Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Jelovica s predlogom rešitve za boljšo prihodnost lesne panoge

Šenčur, 26.5. 2011

Jelovica je na današnjem srečanju, ki se ga je ob letošnjem mednarodnem letu gozdov udeležil tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, predstavila predlog rešitve za slovensko lesno panogo. Jelovica, ki se uvršča med prve zelene družbe, se pri promociji večje uporabe lesa, sooča s premalo posluha vseh deležnikov, da bi skupaj izkoristili les, ki ga ima Slovenija, kot ena najbolj gozdnatih dežel v Evropi, dovolj.  
Jelovica Ob mednarodnem letu gozdov, ki ga je Generalna skupščina ZN razglasila letos, želi povečati pozornost družbe do gozdov in trajnostnega gospodarjenja z gozdovi. V Sloveniji bo osrednja prireditev, ki jo organizirata Zavod za gozdove Slovenije in Gospodarski inštitut Slovenije, poteka danes v Ljubljani. Poimenovali so jo Aktivno gozdarstvo za sodobno družbo.

Danes poteka uvodno znanstveno srečanje  z naslovom Gozd in les za ljudi in naravo, kjer sodelujejo različni domači in tuji predavatelji. Uvodne slovesnosti se je bo udeležil tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.
Jelovica - lesena gradnjaNa tem srečanju je Gregor Benčina, predsednik upravnega odbora Jelovica d.d, predstavil problematiko lesne panoge in predloge rešitev za boljšo prihodnost. Jelovica, ki danes spada med vodilna slovenska podjetja v lesni panogi, se pri proizvodnji in trženju svojih lesenih izdelkov, hiš, oken in vrat, sooča z šibkim posluhom za probleme in podane rešitve pri poslovanju lesne panoge nasploh.

»V Sloveniji zaradi izvoza surovine in neustrezno izkoriščenih potencialov, ki nam jih nudi gozd letno izgubimo več kot 300 milijonov dodane vrednosti, zato je čas da ponovno vzpostavimo lesno verigo ter da v domačem okolju ponovno pričnemo lesu dodajati vrednost», je dejal Gregor Benčina, predsednik upravnega odbora Jelovica d.d. »Slovensko gospodarstvo bo zaradi svoje majhnosti lahko na evropskih tržiščih dolgoročno konkurenčno le z izdelki z visoko dodano vrednostjo, zato je potrebno več vlagati v razvoj in trženje izdelkov, ki jih lahko ustvarjamo iz lesa, ki nam kot domača surovina lahko predstavlja pomembno konkurenčno prednost«, je še dodal Benčina.
Lesena hiša JelovicaLes kot surovina, ki je je v Sloveniji dovolj, je vse premalo cenjen, država pa za samo promocijo uporabe lesenih izdelkov naredi premalo promocije, prav tako za razliko od sosednje Avstrije, nočemo spoznati vseh prednosti, ki jih les prinaša tudi iz ekološkega in energetsko varčnega vidika. Z večjo uporabo lesa, tako v gradbeništvu in širši potrošnji, kot tudi pri javnih naročilih, posredno ravnamo odgovorno do naše narave in okolice in zagotavljamo trajnostni razvoj okolja. Za boljši jutri je zato pomembno, da se v Sloveniji sprejme vse zakonske ukrepe za pričetek izvajanja zelenih javnih naročil in uvede ekološke takse za okolju neprijazne materiale.  
 
V teden gozdov bodo potekale številne prireditve o gozdovih, lesu in njegovi uporabi v gospodinjstvih. Strokovnjaki bodo tako obiskovalce seznanili tudi z raziskavami v gozdarstvu, gojenjem gozdov, varstvom gozdov in varnostjo v gozdovih. Prireditev je namenjena najširši javnosti, zato vabijo vse meščane, kot tudi šole, vrtce in vse zainteresirane.


 
Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Najsodobnejša proizvodnja oken

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje. več >

Ostanimo zdravi

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka. več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019

Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A.
več >

Srebrno priznanje za inovativnost

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture več >

Ostale novice

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.
več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Jelovica pridobila sredstva za razvoj

Škofja Loka, 10.10.2016 več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?