Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Možnosti financiranja in subvencioniranja energetsko varčne gradnje in obnove


Na današnjem strokovnem posvetu, ki ga je Skupina Jelovica, v sodelovanju z banko Unicredit Slovenija, organizirala v kongresnem centru Brdo, je glavna beseda tekla o nizkoenergijski gradnji in prenovi ter možnostih financiranja in subvencioniranja tovrstnih investicij. Izpostavljeni so bili tudi okoljski, zdravstveni in finančni pozitivni učinki uporabe lesa v nizkoenergijski gradnji in prenovi stavb.

Predstavnikom lokalnih oblasti, vrtcev, šol in drugih javnih institucij smo na posvetu predstavili možne rešitve k finančnim konstruktom energetsko varčne gradnje in obnove, prednosti uporabe lesa v gradnji ter finančno smotrno reševanje prostorske stiske v javnih ustanovah.

Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, mag. Blaž Kavčič je izpostavil nacionalni pomen energijske varčnosti zgradb in potrebo po aktivnejšem vključevanju slovenskega gospodarstva pri razvijanju inovativnih pristopov na področju naprednih energetskih rešitev ter varovanja okolja. »Glede na naravne danosti bi morala biti lesnopredelovalna industrija paradni konj slovenskega gospodarstva. Nasprotno smo v zadnjih letih priča strmemu upadu števila zaposlenih v panogi. Potrebno je oblikovati poslovni model, ki bo panogo postavil na zasluženo mesto v gospodarstvu, tako z vidika odpiranja novih delovnih mest kot tudi z vidika pozitivnih okoljskih učinkov«, je na posvetu povedal mag. Kavčič.
Omenjena panoga bi nam lahko ob pravih smernicah države prinesla 30.000 novih delovnih mest in milijardo evrov dodane vrednosti. V Evropi in Sloveniji smo se do leta 2020 zavezali zmanjšati porabo energije in gradnja energetsko varčnih objektov bi lahko bila po Kavčiču pomemben vzvod za trajnostni razvoj družbe. Dober primer so javni razpisi v Avstriji, kjer pri pogojih gradnje za javne objekte od izvajalca zahtevajo uporabo lesa. Tovrstna gradnja je zgolj nekaj odstotkov dražja od klasične, a bi država lahko trend poleg subvencij Eko sklada spodbudila tudi z ukrepi, kot so opustitev davkov, dohodninske olajšave ali subvencioniranje energetsko varčnih materialov, je še dejal Kavčič.

Predsednik upravnega odbora Jelovice Gregor Benčina pa je poudaril, da lahko z uporabo lesa namesto jekla privarčujemo in hkrati naredimo nekaj za okolje. V Jelovici so se tako že pred leti odločili za celovito ponudbo rešitev na področju energetske varčnosti, danes pa se lahko pohvalijo s številnimi nagrajenimi izdelki, ki so plod domačega znanja. Pri skupini Jelovica so zbranim na Brdu med drugim predstavili številne prednosti lesenih oken in zgradb, hitrost postavljanja energetsko varčnih vrtcev, predstavljena pa je bila tudi izkušnja našega naročnika na primeru letošnje prenove dveh vrtcev v Radovljici.

Član uprave UniCredit Banke, Janko Medja, je nakazal smernice v financiranju projektov nizkoenergijske gradnje in obnove. »Želimo sodelovati v projektih, ki imajo vzdržne finančne konstrukcije. Takšni projekti so pozitivni, saj preko varčne rabe energije financirajo sami sebe.«

Na okrogli mizi, ki je potekala na temo razvoja in pričakovanj na področju javnih objektov, predvsem vrtcev, šol, bolnišnic in domov za ostarele, so sodelujoči izpostavili pomembnost sistema vrednot, na prvem mestu sodelovanja. Predsednik upravnega odbora Skupine Jelovica, Gregor Benčina, je strnil mnenje sodelujočih: »Na področju trajnostne gradnje javnih objektov igra ključno vlogo partnersko sodelovanje.«

Objavo lahko preberete tudi na Dnevnik.si ali pogledate posnetek na www.skledar.tv


Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?