Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Jelovica na skupščini potrdila razvojne usmeritve družbe


Na današnji skupščini Jelovice d.d. so delničarji soglasno potrdili vse sklepe. V družbi, ki zadnja leta vse aktivnosti usmerja v razvoj energijsko varčnih izdelkov, promocijo uporabe lesa in povečuje izvoz na tuje trge, bodo zaradi uspešnega poslovanja delničarjem izplačali dividende v višini 0,14 eur na delnico.

energijsko varčna okna Jelovica

Na današnji skupščini, ki je bila zastopana z več kot 95 % predstavniki kapitala, so bili soglasno sprejeti vsi obravnavani sklepi. Delničarji so tako potrdili, poslovno poročilo za leto 2011, članom upravnega odbora podelili razrešnico, potrdili izplačilo dividend v višini 0,14 evrov na delnico, ob tem pa potrdili tudi prodajo manjše poslovno nepotrebne nepremičnine in za revizorsko hišo tudi za leto 2012 potrdili družbo Deloitte Revizija.

Ob tem so delničarji izrazili zadovoljstvo z doseženo rastjo poslovanja, ki jo je družba dosegla v lanskem letu in ki omogoča nove razvojne korake. Predsednik upravnega odbora družbe je delničarjem predlagal, da družba, ob rasti in zadovoljivim poslovnim rezultatom zaradi izredno dinamičnega in nestabilnega tržnega okolja, nadaljuje z razvojnimi investicijami in uvajanjem novih programov, kar je vzrok za dobre poslovne rezultate tudi v letošnjem letu.

V skupini Jelovica so se v zadnjih letih uspešno prilagajali zahtevnim ekonomskim razmeram na trgih z novimi produkti na področjih lesenih montažnih objektov, lesenih oken in vrat, kot tudi z vstopom na nova tuja tržišča Poudarjena usmeritev prodajnih aktivnosti na tuje trge se je izkazala za pravilne, saj se je promet v primerjavi z prejšnjimi obdobji še povečal. V družbi prisotnost na evropskih trgih nameravajo povečevati tudi v naslednjih letih, saj s kakovostjo svojih izdelkov in storitev ostajajo med vodilnimi ponudniki energijsko varčnih lesenih hiš in stavbnega pohištva v Evropi.
Na domačem trgu se nadaljuje razpršena prisotnost njihovih izdelkov po lastnih prodajnih centrih in v ustvarjanju strateških partnerskih povezav. Pomemben mejnik promoviranja energijske varčnosti bo tudi odprtje novega velikega Centra energetskih rešitev v Ljubljani, ki bo prvi te vrste v tem delu Evrope.

Delničarji so na današnji skupščini potrdili predstavljeno smer za nadaljnji razvoj družbe, ki se nadaljuje z usmeritvijo v energetsko varčne okolju prijazne izdelke in se je razvila v zeleno trajnostno družbo. Še naprej se bo izvajala promocija uporabe lesa kot strateške domače surovine, iz katere Jelovica izdeluje svoje izdelke. Obenem se inovativne rešitve trajnostnega razvoja uspešno implementirajo v celoten poslovni proces podjetij v skupini Jelovica tudi z postavitvijo nove sončne elektrarne na strehi tovarne hiš v Preddvoru. Razvoj skupine bo tudi v bodoče usmerjen v rast in iskanje novih rešitev na področju energijske varčnosti in oblikovanja človeku in okolju prijaznih izdelkov.

»Uspešno poslovanje, kot tudi soglasna potrditev vseh sklepov na današnji skupščini potrjuje, da so se naše razvojne usmeritve in nenehno prilagajanje tržnim razmeram pokazala kot pravilna. Družba ima danes, kljub težkim razmeram, zaradi pravočasnega vstopa v segmente in na najzahtevnejša tuja tržišča kapacitete do konca leta praktično že zasedene. V naslednjih letih si želimo predvsem stabilnejšega poslovnega okolja, nadaljnjega povečevanja izvoza in poslovnega povezovanja s komplementarnimi podjetji,« je po skupščini povedal Gregor Benčina, predsednik upravnega odbora Jelovice d.d.

Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?