Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Jelovica prva zelena družba v Sloveniji

Le redka podjetja na svetu se lahko pohvalijo z več kot stoletnim obstojem. Med takšna podjetja uvršča tudi Jelovica, kjer v sodelovanju z naravo - strokovnjaki svojega časa - že več kot 105 let ustvarjamo visokokvalitetne produkte. Tradicija, znanje, kvaliteta in sodelovanje z naravo ostajajo zaščitni znak Jelovice.
Jelovica zelena družba
Podjetja po celem svetu se zavzemajo za zniževanje negativnega vpliva na okolje. Tema je zaradi globalnih klimatskih sprememb že dlje časa zelo aktualna, zadnje čase pa se tega vprašanja vse bolj zavedamo tudi pri nas. Mnoga podjetja se danes, bolj kot kadarkoli doslej, zavestno zavzemajo za odgovorno ravnanje do okolja in tako postajajo zelene družbe (zelena družba posluje ali se zavzema za poslovanje, ki povzroča najmanj škode v okolju, op.prev.)

Našo družbo na vseh področjih namreč usmerjamo v okolje in ljudem prijazno družbo, postajamo prva zelena družba v Sloveniji. Z našimi pretežno lesenimi produkti že v osnovi skrbimo za sožitje z naravo, ob tem glasno zagovarjamo večjo porabo lesa v gradbeništvu. Le uporaba okolju prijaznih materialov zagotavlja, da bodo tudi naslednje generacije lahko uživale v naravnih lepotah našega planeta.
 
Jelovica področju ekologije sodi med vodilna slovenska podjetja, saj tej temi posvečamo vsako leto več poudarka, tako z razvojem in oblikovanjem energetsko varčnih in ekoloških izdelkov, kot tudi z osveščanjem širše javnosti k uporabi okolju prijaznih izdelkov.
Jelovica zelena družba 
V Jelovici že danes proizvajamo izključno okolju prijazne in energetsko varčne izdelke s katerimi pomagamo, da tudi naši kupci živijo v okolju prijaznem domovanju. Tudi poslovne procese smo v zadnjih 2 letih organizirali tako, da smo uspeli zmanjšati porabo energije na vseh področjih za več kot 60%, porabo vode pa s spremembami v procesih za celo preko 70%. Ste vedeli,  da danes v Jelovici s pomočjo lastne hidroelektrarne ustvarimo skoraj polovico porabljene elektrike, v letošnjem letu pa bomo s solarno elektrarno in sonca na strehah naših objektov ustvarjali dovolj elektrike za približno četrtino naših letnih energetskih potreb?  Za okolje skrbimo tudi v procesu ogrevanja, saj toplotno energijo v lastnih energetskih sistemih pridobivamo le z uporabo biomase. 

Naša prizadevanja v smeri sodobne, zelene družbe se odražajo tudi v celoviti prenovi pisarniških prostorov, ki sedaj našim zaposlenim zagotavljajo višjo kvaliteto delovnega okolja, letos pa bomo posodobili še nase proizvodne objekte. Nova organiziranost zagotavlja optimalnejšo logistiko in zmanjševanje transportnih poti, na katerih se iz težkih delovnih strojev in tovornjakov izločajo okolju škodljivi plini. Naš arhiv dokumentov je elektronski in z večjo uporabo informacijske tehnologije vse bolj  težimo k brezpapirnem poslovanju.
Pomemben letošnji cilj je tudi skrb za dobro počutje naših zaposlenih, ki širijo sporočilo Jelovice in osveščajo javnost.

Tudi na letošnjem sejmu DOM v Ljubljani bomo veliko pozornost namenili okolju. Za obiskovalce bomo pripravili program vsakodnevnih predavanj, kjer bomo osveščali ljudi k uporabi naravnih in okolju prijaznih  materialov v bivalnem okolju. Tudi naš razstavni prostor bo v 95 % narejen iz ekoloških in naravi prijaznih materialov.
Naša usmeritev se tako vidi na skoraj vsakem našem koraku, za seboj puščamo le zeleno sled in želimo, da nam sledijo tudi drugi. Velik korak je bil tako letos narejen s strani Eko sklada, ki sofinancira energetsko prenovo samo lesenih oken. Želimo si, da bodo takšni usmeritvi z uvedbo t.i. zelenih javnih naročil sledile tudi državne investicije. 

Več kot 100 letna tradicija nam dokazuje da delujemo na pravem področju, vsekakor vztrajanje na svoji poti ni vedno enostavno, a dolgoročno je prav dosledno uresničevanje zastavljenih ciljev edini porok za uspeh in obstoj.
V Jelovici, kjer je vse večji poudarek na razvoju, inovativnih rešitvah za izboljšanje kvalitete življenja uporabnikov naših produktov in celovitih rešitev, premikamo meje tradicionalne industrije v smer sodobne in zelene panoge. Jelovica se gotovo uvršča med prve, prave zelene družbe.


Gregor Benčina
Predsednik upravnega odbora Jelovica d.d.

JeNovice si lahko preberete tukaj>>


Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?