Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Jelovica hiše z rekordnim dosežkom zrakotesnosti pri gradnji vrtca v Preddvoru

Preddvor, 26. 7. 2012
Jelovica je na novem vrtcu v Preddvoru dosegla vrhunski rezultat zrakotesnosti na velikem lesenem objektu. Vrtec je izdelan v pasivnem standardu Ekosklada z trikrat boljšo zrakotesnost od zahtev. Jelovica je ob izjemni natančnosti in kvaliteti izdelave ter montaže objekta dosegla rezultat 0,2, kar je za tako velike objekte res rekorden dosežek.

Jelovica je projekt novega lesena vrtca v Preddvoru izjemno premišljeno in vrhunsko izvedla v vseh fazah z namenom doseganja zahtevane zrakotesnosti Ekosklada za pasivne stavbe, ki je manj kot 0,6. (n50 < 0.6 h-1 ). Prav zrakotesnost vrtca je bil eden pomembnejših zahtev investitorja, ki nov vrtec delno financira s pomočjo sredstev Ekosklada.

Test zrakotesnosti je na lesenem montažnem vrtcu, ki ga je izdelala Jelovica, opravilo neodvisno avstrijsko podjetje, ki ga je predlagal Ekosklad. Cilj testiranja je bil rezultat manj kot 0,6. Že takoj ob prvem testiranju je bil dosežen izjemen rezultat, 0,2. Tudi ob izvedbi uradnega merjenja zrakotesnosti v prisotnosti predstavnika Ekosklada je bil rezultat enak. Nad rezultatom testiranja zrakotesnosti je bil kot investitor navdušen tudi župan Občine Preddvor.

Strokovnjaki Jelovice so optimizirali celoten objekt že v prvih fazah načrtovanja, od projektiranja do natančne izdelave v proizvodnji, ki je omogočila natančno montažo vrtca na lokaciji. Običajno se večje izgube zrakotesnosti pričakujejo pri slabi kvaliteti stavbnega pohištva in njegovi vgradnji ter slabo izvedenih prebojih zunanjega ovoja stavbe (npr. inštalacije za upravljanje zunanjih žaluzij), zato so temu v Jelovici namenili posebno pozornost že v sami izdelavi vrtca v Preddvoru, ki obsega 1.500 m2.

Vrtec Preddvor
Dosežen je bil res izjemen rezultat zrakotesnosti na velikih objektih v Sloveniji. Vsekakor je dosežek ponoven dokaz o kvaliteti izdelkov podjetja Jelovica, ki z natančnostjo izdelave lesenih montažnih hiš in velikih objektov lahko zagotavlja izjemo zrakotesnost različno velikih objektov doma in v tujini.

Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?