Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Jelovica z najdaljšo tradicijo izdelave montažnih hiš v Sloveniji

Šenčur, 20. 1. 2012

Jelovica montažne lesene hiše izdeluje že 70 let, kar družbo uvršča med najstarejše proizvajalce lesenih izdelkov v regiji. Z več kot 12.000 postavljenih objektov po vsem svetu je postavila številne mejnike montažne gradnje. Ob visoki obletnici bo na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani, v torek, 31.1. 2012 razstava o zgodovini montažne hiše Jelovica ter posvet na temo nove kulture bivanja v povezavi z naravnimi materiali.
Hiša Jelovica v Murglah
Jelovica, priznano slovensko podjetje z več kot 105-letno tradicijo izdelovanja lesenih izdelkov, lesene montažne hiše izdeluje že 70 let. Jelovica je na področju montažne gradnje v sedmih desetletjih postavila številne poslovne, tehnološke in produktne mejnike. Družba, ki je preživela veliko različnih obdobij in odgovorila na izzive časa, je danes vodilno podjetje za izdelavo energijsko varčnih, naravnih in okolju prijaznih lesenih izdelkov.

V Jelovici bodo v torek, 31. 1. 2012, na Gospodarski zbornici v Ljubljani obeležili visoko obletnico s posebnim dogodkom, posvetom in razstavo.
Naselje montažnih hiš Jelovica v Nemčiji
Na posvetu bodo javnosti predstavili zanimivo zgodovino Jelovice in njihove montažne hiše prek različnih sogovornikov, ki so soustvarjali ikono slovenskega gospodarstva.
S pomembnimi predstavniki slovenskega gospodarstva, države in znanosti bodo v ospredje postavili les, kot potencial gospodarstva, internacionalizacijo podjetij in inovativnost kulture bivanja.
Razstava bo predstavila časovni trak 70 let ustvarjanja, oblikovanja, kreativnih rešitev, zanimivih projektov in mogočnih zgodb montažnih hiš z pomembnimi razvojnimi in arhitekturnimi mejniki.
70 let Hiše Jelovica
Izdelava prvih lesenih montažnih hiš v starih obratih v Škofji Loki pred 70. leti, danes predstavlja korenine montažne gradnje na Slovenskem. Narejene so bile montažne, lesene hiše za naselja v Ljubljani, Mariboru in Kranju, ki stojijo še danes. V tem času so v Jelovici postavili več kot 12.000 hiš in objektov različnih velikosti in namembnosti po vsem svetu.
Sodelovanje z arhitekti pri razvijanju novih izdelkov je bilo v Jelovici vedno močno prisotno. Po projektu arhitektov Marte in Franceta Ivanšek, so v Jelovici postavili naselje montažnih lesenih hiš v naselju Murgle v Ljubljani, ki je bila prava revolucija v stanovanjski zazidavi in še danes spada med elitna slovenska naselja.
Kasneje so, poleg individualnih postavitev hiš, sledila številna naselja doma: v Škofji Loki (100 objektov), na Goriškem (112 objektov), v Posočju (164 objektov), na Kozjanskem (343 objektov), na Jesenice (62 objektov) , itd.; ter v tujini: v Rusiji (350 objektov), ZDA (120 objektov), Nemčiji (1200 objektov), Italiji (1800 objektov), itd.

V zadnjih letih se Jelovica s svojimi visoko kvalitetnimi izdelki uspešno predstavlja predvsem na zahtevnih zahodnih trgih, kamor izvozi več kot polovico izdelkov. Poleg individualno zasnovanih hiš, ponovno vse bolj vstopa v segment javnih objektov in večstanovanjskih stavb. Za vse njihove objekte je značilno, da so nizkoenergijski, okolju prijazni, narejeni iz lesa in naravnih materialov. Več na www.jelovica-hise.si.

Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?