Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Jelovica prejela nagrado za najbolj inovativno podjetje


Torek, 02.06.2015

Gospodarska  zbornica Slovenije za gorenjsko regijo je družbi Jelovica hiše podelila visoko priznanje za inovativnost. Prejeta nagrada za najbolj inovativno podjetje gorenjske regije za leto 2014 je potrditev za dobro delo družbe, ki s tem še nadgrajuje svoj ugled in zaupanje pri številnih investitorjih tako doma kot v tujini.
Državni sekretar predaja nagrado predsedniku UO Jelovice
Gregor Benčina, predsednik upravnega odbora družbe Jelovica, je priznanje za najbolj inovativno podjetje prejel iz rok državnega sekretarja Mihe Marenčeta (foto Gorenjski glas)

Prav inovacije, ki so plod znanja in dolgoletnih izkušenj, za družbo pomenijo gonilo razvoja in vir tržne prilagodljivosti za povečanje prodaje zahtevnih objektov, predvsem na tujih trgih, kamor Jelovica proda večino svojih lesenih hiš in večjih objektov.   

EKO inovacije gonilo razvoja družbe Jelovica

Jelovica se že nekaj let usmerja v EKO inoviranje, katerega cilj je zmanjševanje negativnega vpliva na okolje in doseganje pozitivnih učinkov na ekonomskem, socialno-družbenem in okoljskem področju. Jelovica je s strategijo inovativne zelene družbe pridobila pomembno vlogo na trgu javnih objektov, od sodobnih nizkoenergijskih vrtcev in šol, večnamenskih dvoran,  do domov za starejše občane. Največji delež inovacij družbe Jelovica hiše so nove rešitve uporabe lesa, kot osnovnega gradbenega materiala.
Jelovica hiše najbolj inovativno podjetje
Saša Pivk Avsec (levo) ob imenovanju najbolj inovativnega podjetja in Gregor Benčina, predsednik upravnega odbora Jelovice (desno)


Jelovica prva v Sloveniji z energijsko samooskrbo

Jelovica je tudi prvo slovensko podjetje z energijsko samooskrbo v proizvodnem procesu, iz obnovljivih virov energije (sonce – voda – biomasa).

Inovacije so vpete v celotno procesno organiziranost družbe
Področje raziskav, razvoja in inovacij je vpeto v celotno procesno organiziranost družbe Jelovica. Procesna organiziranost je tista, ki hkrati z iskanjem končne rešitve spodbudi tudi vzporedne aktivnosti  za izvedbo.

Les kot „visokotehnološki" izdelek narave je še vedno prepogosto uporabljen na neustrezen način, s premalo inovativnosti in dodane vrednosti. Zato si Jelovica prizadeva za promocijo lesa tudi z odprtim delovanjem in poudarjanjem možnih inovativnih načinov njegove uporabe.
 
Inovatorji
Skupinsko fotografiranje inovatorjev (foto: Gorenjski glas)
                                                                                                                                               

Rezultat inovativnosti je rezultat vlaganja razvoj

Les je material, kjer inoviranje ni v spreminjanju njegovih lastnosti, temveč v iskanju inovativnih rešitev uporabe njegovih naravnih lastnosti za razvoj inovativnih izdelkov.

Prizadevanja Jelovice na področju raziskav in razvoja prepoznavajo tudi različne neodvisne inštitucije s podelitvijo različnih nagrad in priznanj za kakovost in inovativnost. V zadnjem desetletju je bila Jelovica večkrat prejemnik različnih priznanj za inovacije s področja okenske tehnike in montažnih objektov. Tako je v lanskem letu družba Jelovica hiše  dobila srebrno priznanje za inovativno rešitev konstrukcijskega sklopa lesenega lepljenega nosilca in lesenega lepljenega stebra pri izdelavi večnamenske dvorane iz lesa, letos pa kot edini ponudnik nizkoenergijske montažne gradnje že pridobila tudi priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu. Tudi slednje potrjuje, da je začrtana strategija družbe v smeri inovacij in zagotavljanja visoke kvalitete njihovim kupcem prepoznavna in pravilna.

Jelovica hiše prejela nagrado za najbolj inovativno podjetje
Gregor Benčina, predsednik upravnega odbora Jelovice d.d., ob prejemu priznanja (foto Media butik)


»V Jelovici si prizadevamo ustvarjati okolje, ki vse zaposlene spodbuja k soustvarjanju idej. Inovacije in razvoj zasedajo primat v strateškem planu družbe Jelovica, ki čedalje bolj dokazuje, da ima v svojem timu visoko usposobljene ljudi, ki znajo ideje umestiti v iskanje novih tehnoloških rešitev. Prejeta nagrada za najbolj inovativno podjetje gorenjske regije je potrditev, da smo v družbi Jelovica začrtali pravo strategijo, ki temelji na znanju, inovacijah in visokotehnološki predelavi lesa« je ob podelitvi nagrade za najbolj inovativno podjetje gorenjske regije povedal Gregor Benčina, predsednik upravnega odbora družbe Jelovica.

Inovatorje je poleg vodje vrtca Storžek, Marjana Peneša, in župana Občine Preddvor, Mirana Zadnikarja, kot gostitelja, nagovoril Miha Marenče, državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Nekaj zamisli, kako ohraniti bistro glavo še pri 96 letih, pa je uka željnim inovatorjem predstavil svetovno znani izumitelj Peter Florjančič. Z ubranim petjem so dogodek popestrile mlade pevke, učenke devetega razreda OŠ Matije Valjavca Preddvor.


Fotogalerija dogodka


Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?