatni hiši
Obnova PVC oken v privatni hiši
Projekt: Obnova PVC oken
Leto projekta: 2010
Država: Italija
Panoramske stene in okna na novi hiši
Panoramske stene in okna na novi hiši
Projekt: panoramske stene
Leto projekta: 2011
Država: Slovenija
Obnovljena okna osnovne šole Žabnica
Obnovljena okna osnovne šole Žabnica
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2011
Država: Slovenija
Les aluminij okna v Sunset resortu
Les aluminij okna v Sunset resortu
Projekt: les-alu okna
Leto projekta: 2007
Država: Bolgarija
Lesena okna in panoramske stene doma starejših v Preddvoru
Lesena okna in panoramske stene doma starejših v Preddvoru
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2014
Država: Slovenija
Prenova balkonskih vrat
Prenova balkonskih vrat
Projekt: Prenova balkonskih vrat
Leto projekta: 2010
Država: Italija
Panoramske stene v Termah Bioterme
Panoramske stene v Termah Bioterme
Projekt: panoramske stene
Leto projekta: 2011
Država: Slovenija
Wo&Wo senčila
Wo&Wo senčila
Produkt: senčila, Opis: senčila priznanega avstrijskega proizvajalca Wo&Wo
Lamelne zavese
Lamelne zavese
Produkt: lamelne zavese
Panoramske stene na hiši Jelovica v Retečah
Panoramske stene na hiši Jelovica v Retečah
Projekt: panoramske stene
Leto projekta: 2010
Država: Slovenija
Energijsko  varčna okna
Energijsko varčna okna
Projekt: PVC okna
Leto projekta: 2009
Država: Slovenija
Les aluminij okna na poslovni stavbi v Sofiji
Les aluminij okna na poslovni stavbi v Sofiji
Projekt: les-alu okna
Leto projekta: 2005
Država: Bolgarija
Vgrajena lesena okna na osnovni šoli
Vgrajena lesena okna na osnovni šoli
Projekt: prenova šole z lesenimi okni
Leto projekta: 2014
Država: Slovenija
Vila v Italiji
Vila v Italiji
Projekt: PVC okna
Leto projekta: 2009
Država: Italija
Energetska obnova vrtca z lesenimi okni
Energetska obnova vrtca z lesenimi okni
Projekt: prenova z lesenimi okni
Leto projekta: 2014
Država: Slovenija
Komarniki
Komarniki
Produkt: komarniki
Les alu panoramske stene
Les alu panoramske stene
Projekt: panoramske stene
Leto projekta: 2007
Država: Irska
Vgradnja lesenih oken v stanovanjskem naselju
Vgradnja lesenih oken v stanovanjskem naselju
Projekt: lesena okna v stanovanjskem naselju v Sofji
Leto projekta: 2014
Država: Bolgarija
Lesene panoramske stene z roletami
Lesene panoramske stene z roletami
Projekt: panoramske stene
Leto projekta: 2009
Država: Slovenija
Panelne zavese
Panelne zavese
Produkt: panelne zavese
Lesena okna na vili v Bolgariji
Lesena okna na vili v Bolgariji
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2013
Država: Bolgarija
Les-alu panoramska stena z alu roleto
Les-alu panoramska stena z alu roleto
Projekt: panoramske stene
Leto projekta: 2009
Država: Slovenija
Plise zavese
Plise zavese
Produkt: plise zavese
Lesene panoramske stene v Španiji
Lesene panoramske stene v Španiji
Projekt: panoramske stene
Leto projekta: 2009
Država: Španija
Lesena okna na objektu, Isla de la Gomera
Lesena okna na objektu, Isla de la Gomera
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2011
Država: Španija
Notranji roloji
Notranji roloji
Produkt: notranji roloji
Lesena okna mladinskega doma na Tenerifih
Lesena okna mladinskega doma na Tenerifih
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2011
Država: Španija, Tenerife
Notranje žaluzije
Notranje žaluzije
Produkt: notranje žaluzije
Les-alu panoramske stene na leseni fasadi
Les-alu panoramske stene na leseni fasadi
Projekt: panoramske stene
Leto projekta: 2007
Država: Bolgarija
Lesena okna v turističnem naselju Flachau
Lesena okna v turističnem naselju Flachau
Projekt: lesena okna Jelostar
Leto projekta: 2011
Država: Avstrija
Augusta in septembra 2011 smo z okni Jelostar opremili hiše v novozgrajenem počitniškem naselju v znanem smučarskem središču Flachau. Kljub hudi konkurenci nam je zahvaljujoč referencam in priporočilom uspelo pridobiti naročilo. Zelo kratek dobavni rok je zahteval dobro koordinacijo med prodajo in proizvodnjo. Trud vseh se je obrestoval, saj bodo prvi gosti po naporni smuki uživali v udobju apartmajev že tega decembra.
