Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Kosmač pritekel vstopnico za maraton na svetovnem prvenstvu

Škofja Loka, 12. 4.  2011

Anton Kosmač si iz tekme v tekmo dviguje formo za dosego cilja, ki ga je dosegel z maratonom v Milanu to nedeljo, kjer sta skupaj s Primožem Kobetom izpolnila normo za letošnje svetovno prvenstvo s časoma 2;16:18 in 2;16:23.  Do nastopa na maratonu na olimpijskih igrah v Londonu mora Tone preteči  le še 0,42 sekunde hitreje.
Tone Kosmač je po polmaratonu v italijanski Bogneri s časom 1:05:09 potrdil svojo odlično pripravljenost in napovedal dober rezultat na aprilskem maratonu v Milanu.

«Poskušal bom doseči normo za svetovno prvenstvo in olimpijske igre, za katero je potrebno teči pod 2 uri in 17 minut. Če mi tek ne uspe, imam rezervni načrt, maraton v Hamburgu približno mesec dni kasneje. Če mi ne uspe niti v Milanu, niti v Hamburgu, bom vztrajal v Berlinu, ki je znan po tem, da ima najhitrejšo progo, « je izjavil po tekmi in osvojenem drugem mestu  konec marca letos.  
Načrt mu je že uspel v prvem poskusu, saj je Tone to nedeljo, 10. 4. odlično nastopil na maratonu v Milanu. S časom 2;16:18  je izpolnil normo  teka pod 2;17:00 za letošnje svetovno prvenstvo v Daeguju v Južni Koreji.  V Milano se je ekipa podala z enim samim ciljem – postaviti normo za nastop na svetovnem prvenstvu v Daeguju, ki znaša 2;17:00 Če se je še pred dobrim letom dni zdel ta cilj nekoliko preveč optimističen, je sedaj postal realnost. Po Kejžarjevih besedah sta nastop opravila suvereno. 

Odličen rezultat Toneta je plod njegovega trdega dela na treningih, ki jih je začel v začetku decembra lani, ko je teke začel stopnjevati od 140 km do največ 200 km  na teden. V januarju je tako pretekel 700 kilometrov.
Njegovi treningi so sestavljeni iz  dolžinskih treningov (25-38 km), intervalnih treningov (npr. 15 x 1000 m v tempu 3min/km ali 20 x 400 m v tempu 65s), razni teki s spremembami ritma, treningi za moč in seveda izteki ali regeneracijski teki.

Tone Kosmač je na maratonu v Milanu dosegel končno sedmo mesto.  Naslednji veliki cilj je norma za olimpijski maraton v Londonu.

»Po uspešnih zimskih pripravah pričakujem rezultatski napredek, ki bo ustrezen za dosego norme za maraton na  olimpijskih igrah v Londonu 2012.« je še dodal Tone.

Objave v drugih medijih si lahko preberete tukaj>>


O podjetju Jelovica d. d.
Podjetje Jelovica d.d. s sedežem v Škofji Loki velja za vodilnega slovenskega proizvajalca hiš, oken in vrat, ki je s svojimi proizvodi prisotno na 35 svetovnih trgih, na katerih letno skupno ustvari preko 25  mio EUR prometa. Skupina,  ki zaposluje preko 400 ljudi, in ima dve hčerinski podjetji Jelovica hiše d.o.o. in Jelovica trgovina d.o.o., se ukvarja s proizvodnjo in prodajo energetsko varčnih hiš, oken in vrat, deluje na treh lokacijah ter ima po Sloveniji široko razvejano mrežo maloprodajnih mest. Sodobna tehnologija, kvalitetni materiali in zahtevni standardi, ki jih zahtevajo razvita evropska tržišča, zagotavljajo vsakemu kupcu proizvodov Jelovice kvalitetne, trajne in energetsko varčne izdelke iz naravnih materialov. Kot prva zelena družba se zavzema za zniževanje negativnega vpliva na okolje in skrbi za sobivanje z naravo ter ob tem glasno zagovarjajo večjo porabo lesa v gradbeništvu.  Več na www.jelovica.si.

Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?