Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Hiše, okna in vrata priznane kakovosti

Priznanja in certifikati

 

Certifikat poslovanja Boniteta odličnosti AAA

Objavljeno: Januar 2015

Na podlagi finančne analize poslovanja spada Jelovica med 1,6% najboljših pravnih subjektov v Sloveniji.

Jelovica si je ob koncu leta 2014 pridobila Boniteto odločnosti AAA, ki predstavlja najboljšo oceno poslovanja. Temelji na računovodskih izkazih subjektov za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja v naslednjih dvanajstih mesecih.

Certificiranje se osvežuje vsako leto, ko se z novimi podatki izračunava, katera podjetja so najboljša. Podjetja tako lahko pokažejo, kako odlično so poslovala v določenem obdobju in kako so oplemenitila svoje poslovanje. Bonitetno oceno odličnosti imajo najboljša podjetja s ključno diferencialno prednostjo pri poslovanju.

Jelovica, vodilni ponudnik energetsko varčnih lesenih hiš in oken s pridobljenim certifikatom tako predstavlja najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji: strankami, dobavitelji, zavarovalnicami, bankami in drugimi poslovnimi partnerji.

S pridobljenim certifikatom (Creditworthiness rating excellence), ki je uveljavljen in priznan tudi v tujini, Jelovica še dodatno utrjuje svoj ugled in zaupanje pri obstoječih in novih partnerjih.

Certifikat odličnosti je Jelovici podelilo podjetje Bisnode, ki izvaja finančne analize podjetij v 19 evropskih državah.


Znak kakovosti v graditeljstvu 2014

Znak kakovosti v graditeljstvu za montažo stavbnega pohištva

Objavljeno: Junij 2014

Znak kakovosti v graditeljstvu (ZKG) je nadstandardna blagovno storitvena znamka in je neobvezen certifikacijski znak. Označuje izdelke, naprave, tehnologije in storitve s področja graditeljstva v Sloveniji, ki izpolnjujejo visoke, strokovno pripravljene in mednarodno primerljive zahteve glede kakovosti.

Merila za pridobitev znaka kakovosti v graditeljstvu vključujejo najnovejše in najvišje tehnično-tehnološke zahteve za izvedbo montaže stavbnega pohištva. Ta so višja, kot so zahtevana v sicer obveznih certifikatih, ki temeljijo le na minimalnih standardih, zato lahko kupec oz. uporabnik od izdelka oz. storitve označene z znakom kakovosti v graditeljstvu pričakuje še več.

Priznanje ZKG je namenjeno le najboljšim na svojem področju in tistim, ki za najboljšimi zaostajajo le za 10 odstotkov. Veljavnost priznanja ZKG je tri leta, s pogojem, da se vsako leto ponovno dokazuje, da storitev še vedno izpolnjuje vsa merila, uporabljena pri ocenjevanju.

ZKG je potrdilo, da je RAL montaža stavbnega pohištva, ne samo v skladu z zahtevanimi smernicami, ampak tudi na izjemno visoki ravni.

Znak kakovosti v graditeljstvu 2014

Priznanje za inovativnost

Objavljeno: Junij 2014

Jelovica je prejela priznanje za inovativnost, ki ga podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije za Gorenjsko. Priznanje je Jelovica hiše d.o.o. prejela za inovacijo pri konstruiranju lesenih objektov. Tokratna inovacija Jelovice se nanaša na konstrukcijski sklop pri izdelavi lesene večnamenske dvorane, ki omogoča izredno hitro postavitev objektov, saj se vsi sestavni deli konstrukcije objekta že pred montažo izdelajo v tovarni. Novost pripomore k ugodnim momentom in prenašanju velikih tlačnih in nateznih obremenitev, kar je posebej pomembno v primeru potresa. Med kriteriji je bil pomemben tudi trajnostni vidik inovacije, kjer je Jelovica, kot zelena družba, prejela največ pohval.

Več o priznanju preberite tukaj.

