Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Jelovica o potencialih investiranja in prestrukturiranju v zeleno družbo, usmerjeno v energijsko varčnost na treh poslovnih srečanjih


Jelovica, vodilni slovenski ponudnik energijsko varčnih lesenih hiš, oken in vrat, ki večino svojih izdelkov izvozi na najzahtevnejša zahodnoevropska tržišča, je konec septembra svoje izkušnje o inovativnem poslovnem modelu in potencialih za investitorje predstavila na treh poslovnih srečanjih z mednarodno udeležbo: World Engeneering Forum, FInancial Direct Investment Summit in Konferenci Slovenskih poslovnih finančnikov.

Jelovica na FDI Summit

Družba Jelovica, ki zadnja leta aktivno sodeluje na področju revitalizacije, je konec septembra na mednarodnem srečanju neposrednih finančnih investicij širokemu krogu predstavila Slovenijo kot skrit in velik potencial za tuje investicije. V sodelovanju s tujimi partnerji, ki lahko prihajajo tudi iz širšega območja Evrope, bi celotni lesni verigi – od gozda do lesenega izdelka dali nov pečat z veliko dodano vrednostjo. Obenem bi lesni industriji vrnili strateško vlogo v domačem gospodarstvu, ki ga je država že prepoznala, več časa pa bo potrebnega za konkretne aktivnosti.

Udeleženci FDI Summit-a, med katerimi so bili tuji investitorji, veleposlaniki, domači in tuji gospodarstveniki ter aktualni ministri, so si bili enotni, da Slovenija vsekakor ima potencial za vlaganje, potrebno pa je dogovoriti dolgoročne strateške usmeritve države.

Jelovica je na okrogli mizi svetovnega foruma inženirjev predstavila svoje dobre prakse na področju energetsko učinkovite in okolju prijazne gradnje. Poudarila je pomen inovativnih rešitev pri gradnji novih objektov, kjer je treba upoštevati tudi ekološki in trajnostni vidik gradnje. Velik potencial je pri prenovah energetsko potratnih stavb s ciljem zmanjšanja porabe energentov za ogrevanje in uporabo.V Jelovici se razvoj usmerja ne le v energijsko varčne objekte ampak tudi v proizvodnjo na energijsko varčen način, kar družbo tudi uvršča med zelena podjetja. Prihodnost gradbeništva je vsekakor v uporabi naravnih materialov, ki so energijsko učinkoviti.

O prestrukturiranju tradicionalnega podjetja z več kot 110 letno tradicijo v sodobni družbi, ki je danes usmerjeno v trajnostno razvite proizvode, izdelane na naravi prijazen način v plus energijski tovarni, je Gregor Benčina, predsednik Jelovice d.d. spregovoril na Konferenci poslovnih finančnikov Slovenije. Izdelki, ki jih družba Jelovica trži na domačih in zahtevnih tujih trgih, so narejeni iz lesa in naravnih materialov, ki so okolju in človeku prijazni, ekološki. So sodobno oblikovani in vsebujejo inovativne rešitve.

jelovica na FDI Summit


Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?