Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Jelovici priznanje za eno najbolj inovativnih družb


Podeljena so bila priznanja za inovacije v podjetjih. Jelovica je, kot ena najbolj inovativnih družb na Gorenjskem, prejela priznanje za lesen konstrukcijski sklop pri postavitvi lesene večnamenske dvorane. 
Večnamenska dvorana Jelovica

Jelovica prejela visoko priznanje za lesen objekt

Gospodarska  zbornica Slovenije za Gorenjsko regijo je Jelovici, vodilnemu ponudniku lesenih hiš in velikih objektov, podelila visoko priznanje za inovacijo pri konstruiranju lesenih objektov. Prav inovacije, ki so plod znanja in dolgoletnih izkušenj, za družbo pomenijo gonilo razvoja in tržno prilagodljivost za povečanje prodaje zahtevnih objektov doma in v tujini, kamor izvozi več kot polovico svojih izdelkov. 
Postavitev dvorane

Inovativen konstrukcijski sklop montažne gradnje 

Tokratna inovacija Jelovice se nanaša na konstrukcijski sklop pri izdelavi lesene večnamenske dvorane, ki omogoča izredno hitro postavitev objektov, saj se vsi sestavni deli konstrukcije objekta že pred montažo izdelajo v tovarni. Večnamenske dvorane zaradi velikih dimenzijskih razponov predstavljajo velik konstrukcijski izziv. Ker ni podpornih elementov, ki bi nosili streho je bilo potrebno poiskati inovativno konstrukcijsko rešitev, ki jo omogoča les kot osnovni gradbeni material. 
Nagrada za inovativnost
(Foto: Gorazd Kavčič)


Poleg optimizacije konstruiranja pomembna varnost objekta

Jelovica, ki nenehno vlaga v razvoj detajlov pri izdelavi lesenih objektov, med bistvene prednosti inovacije, poleg optimizacije konstruiranja, šteje varnost postavljenega objekta. Slednji pripomore k ugodnim momentom in prenašanju velikih tlačnih in nateznih obremenitev, kar je posebej pomembno v primeru potresa. Inovacija je uporabljena v leseni večnamenski dvorani v Senožečah ki jo je družba, postavila v lanskem letu. 
Priznanje za eno najbolj inovativnih družb

Gradnja z lesom ima številne prednosti

V Jelovici so povedali, da obstajajo številne prednosti gradnje z lesom v primerjavi s klasično gradnjo, saj les omogoča veliko inoviranja na področju trajnostne gradnje in energijske varčnosti. Lesene hiše in večji objekti so hitro postavljeni in vseljivi. Konstrukcija objekta je lažja, zato je varnejša na potresnih območjih. Za povečanje energijske učinkovitosti objekta se v lesene konstrukcije vgradi toplotna in zvočna izolacija, kar ponuja prostor za inovativne rešitve konstrukcijskih sistemov.  

Strokovna komisija je najboljše inovacije iskala v podjetjih različnih panog. Med kriteriji je bil pomemben tudi trajnostni vidik inovacije, kjer je Jelovica, kot zelena družba, prejela daleč največ pohval za svojo trajnostno zeleno strategijo, ki jo razvija zadnjih nekaj letŽelite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?