Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Jelovica presegla pričakovanja italijanskih kupcev

»BIO« HIŠA: V ŠTIRIH DNEH USTVARJEN DOM PRIHODNOSTI
 

Ekonomičen dom visoke kakovosti. Domovanje zgrajeno izključno iz lesa. Sanje? Ne, resničen projekt izveden v mestu Badia di Cascina v Italiji. Objekt se je oblikoval po sistemu »biogradnje«. In vse to v rekordnem času: samo štiri dni za izgradnjo hiše, ki jo lahko označimo kot dom prihodnosti. »Nedvomno - navaja Fabiano Pini iz podjetja Pini, ki proizvaja sončne kolektorje, - je to alternativa, ki pomeni ekonomsko prednost zaradi uporabe materialov in tehnologije, ki zagotavljajo prihranek energije. »Osnovni gradnik hiše v Badiji – dodaja Pini – je les, ki zagotavlja energetski "razred A+", ki predvideva uporabo strukturne izolacije v kombinaciji s termičnim sistemom, in uporablja obnovljive vire energije. Tovrstna gradnja – nadaljuje Pini – omogoča znižanje porabe energije in onesnaževalnih emisij, sposobna je uporabljati pozitivne klimatske in energetske lastnosti.«

»Od zunaj – poudari Pini – se ne vidi, da gre za leseno gradnjo, saj je tako v notranjosti kot na zunanji površini zidov vgrajena močna izolacija.« Ob tem še doda, da ne gre za katero koli vrsto lesa, temveč »je les slovenski in avstrijski«, tako tudi za izvajalce navaja profesionalne gradbenike iz Slovenije.

Tovrsten objekt omogoča prihranek že pri sami gradnji. Struktura je zaradi svoje sestave lažja, zato se za gradnjo ne uporablja cementa. Stroški »pametne« hiše so zato primerljivi s tistimi, ki jih običajno povezujemo s ceno klasičnega stanovanja.

In če bi bil to odgovor na probleme milijonov družin? Dom z nizkimi stroški izgradnje in prihranka energije ter obenem po meri naročnika.

Avtor članka: M. Brigida Langellotti

Vir: La Nazione
 
Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Najsodobnejša proizvodnja oken

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje. več >

Ostanimo zdravi

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka. več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019

Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A.
več >

Srebrno priznanje za inovativnost

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture več >

Ostale novice

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.
več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Jelovica pridobila sredstva za razvoj

Škofja Loka, 10.10.2016 več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?