Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Prvi lesen montažni dom za starejše pri nas postavila Jelovica

Šenčur, 04.02.2014

Jelovica s postavitvijo prvega lesenega montažnega doma za ostarele dokazuje, da je les primeren za gradnjo različnih javnih objektov. Dom za starejše občane v Kočevju, velik skoraj 3.000 m2, so postavili v dobrem mesecu dni, v teh dneh pa potekajo še zadnja dela na objektu. 

V Sloveniji danes stoji prvi javni objekt, namenjen oskrbi starejših, ki je izveden v leseni montažni gradnji. Jelovica ga je izdelala in postavila investitorju Občini Kočevje. Družba dokazuje svojo vodilno vlogo ponudnika lesenih montažnih javnih objektov, saj so v zadnjih letih uspešno izvedli že preko deset velikih in arhitekturno zahtevnih objektov. V njihovi široki referenčni paleti so se tako objektom, kot so vrtci, šole, zdravstveni domovi in večnamenske dvorane pridružili še domovi za starejše.  
Lesen montažni dom starejših občanov
V teh dneh se na Domu za starejše občane v Kočevju izvajajo še zadnja dela, projekt pa bo z njihove strani uspešno zaključen v začetku februarja. Sodobno oblikovan nizkoenergijski dom za starejše občane obsega skoraj 3.000 m2 v dveh etažah, zato je bila izvedba objekta zahtevna tako s konstrukcijskega, kot tudi energetskega vidika. Jelovica pa je, na podlagi izkušenj in znanja izdelave velikih objektov, investitorju postavila objekt, ki je visoko energijsko varčen, zaradi vgrajenih naravnih materialov bivanju prijazen za uporabnike, na pogled pa simpatičen in nevsiljiv tudi mimoidočim.

Priprava projekta je zahtevala večmesečno delo številnih strokovnjakov, projektantov in statikov. Poseben izziv za podjetje je bila tudi organizacija projekta, od naročanja materialov, natančne izdelave lesenih montažnih elementov, do logistike in transporta na lokacijo, ki je bila usklajena z montažno objekta. Postavljen je bil v dobrem mesecu dni, kar je za objekt takšnih razsežnosti nekajkrat hitreje od klasične gradnje. Stavba doma starejših v Kočevju je tako za občino, kot tudi za Jelovico pomemben mejnik na področju trajnostne lesene gradnje objektov v Sloveniji, saj se ta tip gradnje po uveljavitvi v tujini, vse bolj uveljavlja tudi v Sloveniji. 
Lesen montažni dom starejših občanov
»Veseli nas, da smo s postavitvijo doma za starejše v Kočevju, tudi v Sloveniji, ki jo več kot polovico prekriva gozd, pokazali, kaj se da narediti z leseno, energetsko varčno gradnjo. Pionirski projekti gradnje javnih objektov z lesom v skladu s smernicami in zakonodajo o zelenih javnih naročilih, kot je dom starejšim v Kočevju, so odličen prikaz pametnih investicij. Z uporabo domačih surovin ter znanja nastane tehnološko inovativen izdelek, ki se po svojih lastnostih uvršča v sam svetovni vrh. Ob tej priliki gre za smelo odločitev Občine Kočevje za postavitev največjega lesenega objekta pri nas in zahvala za zaupanje. Bodočim investitorjem, ki danes vse bolj razumejo, da je sodobna lesena gradnja ob številnih energetskih prednostih lahko odlična alternativa klasični gradnji pa velja naše vabilo na ogled tega izjemnega objekta«, je povedal Gregor Benčina, predsednik Jelovice. 
Lesen montažni dom starejših občanov
Pri zasnovi, lesenega montažnega doma za starejše občane, ki so jo oblikovali domači in tuji strokovnjaki različnih področij, Lidija Malerič Kamnikar, u.d.i.a., Franci Imperl, dipl. psih in Hans Peter Winter ing. arh., je funkcija narekovala obliko. S povezovalnim hodnikom se v določenih funkcijah navezuje na obstoječi dom (uprava, socialna in zdravstvena oskrba, kuhinja, skupna toplotna postaja), vendar skuša že na zunaj pokazati, da je drugačen tako po vsebini, kot po funkciji. Od centralnega in skupnega hodnika se na levo in desno stran se odcepita dva enaka trakta, v vsakem je organizirana ena gospodinjska skupina za 12 stanovalcev. Vsaka skupina ima 8 enoposteljnih sob in dve dvoposteljni, kuhinjo s shrambo, jedilnico ter gospodinjsko shrambo. Po dve skupini sta povezani s centralno kopalnico, ki je posebej prilagojena za nego nepokretnih stanovalcev ali pa samo za razvajanje. Dom za starejše občane v Kočevju se odlično zliva z identiteto kraja. Najbolj gozdnata pokrajina v Sloveniji, kjer nov objekt stoji, je sama ponudila materiale za izgradnjo - les. Les je tako uporabljen kot konstrukcijski in dekorativni element.

Jelovica, ki je lani izvozila več kot 70 odstotkov svojih izdelkov na tuje trge, še naprej ostaja aktivna pri razvoju novih energijsko varčnih izdelkov, predvsem iskanju optimalnih rešitev na področju lesene montažne gradnje in lesenih oknih, s katerimi bo lahko konkurenčna doma in v tujini.  


Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?