Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Jelovica v Italiji izvedla nadgradnjo hiše s pomočjo helikopterja

Jelovica se zaradi svojih več kot 70 letnih izkušenj in znanja poslužuje tudi inovativnih prijemov pri izdelavi ali postavitvi lesenih montažnih objektov. Tokrat so v Italiji montažo nadgrajenega lesenega objekta zaradi nedostopnosti izvedli s pomočjo helikopterja.

Helimontaža v Italiji

Jelovica, vodilni slovenski ponudnik energetsko varčnih izdelkov iz lesa, ki delež svojih energetsko varčnih hiš na tujih trgih vztrajno povečuje, ima bogate izkušnje tudi s prenovo in nadgradnjo objektov, kar spada med najzahtevnejše gradbene posege. Pri nadgradnji je potrebna posebna previdnost pri sami statiki objekta, saj je možnost obremenitev na obstoječe sisteme gradnje in materiale lahko neznanka. Jelovica s svojim strokovnim znanjem in poznavanjem lesa ter drugih materialov uspešno zaključuje tudi zahtevnejše nadgradnje.

V tujini se povpraševanje po nadgradnjah in energetskih prenovah objektov povečuje, tako je Jelovica v Italiji, kjer postaja prepoznavna po izvedbi najzahtevnejših nadgradenj, že v začetku leta izvedla kompleksno nadgradnjo hotela v Dolomitih, pred kratkim pa tudi zahtevno in zanimivo nadgraditev individualne hiše v bližini Bergama.

Posebnost tokratnega projekta je bila poleg statičnih izzivov posebnost, postavitev novega objekta na obstoječega s pomočjo helikopterja, saj je objekt umeščen v ožje mestno središče. Zaradi konfiguracije terena in strnjenega naselja ni bilo mogoče izvesti klasične montaže dostopa z kamionom in uporabe dvigala. V Jelovici so kupcu kot edini ponudnik predstavili alternativno izvedbo montaže iz zraka. Tako so stene že v tovarni v Preddvoru priredili za montažo s helikopterjem, kar je pomenilo prilagoditev teže posameznega elementa glede na omejitve nosilnosti helikopterja in dodatne ojačitve stenskih elementov s posebnimi držali, saj so elementi ob takšnem prevozu izpostavljeni povsem drugačnim silam, ob tem pa še poseben izziv predstavlja natančna postavitev elementov na objektu.

Helimontaža

Inovativni načini pri izdelavi in postavitvi lesenih montažnih objektov, s katerimi se v Jelovici prilagajajo zahtevam svojih kupcev in strokovno znanje družbi dajejo potrebno kredibilnost tako doma kot v tujini, obenem pa predstavljajo gonilno moč pri poslovnem razvoju družbe in rasti obsega poslovanja tudi v letih, ki so za dejavnost gradbeništva še posebej zahtevna.

Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?