Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Z lesenimi okni do ugodne klime v vseh letnih časihOkno je, poleg zunanjega ovoja in strehe, bistven element za doseganje energijske varčnosti objekta. Ima tudi velik vpliv na počutje v prostoru, zato je izbira oken med najpomembnejšimi določitvami za energijsko varčnost in ugodje bivanja v vseh letnih časih. 

Okno skrbi za toplotno in svetlobno ugodje, kvaliteto zraka ter zvočno izolativnost. Skozi njega lahko izgubimo kar 30 odstotkov toplote pozimi ali pridobimo 20 odstotkov vročine poleti. Prav zato je pametno skrbno izbirati prava okna za posamezne dele hiše, saj lahko s strokovnim načrtovanjem dosežemo prihranke, tako pri investiciji kot pri stroških ogrevanja ali hlajenja. 

Z lesenim oknom več energijske varčnosti 

Pri izbiri stavbnega pohištva se vedno več ljudi odloča za lesena okna, saj nudijo več kot plastična. Okno, narejeno iz lesa smreke dokazano ponudi večji učinek energijske varčnosti objekta. Leseno okno naravno uravnava vlago v prostoru, saj diha in ustvarja pogoje za zdravo bivanje. Zasteklitev pomembno vpliva na energijske lastnosti okna. Ne smemo spregledati niti propustnost naravne svetlobe v prostore, ki vpliva na naše počutje v svetlih ali temnih mesecih. 
V Jelovici so povedali, da njihovi kupci največkrat izberejo troslojno zastekljeno leseno okno Jelostar, ki ponuja najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. To okno je najbolj primerno za naš tip podnebja. Vse več jih izbere tudi Jelostar Premium, leseno okno, ki z aluminijasto masko na zunanji strani še dodatno zaščiti okno pred vremenskimi vplivi. 
 

Načrtujte svoje bivalno ugodje

Pri izbiri oken vam strokovnjaki iz Jelovice individualno svetujejo izvedbe oken glede na  njihov položaj na objektu. Skupaj z velikostjo steklenih površin se izbere tudi primerna energetska učinkovitost okna. Velika okna običajno namestimo na južno stran objekta, na severno stran pa manjša in energetsko učinkovitejša okna.     

Senčenje 

Naravno ali prisilno? Obstajajo številne vrste senčil, ki poleti preprečujejo pregrevanje stekel in posledično skrbijo za hladnejše prostore v notranjosti. V Jelovici predlagajo tudi zeleno senčenje, ki je enostavno in precej učinkovito. Ob steklenih površinah zasadimo listnata drevesa in grmičevje, ki poleti s svojimi listi dobro senčijo, jeseni pa gole veje ne zastirajo več sončnih žarkov, ki postanejo pomemben dejavnik pri naravnem ogrevanju prostorov.  

Pravilna vgradnja oken 

Okna je potrebno predvsem kakovostno vgraditi, saj je okno dobro in energijsko varčno le toliko, kolikor je dobro vgrajeno. V Jelovici okna vgrajujejo po RAL smernicah, ker se izognemo toplotnim mostom. Za tako vgrajena lesena okna dobite tudi nepovratna sredstva Eko sklada. 

Vabimo vas, da prisluhnete strokovnjakom, ki bodo govorili o praktičnih nasvetih energetske učinkovitosti v vseh letnih časih, prihrankih energije poleti in nepovratnih sredstvih za investicije. Brezplačna delavnica bo v četrtek, 19.8. 2014 ob 14.30, v Centru energetskih rešitev v ljubljanskem BTC-ju. 

Prihranki energije v vseh letnih časih bodo večji, le boste izbrali energijsko varčna lesena okna in kakovostno vgradnjo. Za ugodno bivanje poleti poskrbite še za pravilno senčenje in prostore prezračite večkrat za kratek čas. 


Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?