Jelovica - priznanje za inovativnost

Certifikat poslovanja Bonitetna odličnost A

Objavljeno: Januar 2014

Jelovica d.d. je prejela prejela bonitetno oceno odličnosti, ki predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost družbe.

Certifikat poslovanja z bonitetna odličnostjo A temelji na računovodskih izkazih Jelovice d.d. za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja v naslednjih dvanajstih mesecih. Podjetja z bonitetno odličnostjo poslujejo nadpovprečno in izpolnjujejo kriterije za doseganje manjše verjetnosti, da bodo v prihodnjih dvanajstih mesecih zabeležila kritične dogodke poslovanja.

Certificiranje je opravila skupina Bisnode, ki ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti v evropskih državah.

Bonitetna ocena

Certifikat KlimaHaus

Objavljeno: December 2013

Zahtevnemu energetskemu certifikatu „KlimaHaus/CasaClima/ClimateHouse" ustrezajo tudi naše energijsko varčne lesene hiše, ki jih postavljamo v Italiji. Pridobljen certifikat potrjuje varčevanje z energijo, visoko raven bivalnega udobja in aktivno varstvo podnebja. Certifikat posamezni hiši podeljuje agencija na podlagi energetske izkaznice, ki prikazuje porabo energije.

V šestih letih je bilo tako certificiranih več kot 1.000 stavb, ki pomenijo podnebju prijazne hiše, saj aktivno varujejo podnebje in na letni ravni prihranijo do 6.000 ton CO2, kar predstavlja prihranek 3 mio litrov kurilnega olja. Pozitivna podoba, ki jo daje objekt z uspešno opravljenim certifikacijskim postopkom, pa vse bolj prepriča investitorje, da se odločajo za energijsko varčen način gradnje.

Jelovica ima certifikat KlimaHaus

Nagrada Zelena misija

Objavljeno: marec 2013

Jelovica je na sejmu Dom 2013 prejela nagrado Zelena misija za pasiven lesen vrtec v Preddvoru.

Nagrada Zelena misija predstavlja priznanje za varčen in okolju prijazen izdelek skozi celovit življenjski cikel, ki ga podeljuje Gospodarsko razstavišče skupaj z Združenjem lesne in pohištvene industrije pri GZS. Strokovna komisija je v obrazložitvi zapisala: vzorčni objekt je primer energetsko učinkovite stavbe, zgrajene v okolju prijaznih procesih iz okolju prijazni materialov. Je primer dobre prakse, ki pomembno vpliva na spremembo odnosa do trajnostne gradnje v Sloveniji. Gre za proizvod, ki ga lahko ponavljamo velikokrat v Sloveniji in tujini in na na enak način gradimo mnogo stavb.

Več o nagradi na: spletni strani Gospodarske zbornice Slovenija

nagrada Zelena misija

Pečat odličnosti poslovanja »Excellent SME«

Objavljeno: november 2012

Jelovica je prejela certifikat odličnosti »Excellent SME«. Za Jelovico, ki z več kot 100-letnim poslovanjem sodi med najstarejša podjetja, ki so prejela certifikat, le-ta pomeni priznanje in potrditev premišljenega in pravilnega vodenja družbe.

Pomemben je tudi prodor na zahtevne tuje trge, kamor izvozimo več kot polovico proizvodnje. Svojo prakso poslovanja v tujini, visoko kvaliteto izdelkov in zanesljivost, smo uspešno prenesli tudi na poslovanje v Sloveniji, kar je pripomoglo k dvigovanju bonitete, ki jo je prepoznala tudi priznana evropska bonitetna hiša.

Več o prejetem certifikatu "Excellent SME"

Excellent SME

si.Brand za petdeset najboljših

Objavljeno: Februar 2011

Blagovna znamka Jelovica se je po raziskavi Društva potrošnikov za rangiranje in definiranje blagovnih in storitvenih znamk si.Brand v letu 2010 uvrstila med petdeset najboljših in najbolj prepoznanih blagovnih znamk v Sloveniji po izboru potrošnikov. Smo tudi edina znamka med TOP50 v svoji panogi.

