Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Nepovratna sredstva Eko sklada v 2010

Eko sklad je v Uradnem listu RS (št. 40/ 21.5.2010) objavil razpise nepovratnih finančnih spodbud občanom za izboljšanje energetske učinkovitosti z namenom doseganja prihrankov energije v letu 2010. Eko sklad je objavil tri javne pozive za dodeljevanje nepovratnih sredstev občanom v skupni vrednosti 18 mio EUR za različne naložbe rabe obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije v stanovanjskih stavbah.
4SUB-OB1Letošnji osrednji javni poziv za nepovratne finančne spodbude 4SUB-OB10 je namenjen občanom, ki bodo v ali na stanovanjskih stavbah izvajali enega ali več od v nadaljevanju navedenih desetih ukrepov, pri čemer morajo pred izvedbo vložiti ustrezno vlogo za pridobitev nepovratne finančne spodbude. Spodbude so namenjene za naslednje ukrepe:
Za te ukrepe bo razpisanih 13,72 mio EUR sredstev, javni poziv pa bo odprt do objavezaključka javnega poziva oziroma do konca leta 2010.
Višina spodbude za vse zgoraj naštete posamezne ukrepe, razen zadnjih dveh (gradnjo ali nakup nizkoenergijske in pasivne stanovanjske stavbe ter nakup stanovanjske enote v večstanovanjski stavbi, zgrajeni ali prenovljeni v pasivnem energijskem razredu), je omejena na 25 % priznanih stroškov naložbe, hkrati pa bo za vsak posamezen ukrep določena omejitev višine spodbude v absolutnem znesku. Višina spodbude za gradnjo ali nakup nizkoenergijske in pasivne stanovanjske stavbe je določena glede na izračunani energijski razred in neto ogrevano površino stanovanjske stavbe ter vrsto in volumski delež izolacijskega materiala in ne presega 25.000 EUR. Enaka zgornja omejitev velja za višino spodbude za nakup stanovanjske enote v večstanovanjski stavbi, zgrajeni ali prenovljeni v pasivnem energijskem razredu, ki je določena v višini 250 EUR na m2 za največ 100 m2 neto ogrevane površine.
3SUB-OB10Javni poziv 3SUB-OB10 je namenjen občanom, ki so že izvedli katerega od štirih ukrepov, ki so bili predmet spodbujanja v letu 2009, v času od zaključka lanskoletnega javnega razpisa dne 9. oktobra 2009, in do objave letošnjih javnih pozivov, torej do 21. 5. 2010. Nepovratna sredstva bodo lahko dodeljena za nakup in vgradnjo solarnih ogrevalnih sistemov, kotlov na lesno biomaso, ter toplotno izolacijo fasad in zamenjavo zunanjega stavbnega pohištva pri obnovi obstoječih stanovanjskih stavb. Pogoji in kriteriji za pridobitev nepovratne finančne spodbude ter višina nepovratnih finančnih spodbud za posamezne ukrepe ostajajo enaki, kot so bili lani. Za te ukrepe bo razpisanih 2,5 mio EUR sredstev, trajanje tega javnega poziva pa bo omejeno do 31. julija 2010.
5SUB-OB10Poseben javni poziv 5SUB-OB10 je pripravljen za občane, ki bodo izvajali naložbe v rabo obnovljivih virov energije in večjo energijsko učinkovitost večstanovanjskih stavb.Sredstva bodo razpisana za izvedbo enega ali več v nadaljevanju navedenih ukrepov:
  • toplotno izolacijo fasade,
  • toplotno izolacijo strehe oziroma podstrešja,
  • zamenjavo zunanjega stavbnega pohištva v skupnih prostorih,
  • vgradnjo kurilne naprave za centralno ogrevanje na lesno biomaso,
  • vgradnjo termostatskih ventilov in hidravlično uravnoteženje ogrevalnih sistemov in
  • vgradnjo sistema delitve stroškov za toploto.

Za te ukrepe bo razpisanih 1,78 mio EUR sredstev, javni poziv pa bo odprt do objave zaključka javnega poziva oziroma do konca leta 2010.

Višina spodbude za vse zgoraj naštete posamezne ukrepe bo omejena na 25 % priznanih stroškov naložbe, hkrati pa bo za vsak posamezen ukrep določena omejitev višine spodbude v absolutnem znesku. V večstanovanjskih stavbah bodo višje spodbude lahko deležni socialno šibki občani. V teh primerih bo spodbuda določena v višini 100 % priznanih stroškov naložbe in bo s tem socialno šibkim občanom omogočila ali vsaj bistveno olajšala vključitev v proces obnove za izboljšanje bivalnih pogojev in znižanje stroškov energije. Obenem bo s tem lažje doseženo soglasje etažnih lastnikov, ki imajo v lasti vsaj 75 % delež nepremičnine, kot ga za tovrstne naložbe določa veljavni stanovanjski zakon.

Prijava in izplačilo
Eko sklad bo o vlogah, prispelih na navedene tri javne pozive, odločal po postopku, določenem v zakonu o varstvu okolja in zakonu o splošnem upravnem postopku. Osnovni pogoj za dodelitev nepovratne finančne spodbude je popolna vloga, ki jo predloži upravičena oseba v skladu z zahtevami dokumentacije za prijavo. Pravočasne vloge bodo obravnavane po vrstnem redu, določenem glede na datum prispetja popolne vloge na Eko sklad. Vlagatelj bo v primeru nepopolne ali nerazumljive vloge pozvan k odpravi pomanjkljivosti v roku 15 dni. Eko sklad bo najpozneje v roku 90 dni po prejemu popolne vloge odločil o vlagateljevi pravici do nepovratne finančne spodbude z odločbo, na podlagi katere bo s prejemnikom spodbude sklenjena pisna pogodba o dodelitvi pravice do nepovratne finančne spodbude.
Izplačilo nepovratne finančne spodbude se izvede v tridesetih dneh po prejemu dokazil o pravočasnem in pravilnem zaključku naložbe.Za vse informacije o načinu pridobivanja in obliki subvencij za nakup zunanjega stavbnega pohištva ali hiše pišite na info@jelovica.si ali pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 23 23.
Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?