Rolete
Rolete
Produkt: rolete
Panoramska stena harmonika
Panoramska stena harmonika
Projekt: panoramske stene
Leto projekta: 2006
Država: Irska
Screen senčila
Screen senčila
Produkt: screen senčila
Lesena okna v hotelu Triglav na Bledu
Lesena okna v hotelu Triglav na Bledu
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2011
Država: Slovenija
Zunanje žaluzije
Zunanje žaluzije
Produkt: zunanje žaluzije 
Lesena okna na individualni montažni hiši
Lesena okna na individualni montažni hiši
Projekt: lesena okna in vhodna vrata
Leto projekta: 2010
Država: Slovenija
Lesena polkna
Lesena polkna
Produkt: lesena polkna
Obnova oken na spomeniško zaščitenem objektu
Obnova oken na spomeniško zaščitenem objektu
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2011
Država: Slovenija
Alu polkna
Alu polkna
Lesena okna na počitniškem objektu v Mojstrani
Lesena okna na počitniškem objektu v Mojstrani
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2011
Država: Slovenija
Obnova lesenih oken v Biatlon centru na Pokljuki
Obnova lesenih oken v Biatlon centru na Pokljuki
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2011
Država: Slovenija
Lesena okna v kamniti istrski hiši
Lesena okna v kamniti istrski hiši
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2010
Država: Hrvaška
Lesena okna na irskem dvorcu
Lesena okna na irskem dvorcu
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2007
Država: Irska
Lesena okna v hotelu Royal Sadanski
Lesena okna v hotelu Royal Sadanski
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2007
Država: Bolgarija
Lesena okna v privat vili
Lesena okna v privat vili
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2008
Država: Bolgarija
Lesena okna po naročilu
Lesena okna po naročilu
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2007
Država: Irska

Lesena okna na stanovanjskih objektih
Lesena okna na stanovanjskih objektih
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2007
Država: Irska
Obnova oken na vili v Dalmaciji
Obnova oken na vili v Dalmaciji
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2007
Država: Hrvaška
Zamenjava dotrajanih oken na objektu
Zamenjava dotrajanih oken na objektu
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2007
Država: Hrvaška
Lesena okna v stanovanjskem naselju
Lesena okna v stanovanjskem naselju
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2007
Država: Avstrija
Vgradnja lesenih oken v stanovanjske bloke
Vgradnja lesenih oken v stanovanjske bloke
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2006
Država: Bolgarija
Lesena okna v novem stanovanjskem naselju
Lesena okna v novem stanovanjskem naselju
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2006
Država: Bolgarija
Lesena okna v poslovnih prostorih
Lesena okna v poslovnih prostorih
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2006
Država: Bolgarija
Helena resort z novimi lesenimi okni
Helena resort z novimi lesenimi okni
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2006
Država: Bolgarija
Lesena okna na pokrajinsko specifičnih objektih
Lesena okna na pokrajinsko specifičnih objektih
Projekt: lesena okna
Leto projekta: 2006
Država: Bolgarija
San Cristobal de La Laguna
San Cristobal de La Laguna
 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?