Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

JeNovice, november 2009

JeNovice, november 2009, številka 5
 
 
Energetska varčnost - prihodnost za mnoge, realnost za Jelovico
Energetsko varčna gradnja, odgovoren odnos do okolja ter gospodarno ravnanje z energijo so vzvodi, ki omogočajo trajnostni razvoj sodobne družbe. Energetska učinkovitost postaja nujnost, tako v gospodarstvu, kot tudi v privatnem sektorju in tega se v Jelovici zelo dobro zavedamo.
 
 

V Skupini Jelovica si prizadevamo za osveščanje javnosti o pomenu energetske varčnosti. Energetsko učinkovita okna in objekti Jelovica zagotavljajo najvišje termično udobje in občutek topline. Les je osnovni material, ki ga uporabljamo pri oblikovanju proizvodov pod blagovno znamko Jelovica. Izgradnja bivalnega okolja ob uporabi lesa dokazano vpliva na boljše počutje in ima obenem pozitiven vpliv na zdravje ljudi.

Tradicija Jelovice

Jelovica se lahko pohvali s 40-letno tradicijo gradnje stanovanjskih, javnih in poslovnih objektov. Več kot polovico projektov izvajamo v tujini. Vse od leta 1955 Jelovica velja za sinonim kakovosti, tehnološkega razvoja in inovativnosti. Na področju razvoja energetsko varčnih oken in zgradb se uvrščamo v sam evropski vrh.

Nove energetske zahteve

V Sloveniji so se z uvedbo nove zakonodaje povišale zahteve o toplotni izolaciji z učinkovito porabo energije. Obenem so se zaostrile energetske zahteve pri gradnji in obnovi stavb. Nov pravilnik naj bi Sloveniji pomagal izpolniti cilje 20-odstotnega zmanjšanja porabe energije in izpustov toplogrednih plinov ter pripomogel k izpolnitvi nacionalnega akcijskega načrta za učinkovito rabo energije.

Po ocenah se poraba energije stavb giblje med 150 in 250 kilovatnih ur na kvadratni meter. V Jelovici izdelujemo energetsko varčne hiše, ki za ogrevanje porabijo manj kot 40 kilovatnih ur na kvadratni meter, medtem ko pasivne hiše potrebujejo le 15 kilovatnih ur. Zanimivo bi bilo videti izračun javnega prihranka, ki bi ga v Sloveniji dosegli z zagotavljanjem energetske varčnosti javnih objektov.

Medtem ko se svetovno gospodarstvo spopada z recesijo, cene energentov ostajajo relativno visoke. Dražita se ogrevanje, plin, draži se elektrika. Z energetsko varčno gradnjo in obnovo dosežemo nižje obratovalne stroške ter pocenitev vzdrževanja. V Jelovici zato predvidevamo preobrat v smeri energetsko varčnih objektov. In prav take objekte ponujamo trgu.

Z novimi produkti, kot sta energetsko učinkovito okno z debelino profila 78mm in novo linijo energijsko varčnih hiš, smo v Skupini Jelovica ponovno dokazali, da dosegamo najvišje standarde sodobne in energetsko varčne gradnje.

Inovativne tehnološke rešitve, na področju energetske varčnosti, so v Skupini Jelovica realnost, ki ponuja rešitev zahtevam v prihodnosti.

Gregor Benčina,

Predsednik upravnega odbora

Jelovica d.d.

Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?