Raziskavo je opravilo Društvo potrošnikov za rangiranje in definiranje blagovnih in storitvenih znamk si.Brand. Po vzoru razvrščanja blagovnih znamk, kot je Superbrands in Trusted Brands, so bile najboljše slovenske blagovne in storitvene znamke uvrščene na lestvici si.Brand TOP50 2010.

Več o uvrstitvi blagovne znamke Jelovica in znaku si.Brand

Blagovna znamka Jelovica - si.Brand

Priznanje za inovativnost

Objavljeno: Junij 2010

Jelovica se s prejetim priznanjem uvršča med najbolj inovativna podjetja v Sloveniji. Z inovacijami na področju energijsko varčnih oken in hiš podjetje vseskozi dokazuje, da ima v svojem timu visoko usposobljene ljudi, ki znajo ideje umestiti v iskanje novih tehnoloških rešitev. Nagrajena inovacija je tehnološko dovršeno, energijsko varčno leseno okno Jelovision. Priznanje je strokovnjakom iz Jelovice podelila Gospodarska Zbornica Slovenije, območna zbornica za Gorenjsko.

Leseno okno Jelovision Wood 7800 je bilo leta 2009 nagrajeno tudi kot okoljski izdelek leta. Nagrado podeljuje Eko sklad Republike Slovenije.

Več o priznanju za inovativnost

Priznanje za inovativnost

Znak kakovosti v graditeljstvu za montažo zunanjega stavbnega pohištva po sistemu RAL

Objavljeno: julij 1011

Jelovica je za kakovostno montažo oken, zunanjih vrat, senčil, polic, komarnikov in panoramskih sten že drugič prejela Znak kakovosti v graditeljstvu.

Prejet certifikacijski znak označuje izdelke in storitve, ki izpolnjujejo visoke, strokovno pripravljene in mednarodno primerljive zahteve glede kakovosti. Označuje pa tudi , da proizvajalec izpolnjuje zahteve glede zagotavljanja kakovosti in poslovne odličnosti.

Prvi Znak kakovosti v graditeljstvu je je Jelovica prejela že leta1997, in sicer za lesena okna Jeloterm. Leta 2004 pa tudi za montažo stavbnega pohištva (oken in vhodnih vrat).

Znak kakovosti za montažo oken in vrat

Znak kakovosti RAL za hiše Jelovica

Objavljeno: julij, 2011

Poleg CE znaka, ki ga opredeljujejo evropski standardi, kakovost hiš Jelovica dokazujemo tudi RAL znakom, ki je pomemben predvsem za prodajo izdelkov na nemškem in švicarskem trgu. Znak kakovosti RAL za montažne hiše imamo že več kot 20 let in ga vsako leto, na podlagi kontrole proizvodnje, s strani OTTO GRAF Inštituta v Stuttgart-u, obnavimo.

Znak kakovosti RAL je znak nemškega združenja proizvajalcev montažnih hiš, ki temelji na standardu DIN 1052.

Je znak kakovosti za proizvodnjo stenskih, stropnih in strešnih elementov. Nadzor, lastni in dvakrat letno še neodvisni - zunanji, se izvaja nad kakovostjo vgrajenih materialov, ki morajo biti certificirani. Kontrolirajo se materiali in njihova vgradnja. Vgrajuje se samo certificiran les, pri katerem se kontrolira tudi vlažnost.

Zahtevana vlažnost lesa v skladu s standardom je 15 ± 3%, saj je les z vlažnostjo pod 20% in vgrajen na suhem, odporen proti glivam in insektom. Manjše je tudi delovanje lesa.

