Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Jelovica odgovorno do okolja in prijazno do otrok z novim vrtcem v Preddvoru

Šenčur, 7. 7. 2011

Jelovica je danes, 7.7.2011, skupaj z Občino Preddvor, položila temeljni kamen za nov, energetsko varčen, lesen vrtec v njihovi občini. Na strokovnem posvetu ob občinskem prazniku občin, ki je potekal pred tem, je Gregor Benčina, predsednik upravnega odbora skupine Jelovica, predstavil aktivnosti družbe v energetsko varčno in okolju prijazno poslovanje, tako s produkti, kot z načinom dela. Do konca leta bodo namreč v Preddvoru, kjer proizvajajo energetsko varčne sodobne hiše, pridobili prvo zeleno, plus energijsko tovarno v Sloveniji.
Lesen vrtec JelovicaJelovica, ki se je v preteklih letih preoblikovala v sodobno zeleno družno, je s predavanjem o svoji strategiji razvoja družbe in odgovornosti do narave ter lokalnega okolja danes, 7. 7. 2011 sodelovala na strokovnem posvetu Občine Preddvor ob njihovi 15. letnici zelene občine.
Gregor Benčina, predsednik upravnega odbora Jelovice d.d., je predstavil razvojno strategijo z energetsko varčno zasnovo. Do konca leta 2011 se bo tovarna za proizvodnjo montažnih hiš  v Preddvoru preoblikovala v prvo tovarno s pozitivno energetsko bilanco z uporabo naravnih virov – vode, sonca in lesa. S tem konceptom bodo pridobili več električne in toplotne energije, kot jo v družbi porabijo za poslovanje in izdelavo izdelkov.
Obenem se je Benčina ponovno dotaknil aktualne teme v lesni panogi, kjer se slovenskemu lesu ne doda dovolj vrednosti, lesna oskrbovalna veriga od gozda do lesenih izdelkov pa je neorganizirana.

Ob koncu posveta sta Gregor Benčina, predsednik Jelovice d.d. in Miran Zadnikar, župan Preddvora, skupaj z otroki, postavila temeljni kamen novega, lesenega, energetsko varčnega ter okolju in otrokom prijaznega vrtca Storžek v Preddvoru. Pričakujejo, da bodo z gradbenimi deli začeli avgusta 2011, vrtec pa v uporabo predali v začetku naslednjega leta.
Lesen vrtec Jelovica - PreddvorNov lesen vrtec v Preddvoru
Investitor, Občina Preddvor, je, v sklopu svoje zelene usmeritve, želel postaviti nov, energetsko varčen vrtec, ki omogoča sodoben pristop varovanja predšolskih otrok, ki obiskujejo vrtec. Po izgradnji novega objekta, se  star in dotrajan objekt poruši, na njegovem mestu pa se uredi zunanje igrišče, parkirna mesta in dostopne poti.
Energijsko varčen vrtec je zasnovan iz treh delov, dva dela sta pritlična, osrednji del pa obsega pritličje in nadstropje. Objekt predvideva sedem igralnic, športno igralnico, večnamenski prostor, upravne in gospodarske prostore. Skupna površina vrtca je 1.400 m2 uporabne površine. Vrtec je grajen tako da se lahko poveča še za dva oddelka. Zunanji videz je kombinacija fasadnega ometa in lesene fasade v naravnem macesnu, s trislojnimi okni v macesnu.

Vrtec bo grajen v konstrukcijskem sistemu Jelovica Termo Plus, kar zagotavlja nizkoenergijski objekt, za katerega se pridobi energijska izkaznica na ZRMK.  Objekt se s tem uvršča v energetski razred B2, kar pomeni porabo energije 25 – 35 kWh/m2 uporabne površine na leto. Ogrevan bo na biomaso iz obstoječe kotlovnice v Preddvoru. Na strešine vrtca je možno namestiti fotovoltaiko.
Jelovica pri tem projektu nastopa v vlogi izvajalca in investitorja. Vrtec bo 15 let v lasti Jelovice, v tem času ga bo prek najemnine Občina Preddvor odplačala in preide v njihovo last. Vrtec bo predan v uporabo nekje maja 2012.Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?