Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Pokrajinski muzej Koper po obnovi z lesenimi okni Jelovica zaživel v nekdanjem blišču


Koper, 21. september 2015

Koprski pokrajinski muzej je z lesenimi okni Ekoterm iz Jelovice ponovno zaživel v vsem blišču beneških palač iz začetka 17. stoletja. Vodilo pri obnovi je bilo zagotoviti pristnost beneške arhitekture ene najlepših palač v Kopru.

Koprski pokrajinski muzej po prenovi oken

Obnova oken po strogih zahtevah spomeniškega varstva

Obnova palače je bila deležna skrbnega planiranja in priprav s strani strokovnjakov iz Jelovice, katerih osnovno vodilo je bila vgradnja energijsko varčnih oken najvišje kakovosti, ne da bi z obnovo posegli v arhitekturne značilnosti objekta. Posebej zanjo so bili spremenjeni določeni detajli oken, da bi se tako ohranila pristnost beneškega arhitekturnega stila  palač značilnih za obdobje med renesanso in barokom. Družba Jelovica okna, ki večino svoje proizvodnje lesenih oken izvozi na zahtevne evropske trge, se ponaša s 110-letno tradicijo oblikovanja in razvoja energijsko varčnega stavbnega pohištva.
Lesena okna Ekoterm na palači Belgramoni Tacco

Lesena okna Ekoterm iz macesnovega lesa

V palačo so vgrajena okna Ekoterm iz macesnovega lesa, ki so jih v Jelovici izdelali po zahtevah spomeniškega varstva. Lesena polkna so izdelana po posnetku obstoječih, prav tako iz lesa macesna. Da bi povsem ohranili pristen starodaven izgled so se odločili za vgradnjo stilnega okovja.
Lesena okna Ekoterm na Pokrajinskem muzeju Koper

Posebnost obnove oken so starodavni vitraži

Posebnost obnove palače so okna, v katera so v Jelovici vgradili troslojna izolacijska stekla v kombinaciji z vitražnim steklom, ki je bilo s starih oken preneseno v nova lesena okna Ekoterm.
Kljub stoletju izkušenj z oblikovanjem in vgradnjo lesenih oken, je bila obnova palače velik izziv. Tako pri konstruiranju, proizvodnji, kot tudi vgradnji je bilo treba upoštevati stroga pravila spomeniškega varstva. Z novimi okni so želeli palači Belgramoni-Tacco, ki sodi med najlepše palače v Kopru, podariti nekdanji blišč, ne da bi s tem palači na kakršenkoli način spremenili izgled. Z obnovo oken pa so izboljšali energijsko varčnost, funkcionalnost in kakovost bivanja v palači. Lesena okna Ekoterm bodo zagotavljala visoke vrednosti energijske varčnosti in s tem prihranke. Obenem bodo nudila ugodno bivalno klimo, saj lesena okna Jelovica »dihajo«, oddajajo in sprejemajo vlago, kar je v tovrstnih zgradbah ključnega pomena. Objekt je tako zaščiten pred zunanjimi atmosferskimi vplivi, znotraj pa bodo izpolnjene stroge klimatske zahteve prostorov galerijskega tipa.

»S prenovo oken v Kopru so naši sodelavci ponovno dokazali, da s svojim znanjem sodijo v sam vrh strokovnjakov na področju konstrukcije in tehnologije izdelave oken, kot tudi izvedbe energetskih sanacij objektov najzahtevnejšega tipa«, je ob zaključeni prenovi povedal direktor podjetja Jelovica Okna, Matevž Kodela.
Lesena okna Jelovica v Pokrajinskem muzeju v Kopru
Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?