Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

V Jelovici priložnosti z lesom predstavljamo tudi mladim


Za osnovnošolce in njihove starše smo odprli vrata proizvodnje lesenih oken Jelovica v Gorenji vasi in jim predstavili potencial lesne panoge. 
Ogled proizvodnje lesenih oken
V Jelovici smo se pridružili vseslovenski akciji GZS-ja Dnevi odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše, ki so lahko od blizu spoznali delo v podjetjih ter različne poklice in znanja. Srečanje je bilo namenjeno učencem osnovnih šol, ki se odločajo za svoje poklicne korake. 
Ogled proizvodnje lesenih oken

Ogled proizvodnje lesenih oken

Na srečanju v proizvodnem obratu Jelovice smo mladim obiskovalcem predstavili poklice, povezane z lesom, naša lesena nizkoenergijska okna in procese pri  izdelavi izdelkov. Obenem smo jim predstavili možnosti, ki jih ponuja les in številne priložnosti v lesni panogi. Vse manj učencev se namreč odloča za mizarje in to je bila odločna priložnost, da ponovno spodbudimo zanimanje. Poleg ogleda proizvodnje lesenih oken Jelovica so spoznali še procese dela, potrebna znanja in življenje v podjetju. Obiskovalce so najbolj zanimala naša lesena okna in vhodna vrata, obdelava različnih lesov, toplotne karakteristike izdelkov ter prihranki pri pravilni izbiri oken. 

Poudarek naše predstavitve je bil na priložnostih, ki ponuja poklic mizarja in lesnega tehnika. Razlog je predvsem v pomanjkanju profilov, ki so za našo družbo aktualni. Prav tako ni pravih informacij, kako širok je lahko spekter del. Srečanje z mladimi je temeljilo na obojestranskem spoznavanju, pričakovanjih in dilemah, s katerimi se mladi srečujejo pri odločitvah za poklic. 
Ogled proizvodnje lesenih oken

Pot do poklica mizar

Dijaki se za poklic mizarja izobražujejo tri leta. Zaključijo ga z zaključnim izpitom, ki  zajema pisni in ustni preizkus iz slovenščine ter praktično projektno delo iz mizarstva. Poleg splošnega znanja pridobijo veščine za samostojno izdelavo in storitve na področju stavbnega in bivalnega pohištva. Znajo delati z lesnoobdelovalnimi stroji in vgrajevati mizarske izdelke, naučijo se tudi načrtovanja in izvajanja lastne proizvodnje ter dela v skupini. Če želijo, lahko po zaključnem izpitu šolanje nadaljujejo na poklicni tehniški šoli. Po končanem izobraževanju lahko začnejo kariero v obrti, lesni industriji ali manjših specializiranih delavnicah. Po treh letih dela v praksi imajo možnost opravljati mojstrski izpit in tako postanejo mojstri v svoji stroki. 

Zanimanje za ogled Jelovice je bilo precejšnje,  zato upamo, da bodo mladi videli potencial, ki ga ponuja les in njegova obdelava. Odločitev za sodelovanje Jelovice na dnevu odprtih vrat je bila enostavna, saj v akciji GZS-ja vsekakor vidimo pozitivne učinke za prihodnost.


Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?