Znak kakovosti za hiše

Jelovica hiše s poslovnikom kakovosti ISO 9001

Objavljeno: maj, 2011

V družbi Jelovica Hiše smo leta 2011 potrdili poslovanje podjetja po Poslovniku kakovosti ISO. To pomeni, da je politika kakovosti sestavni del poslovne politike družbe in opredeljuje odgovornosti vodstva družbe in vseh poslovnih funkcij za posamezne procese oz. aktivnosti in jo morajo izvajati vsi zaposleni s ciljem poslovne uspešnosti družbe.
Osnovna načela politike kakovosti so, med drugimi, tudi:
  • Prepoznavnost podjetja po kakovosti izdelkov in storitev
  • Ustreznost zahtevam obvezujoče zakonodaje
  • Obveznost in zavezanost vodstva za izpolnjevanje zahtev in nenehno izboljševanje uspešnosti sistema vodenja kakovosti
  • Prijazen odnos so okolja z upoštevanjem okolju prijaznih tehnologij, tehnoloških postopkov, materiala in energije ter zagotavljanje njihove racionalne rabe
  • Razvijanje kakovosti notranjih odnosov zaposlenih in vzpostavitev vzpodbudnega in inovativnega delovnega okolja

Jelovica hiše s sistemom kakovostiHiše Jelovica prve s slovensko CE certifikacijo

Objavljeno: maj, 2011

Podjetje Jelovica Hiše je pridobilo EC - certifikat o skladnosti in svoje izdelke, energetsko varčne hiše in druge večje objekte, narejene iz lesa, označuje z znakom CE. Tako podjetje prevzema odgovornost za skladnost izdelka, ki ga označujejo z znakom CE, z veljavno evropsko zakonodajo.

Oznaka CE je kratica francoske besedne zveze "Conformité Européene" ("evropska skladnost"). Znak obstaja že petnajst let, a jih veliko ne pozna resničnega pomena oznake, saj menijo, da so z znakom CE označeni izdelki, proizvedeni v Evropi. Znak CE na izdelku ali njegovi embalaži sporoča, da izdelek, ki je proizveden v evropski ali drugi državi, izpolnjuje zahteve Evropske unije glede varnosti za uporabo, zdravstvene ustreznosti in varstva okolja ter ostalih zahtev, ki jih zahtevajo standardi oziroma evropska tehnična soglasja.

Več o CE certifikatu za hiše Jelovica

CE certifikat - okna

Priznanje za energetsko učinkovit projekt

Objavljeno: april, 2011

V družbi Jelovica hiše smo za lesen, nizkoenergijski in nizkoogljični vrtec v Šentrupertu prejeli priznanje za energetsko učinkovit projekt leta 2011 po izboru bralcev spletne ankete Časnika Finance.

Skupaj z Esplanado d.o.o. smo v Jelovici hiše d.o.o. oblikovali in postavili sodobno zasnovano leseno montažno stavbo,ki je izdelana iz ekološko neoporečnih materialov. Moderna arhitektura in inovativne tehnološke rešitve objekta zagotavljajo ugodno klimo v bivalnih prostorih. Fasadni plašč je zasnovan kot prezračevalni element, talno ogrevanje z biomaso, klimatska naprava z visoko učinkovito rekuperacijo toplote, adiabatno hlajenje zraka pa še dodatno znižujejo porabo energije.

Jelovica hiše - priznanje za energetsko učinkovit projekt

CE znak za okna, polkna in vhodna vrata

Objavljeno: Februar 2011

Jelovica svoja okna, polkna in vhodna vrata označuje s CE znakom, ki potrjuje skladnost izdelkov z evropskimi direktivami.
Oznaka CE je kratica francoske besedne zveze "Conformité Européene" ("evropska skladnost"). Znak CE pomeni, da so proizvodi skladni s tistimi nacionalnimi standardi, ki so bili privzeti na podlagi harmoniziranih standardov. V tem primeru je to harmoniziran standard SIST EN 14351-1. CE znak je znak zakonodajalca, ki zagotavlja izpolnjevanje pogojev za vstop na trg.

