Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Lesen montažni vrtec bo Jelovica po 34 letih energetsko obnovila

Šenčur, 19.08.2013

Vrtec Najdihojca v Škofji Loki, ki ga je Jelovica zgradila pred več kot tremi desetletji, bo z energetsko sanacijo podaljšal svojo uporabnost za vsaj 20 let, znižali se bodo stroški ogrevanja in izboljšala bivalna klima. Prenova se financira s pomočjo nepovratnih sredstev. Jelovica tudi to poletje izvaja številne energetske prenove na šolah in vrtcih. 
Lesen vrtec Jelovica 
Jelovica je v Škofji Loki pred 34 leti postavila enega prvih lesenih montažnih vrtcev. Vrtec je takrat spadal med naprednejše objekte lesene gradnje, danes pa potrebuje energetsko sanacijo, da postane tudi energetsko varčen objekt po zahtevah sodobnega časa. Jelovica je sicer v zadnjih letih postavila sedem vrtcev, ki so najsodobnejši nizkoenergijski javni objekti pri nas.

Vrtec Jelovica
Slika 1: Članek, ki opisuje izgradnjo vrtca Najdihojca pred 34 leti. Kliknite za branje

Energijska sanacija lesenega vrtca

Izvedba energijske sanacije lesenega montažnega vrtca je za Jelovico posebej zanimiva, saj ob sanaciji preverjamo tudi kvaliteto objekta, predvsem vgrajenega lesa v konstrukciji objekta. Večjih adaptacij na leseni konstrukciji po več desetletjih na objektu ni potrebno opraviti, kar pomeni, da je les kot zanesljiv gradbeni material, lahko uporaben desetletja. S tem v Jelovici dokazujemo, da je naša izdelava montažnih hiš in večjih objektov tudi po toliko letih kvalitetna.

Energetska sanacija vrtca v Škofji Loki bo izvedena v dveh delih. Najprej bomo odstranili azbestno cementne plošče na zunanjih stenah objekta in jih nadomestili z okolju prijaznimi materiali. Sledila bo menjava oken z energijsko varčnimi lesenimi okni ter pritrjevanje debelejših izolativnih materialov in izdelava fasadnega ovoja stavbe. Z energetsko prenovo se bo uporabnost vrtca podaljšala za naslednjih 20 let, izboljšala se bo kakovost bivanja, vsaj za polovico pa zmanjšali stroški energije za ogrevanje. Sanacija vrtca bo končana novembra letos, delovni proces pa medtem v vrtcu ne bo moten, zatrjujejo na Občini Škofja Loka, ki bo vrtec energetsko obnovila za 383 tisoč evrov, od tega 202 tisoč s pomočjo nepovratnih sredstev.

Center energetskih rešitev

V Jelovici poleg izdelave novih energijsko varčnih lesenih objektov in lesenih oken, v zadnjih letih velik poudarek dajemo energetskim obnovam. V Centru energetskih rešitev v Ljubljani, največjem centru za energetsko učinkovito gradnjo pri nas, lahko stranke dobijo koristne informacije o postopkih in materialih za energetsko sanacijo hiše ali stanovanja.

Preko poletja v Jelovici tudi letos izvajamo številne sanacije stavbnega pohištva na šolah in vrtcih, s katerimi bodo investitorji znižali stroške ogrevanja objektov v hladnejših mesecih, otrokom pa jeseni ponudili  tudi  v boljše bivalne prostore.


Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?