Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Jelovica v Senožečah postavila leseno večnamensko dvorano


Senožeče, 3.12.2014

Nizkoenergijska lesena večnamenska dvorana v Senožečah, ki smo jo postavili v Jelovici, je ime dobila po prvem slovenskem dobitniku olimpijske medalje. Jelovica je za lesen konstrukcijski del prejela priznanje za inovativnost. 
Lesena dvorana Jelovica
Jelovica je v začetku tega leta v Senožečah zaključila postavitev sodobne in nizkoenergijske lesene večnamenske dvorane, Občina Divača pa jo je uradno odprla novembra. Ker je dvorana dobila ime po domačinu, sabljaču Rudolfu Cvetku prvemu Slovencu z olimpijsko medaljo iz leta 1912, so med slavnostne govorce povabili Sabljaško zvezo Slovenije, Kljub slovenskih olimpijcev ter glavnega izvajalca del, družbo Jelovica. 
Dvorana je za Senožeče pomembna pridobitev tako za sosednjo šolo in vrtec kot za krajane,saj se bodo v njej dogajale športne in kulturne aktivnosti, prostore so dobili še lokalna društva in turistična pisarna. Celotna naložba je stala 1.650.000 evrov, od tega je občina plača 719.000 evrov, za del pa najela posojilo. Večnamenska dvorana sprejme 250 ljudi.

Lesena dvorana na 1053 m2

Moderno zasnovana dvorana se dobro umešča v okolje, prostori v njej pa se prilagajajo funkciji. V Jelovici smo jo izdelali iz lesa in postavili v nekaj tednih. Razteza se na 1053 kvadratnih metrih površin, osrednja večnamenska dvorana pa je visoka kar 10 metrov. Zaradi velikih dimenzij, objekt se razteza na 33 metrih dolžine in 28 metrih širine, je bila postavitev stavbe statično zahtevna. Strokovnjaki Jelovice so pri konstruiranju objekta upoštevali energijsko varčne zakonitosti gradnje, obenem pa iskali konstrukcijske rešitve kot odgovor na lokalne vremenske razmere, kot je veter. Priznanje Jelovici za inovacijo 

Posebnost dvorane je v tem, da je popolnoma izdelana iz lesa. Tudi nosilni stebri in elementi strehe, ki so običajno izdelani iz jekla, so leseni in so navznoter vidni, kar dvorano uvršča med redke pri nas z vidno leseno notranjostjo. Za detajl spajanja velikih lesenih konstrukcijskih nosilcev, ki so jo v družbi prvič uporabili prav pri gradnji dvorane v Senožečah, je Jelovica letos prejela tudi priznanje Gospodarske zbornice za inovativnost. Rešitev namreč pomembno optimizira leseno montažno gradnjo in povečuje statično varnost velikih lesenih objektov.

Energijska učinkovitost dvorane za nizke stroške ogrevanja

Dvorana je narejena iz nizkoenergijskih konstrukcijskih sistemov Jelovice, stene in stropi so  toplotno zaščiteni z naravnimi materiali. Za dodatno energijsko učinkovitost poskrbijo tudi vgrajena trislojno zastekljena okna Jeloterm Premium, izdelana iz lesa in z aluminijasto masko na zunanji strani za boljšo zaščito. 

S postavitvijo večnamenske lesene dvorane v družbi dokazujemo znanje in izkušnje pri gradnji velikih lesenih objektov, ki imajo tako za investitorje kot za uporabnike pozitivne učinke. Ob postavitvi več nizkoenergijskih lesenih vrtcev, je bil za Jelovico poseben izziv tudi gradnja prvega lesenega doma za ostarele v Kočevju v velikosti skoraj 3000 kvadratnih metrov. V decembru začenjamo s postavitvijo Večnamenskega turistično kulturnega centra v Podlehniku. 
Lesena večnamenska dvorana


Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Najsodobnejša proizvodnja oken

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje. več >

Ostanimo zdravi

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka. več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019

Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A.
več >

Srebrno priznanje za inovativnost

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture več >

Ostale novice

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.
več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Jelovica pridobila sredstva za razvoj

Škofja Loka, 10.10.2016 več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?