Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

V Jelovici vitalna hiša, ki krepi življenjsko moč

Jelovica Hiše je v sodelovanju z ARHITELJE ARHITEKTI d.o.o. na letošnjem sejmu DOM predstavili Vitalno hišo, oblikovano in narejeno iz materialov, da krepijo življenjsko moč tistih, ki živijo v njej. Pri projektu oblikovanja vitalne hiše je arhitekte zanimal predvsem pojem vitalnosti (živosti) - vitalnost uporabljenih materialov, oblik, tlorisnih razporeditev, vode in zraka v hiši. V Jelovici hiše, ki imajo več kot 60 letne izkušnje z izdelavo različnih oblik in velikosti hiš pa so se opredelili na naravne materiale za vitalnost in izvedbo oblik za pretok energij. Nastala je zelo zanimiva hiša, ki je prilagodljiva po velikosti in individualnih zahtevah. S ponudbo Vitalne hiše Jelovica razširja ponudbo tudi za najbolj zahtevne naročnike.
Vitalna hiša JelovicaV Jelovici hiše želijo za svoje najbolj zahtevne naročnike ponuditi zelo posebno hišo, zato so k sodelovanju povabili podjetje ARHITELJE ARHITEKTI d.o.o. da bi oblikovali vitalno hišo, ki krepi življenjsko moč tistih, ki v njej živijo. Projekt Vitalna hiša so premierno predstavili na letošnjem Sejmu DOM v Ljubljani.

Vitalna hiša
V oblikovalski tim so poleg strokovnjakov na področju arhitekture, konstrukcij in izdelave hiše, pritegnili še specialiste za prostorske zakonitosti, v povezavi z energijskimi potenciali (radiestezijo, bioenergijo, feng shui itd). Nastala je hiša, živ, zdrav in vitalen organizem, ki ponuja optimalno okolje za počitek in regeneracijo, kar naj bi jo nudilo vsako domače okolje. Bolj ko so uporabljeni materiali in oblikovanje vitalni, večjo življenjsko moč imajo in lažje podpirajo človekovo lastno vitalnost. Ker je vsak človek unikaten, je unikatna tudi vsaka vitalna hiša. Kljub temu, da sledi enakim oblikovalskim izhodiščem, je vsaka vitalna hiša ukrojena po posamezniku oziroma družini.
Odveč je poudarjati, da je vsaka vitalna hiša vedno prilagojena lokalnim pogojem in optimalno izkorišča osončenje, notranji prostori se povezujejo z zunanjimi in se odpirajo na kvalitetne poglede, funkcionalna zasnova pa upošteva potrebe naročnika in oblikuje doživljajsko bogat prostor. Vitalna hiša je fleksibilna v velikosti, etažnosti in energetski učinkovitosti (nizko energijski ali pasivni standard).
Vitalna hiša JelovicaVitalni ekološki materiali
V sodobnih hišah je konstrukcija lesena in je zato še posebej primerna za vitalno hišo. Drevo iz katerega je lesena konstrukcija narejena je bilo nekoč živo, tako da tudi sama konstrukcija ohranja del te živosti in vitalnosti. Tudi sicer je les uveljavljen naravni material, ki diha in ustvarja ugodno bivalno klimo. Za izolacijo je zato izbrana lesna volna, za fasado pa macesnove letve. Izbrane sestave je mogoče nadomestiti tudi z drugimi naravnimi materiali. Končne materiale se definira upoštevajoč želje naročnika ter v sodelovanju z bioenergetikom.
Vitalna hiša - eko materialiOblikovanje v skladu s feng shuijem
Feng shui je starodavna kitajska modrost ustvarjanja harmoničnega bivalnega okolja. V skladu s kitajsko filozofijo vse kar obstaja prežema življenjska energija chi. Ta je lahko ugodne ali manj ugodne narave, lahko se zbira, razpršuje, se giblje hitro ali počasi. V okviru feng shuija je mogoče za vsako hišo in za vsakega človeka določiti prevladujoč chi vzorec ali prevladujoči karakter chi v določenem časovnem obdobju. Hišo je mogoče v skladu s feng shuijem oblikovati tako, da so za najbolj uporabljane bivalne prostore izbrana najbolj vitalna področja.
Vitalna hiša JelovicaOblike, ki sledijo gibanju življenjske energije chi
Oblika vitalne hiše upošteva gibanje življenjske energije chi. Zanjo pravijo, da se giblje kot veter in voda. Veter, ki ga ni mogoče ujeti in voda, ki je ni mogoče zajeti. Linije vitalne hiše so zato mehke, zaobljene, brez ostrih kotov in dolgih ravnih črt. Tudi znanstvene raziskave potrjujejo, da mehke vijugajoče linije povezujemo z veseljem, dobroto, ljubeznijo in življenjem ter da ljudem na splošno vzbujajo prijetnejše občutke od bolj strogih pravokotnih oblik.
Vitalna hiša JelovicaRADIESTEZIJSKA ZAŠČITA IN BIOGENERATOR
Z radiestezijskega vidika na vsako bivalno okolje delujejo sevanja, ki prihajajo iz kozmosa, zemljinih plasti ter od žive in nežive narave. Ta sevanja so lahko blagodejna ali škodljiva. S pomočjo radiestezijskih pripomočkov (nihalo, biotenzor, ipd.) radiestezist izmeri kvaliteto in intenzivnost sevanja konkretne lokacije in predvidi ustrezno zaščito, ki je vgrajena v vitalno hišo. Tako kot vsi objekti oddajajo sevanje, ima tudi človek (človeška celica) svoje specifično valovanje. Zdravo valovanje celic in njihovo maksimalno vitalnost je mogoče podpreti z biogeneratorjem, ki je uglašen na posameznika ali njegovo družino in je vgrajen v vitalno hišo. S pomočjo ustreznega vodnega filtra in ionizatorja sta oživljena tudi voda in zrak v hiši.
Vitalna hiša JelovicaO projektu Vitalna Hiša
Konceptualni model VITALNA HIŠA, avtorjev ARHITELJE ARHITEKTI d.o.o. (www.arhitelje.com): Špela Kryžanowski udia, Darja Valič udia, Bojan Leva udia, v sodelovanju z JELOVICA HIŠE d.o.o. (www.jelovica-hise.si). Vizualizacija 3D in film: David Hosta abs.arh. Oblikovanje znaka in prospekta: Matej Zorec udia.
Vitalna hiša Jelovica
Oglejte si video VITALNA HIŠA

Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?