Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

JELOVICA odpira svoje lesene in energijsko varčne objekte za obiskovalce Odprtih hiš Slovenije


Jelovica bo ta vikend predstavila štiri zanimive objekte v sklopu projekta Odprte hiše Slovenije. Koncept dogodka je preprost, saj širši javnosti ponuja brezplačne oglede dobre in funkcionalne arhitekture. Obiskovalci si bodo lahko ogledali individualno hišo nad Novim mestom, vrtca v Preddvoru in Šentrupertu ter Gozdno vilo na Bledu in iz prve roke izvedeli tudi informacije o zasnovi in izdelavi objektov.

OHS

Jelovica, vodilni ponudnik lesenih energijsko varčnih hiš in večjih objektov z najdaljšo tradicijo v Sloveniji, se letos pridružuje vseslovenskemu dogodku predstavitve sodobne in funkcionalne arhitekture Odprte hiše Slovenije. V Jelovici dobri arhitekturi stavb dodajajo še karakteristiki: narejeno iz naravnih materialov in energijsko varčno. Predstavili bodo štiri zanimive objekte: hišo, dva vrtca in turistični objekt.

Individualno hišo nad mestom predstavljajo kot primer sodobno zasnovane stavbe, ki porabi malo energije in ima funkcionalno zasnovan tloris. Hiša se nahaja nad Novim mestom.
Jelovica je v zadnjem času znana po izdelavi lesenim montažnih vrtcev. Tokrat bodo predstavili energijsko varčen vrtec v Šentrupertu, ki je bil prvi v seriji njihovih sodobnih vrtcev, in vrtec v Preddvoru, ki je izdelan v pasivnem standardu. V obeh primerih gre za uporabo lesa in drugih naravnih materialih, s poudarkom na energijski varčnosti oz. pasivnosti stavbe.
Primer turističnega objekta si lahko obiskovalci ogledajo na Bledu, kjer so postavljene Gozdne vile, inovativno zasnovan lesen objekt, mišljen kot začasna turistična nastavitvena enota za dve osebi, lesen šotor. Vsi konstrukcijski materiali, izolacija in notranja oprema so izdelani iz naravnih, kemično neobdelanih materialov.

Obiskovalcem bodo vse štiri objekte Jelovice predstavili arhitekti projektanti in omogočili vpogled v samo zasnovo in projektiranje ter predstavniki Jelovice z informacijami o izvedbi stavb v leseni montažni gradnji, ki so energijsko varčne ter bivanju prijazne.

Odprte hiše Slovenije bodo letos v soboto 6. in nedeljo 7. oktobra., v organizaciji zavoda Odprte hiše Slovenije in v partnerstvu z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije. Lani si je na vodenih predstavitvah stavbe ogledalo več kot 2200 ljudi, kar nedvoumno kaže na velik interes po prepoznavanju kakovostne slovenske arhitekture. Ta vikend bo potekal dogodek tudi v štirih mestih: New York, Dublin, Lizbona, Brisbane. www.odprtehiseslovenije.org

Koncept »Odprte hiše« je preprost in učinkovit. Najširši javnosti ponuja brezplačne oglede nadpovprečno dobre arhitekture in prostorskih ureditev. Pobuda 'Odprte hiše' vabi vsakogar, da raziskuje in razume vrednote dobro oblikovanega prostora. Koncept je bil ustanovljen leta 1992 v Londonu. V mednarodni mreži deluje že 17 mest iz 12 držav po celem svetu, s čimer nastaja največji globalni arhitekturni festival, ki dosega več kot milijon ljudi (London, New York, Dublin, Tel Avív, Jeruzalem, Helsinki, Melbourne, Galway, Barcelona, Chicago, Rim, Lizbona, Perth, Adelaide, Brisbane, Thessaloniki, Slovenija). Dogodek je prvič potekal pred dvajsetimi leti v Londonu. Letos bodo v Londonu odprli ponovno več kot 700 objektov, ki jih običajno obišče več kot 250 000 obiskovalcev.
www.openhouseworldwide.org

Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?