CE certifikat - okna


Nagrada za okolju najbolj prijazen izdelek

Objava: November 2009

Okna Jelovica so prejela nagrado za okolju najbolj prijazen izdelek. Prestižni naziv je prejelo inovativno in tehnološko dovršeno leseno okno Jelovision, ki je izdelano iz okolju prijaznih materialov in dosega visoke vrednosti toplotne izolativnosti. Konstrukcijske značilnosti okna Jelovision so termo leseni moral »airotherm« z zračnimi žepki ter patentirano skrito prezračevanje – »airace«.
Nagrado podeljujeta Časnik Finance v sodelovanju z Eko skladom, Slovenskim okoljskim javnim skladom.

Več o prejeti okoljski nagradi

Nagrada za okolju prijazen izdelek

Nagrada Evropska zvezda za leseno okno

Objavljeno: Marec 2009

Leseno okno Jelostar je na semu Dom 2009 prejelo nagrado Evropska zvezda, ki jo podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije. Prejeto priznanje za leseno okno Jelostar je potrditev kakovosti in doseganja vse višjih zahtev po energijski varčnosti oken Jelovica.
Priznanje potrjuje, da izdelek izpolnjuje zahteve evropskih standardov in predpisov na področju konstrukcije, toplotne in zvočne izolirnosti, mehanske trdnosti, odpornosti na klimatske pogoje in varnosti.
Okna in ostali izdelki Jelovice so narejeni iz okolju prijaznih materialov in so rezultat dolgoletnih izkušenj in razvoja. Zaradi energijske varčnosti se investicija v takšno okno povrne že v nekaj letih.

Evropska zvezda za okno Jelostar

Nagrada Evropska zvezda za najboljši izdelek

Objavljeno: marec 2004

Jelovica je leta 2004, kot prvi proizvajalec stavbnega pohištva, prejela priznanje Evropska zvezda za najboljši izdelek. Priznanje, ki jo podeljujeta GZS - združenje lesarstva in Ljubljanski sejem d.d., je prejelo les-aluminij okno Jeloterm.

Les-aluminij okna Jeloterm so bila prepoznana kot tehnološko in dizajnersko najsodobnejša okna.

Evropska zvezda za okno JelotermHiše, okna in vrata s pečatom kakovosti
Jelovica se ponaša s stoletno tradicijo razvoja in oblikovanja energijsko varčnih oken, lesenih vhodnih vrat, notranjih vrat in montažnih hiš. Naš zaščitni znak je trajen pečat dovršenosti in inovativnosti. V Jelovici že tradicionalno dokazujemo, da dosegamo najvišje standarde kakovosti, energijske varčnosti oken, vhodnih vrat in hiš. Vsak izdelek gre skozi tehnološko dovršen in skrbno nadzorovan proizvodni proces, ki zagotavlja doseganje najvišjih zahtev po energijski varčnosti, trajnosti in kakovosti bivanja. Za tehnološko dovršenost in inovativnost naših oken, lesenih hiš in vrat smo prejeli že številne nagrade.

Naš cilj je kupcem zagotoviti visoko kakovostne proizvode in storitve.

Tesno sodelujemo s priznanimi domačimi (ZRMK, ZAG) in tujimi institucijami (IFT, PTE v Rosenheimu, OTTO GRAF inštituta v Stuttgartu, Holz Forschung Austria na Dunaju, inštituti TGM Versuchsanstalt na Dunaju, OIB (Österreichisches Institut für Bautechnik) na Dunaju, ter IBS (Institut für Brandschutztechnik und Sicherheitsforschung) v Linzu), ki potrjujejo visoko kakovost in tehnološko dovršenost naših proizvodov. Mednarodni certifikat sistema kakovosti ISO 9001 smo v Jelovici, kot prvi prizvajalec stavbnega pohištva v Sloveniji, pridobili že leta 1996. ISO 9001 zagotavlja celosten sistem vodenja kakovosti od razvoja, nabave, proizvodnje, do prodaje izdelkov.

Naša lesena okna, les-alu okna, sodobne lesene hiše, polkna, vhodna in notranja vrata so prejemniki številnih priznanj in certifikatov kakovosti. 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?