Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Nagrada sejma DOM letos pripadla Jelovici

Nagrada Zelena misija letos Jelovici

Jelovica je na sejmu DOM 2013 prejela nagrado Zelena misija za pasivni lesen vrtec v Preddvoru. Priznanje je ob odprtju največjega sejma graditeljstva v Sloveniji podelil predsednik Državnega sveta.

Jelovica, ki se letos na sejmu Dom na 132 kvadratnih metrih predstavlja z novo linijo hiš Evo in široko paleto lesenih oken z novim pasivnimi oknom, je na slavnostnem odprtju največjega sejma za gradnjo, 52. mednarodnem sejmu DOM, prejela pomembno priznanje za svoje delo.

Zelena misija za leseni pasivni vrtec v Preddvoru

Letošnja nagrada Zelena misija je pripadla Jelovici za pasivni leseni vrtec v Preddvoru in predstavlja priznanje za varčen in okolju prijazen izdelek skozi celovit življenjski cikel, ki ga podeljuje Gospodarsko razstavišče skupaj z Združenjem lesne in pohištvene industrije pri GZS.
Strokovna komisija pod vodstvom Frederika Kneza je v obrazložitvi zapisala: vzorčni objekt je primer energetsko učinkovite stavbe, zgrajene v okolju prijaznih procesih iz okolju prijazni materialov. Je primer dobre prakse, ki s svojo replikabilnostjo v Sloveniji pomembno vpliva na spremembo odnosa do trajnostne gradnje v Sloveniji.

Leseni pasivni vrtec v Preddvoru

»Leseni pasivni vrtec v Preddvoru je energetsko zelo učinkovit, spoštuje mnoge kriterije trajnostne gradnj, narejen iz okolju prijaznih materialov, je dejal Frederik Knez iz ZRMK. »Kar je bilo pri izbiri pomembno je to, da gre za proizvod, ki ga lahko ponavljamo velikokrat v Sloveniji in na na enak način gradimo mnogo stavb.«

»Nagrada Zelena misija je vsekakor priznanje za vsa naša prizadevanja v preteklosti in vlaganja v razvoj. Tak objekt, kot je vrtec v Preddvoru sodi v sam evropski vrh«, je ob prejemu nagrade dejal Gregor Benčina, predsednik upravnega odbora Jelovice. »Objekt je poseben v svojim lastnostih, saj takega ne najdemo daleč naokoli in danes ga si ga hodijo ogledovat strokovnjaki iz Avstrije, Italije in celo Nemčije, kajti to je objekt, ki ima resnično enkratne lastnosti. Je objekt , ki več energije proizvede, kot jo za svoje delovanje potrebuje. Pomembno pa je tudi to, da je v vrtcu vključenega veliko slovenskega znanja in različnih domačih družb, zato je priznanje dobro, saj lahko predstavlja velik izvozni potencial.«

Video rpispevek o nagradi Zelena misija


Video prispevek o nagradi Zelena misija

Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Najsodobnejša proizvodnja oken

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje. več >

Ostanimo zdravi

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka. več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019

Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A.
več >

Srebrno priznanje za inovativnost

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture več >

Ostale novice

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.
več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Jelovica pridobila sredstva za razvoj

Škofja Loka, 10.10.2016 več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?