Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Jelovica hiše kot zelena družba prejela nagrado za okolju prijazno podjetje


Jelovica je na letošnjem Okoljskem srečanju v Ljubljani prejela pomembno nagrado za okolju prijazno podjetje, kar potrjuje trajnostno usmeritev družbe pri razvoju izdelkov ter njihove proizvodnje, ki je okolju prijazna in energijsko varčna. Družba je strokovno komisijo za podelitev nagrade prepričala z občutnim zmanjšanjem izpustov ogljikovega dioksida, lesenimi montažnimi objekti, ki zagotavljajo energijsko varčnost ter samozadostnostjo njihove proizvodnje.


Drugi o nas

jelovica hiše - okolju prijazno podjetje

Razvoj trajnostnih in okolju prijaznih energetsko varčnih hiš in objektov

V družbi Jelovica hiše so vse aktivnosti že nekaj let usmerjene v razvoj trajnostnih in okolju prijaznih energetsko varčnih hiš in večjih objektov. Letos so s postavitvijo nove sončne elektrarne, poleg obstoječe male hidroelektrarne in biomase, dosegli tudi samozadostnost proizvodnje, kjer iz obnovljivih virov sonca, vode in lesnih ostankov pridobijo več energije, kot jo porabijo za svoje delovanje. Poslovni procesi in osveščenost zaposlenih zaokrožajo celovitost Jelovice kot zelene in trajnostne družbe.

Les – okolju prijazen material

Les kot osnovni material, iz katerega Jelovica hiše izdeluje svoje montažne objekte ima številne prednosti, saj zvišuje kvaliteto bivanja, obenem pa je okolju najbolj prijazen material. Z razvojem inovativnih rešitev se ti objekti uvrščajo v najbolj kakovostne in energijsko učinkovite zgradbe, kar dokazujejo rezultati meritev zrakotesnosti njihovih objektov; pasivni lesen vrtec v Preddvoru je dosegel skoraj trikrat boljšo zrakotesnost, kot se jo predvideva za pasivne objekte.

Nova sončna elektrarna na strehi tovarne proizvodnje hiš

Jelovica hiše z energijsko pozitivno tovarno za proizvodnjo lesenih hiš v Preddvoru danes iz naravnih virov pridobijo več električne in toplotne energije, kot jo porabijo pri svojem poslovanju. Z zagonom nove sončne elektrarne na strehi tovarne je postala prvi primer pravega trajnostnega podjetja. Z zeleno energijo, ki jo pridobivajo iz sonca, vode in lesne biomase, danes pokrivajo vse svoje potrebe po energiji, viške pa oddajajo v omrežje. Izpuste ogljikovega dioksida so zmanjšali za skoraj 195 ton na leto. Ob povratku njihove zadnje naložbe v sončno elektrarno bodo prihranili skoraj 79 tisoč evrov letno.

Jelovica – okolju prijazno podjetje

Nagrado za najbolj okolju prijazno podjetje je strokovna komisija Okoljskega srečanja 2012 podelila podjetju Jelovica hiše zaradi njihove vizije, strategije in sistemov upravljanja, ki vključuje vse deležnike podjetja in pridobljene domače in tuje certifikate. Poleg tega je bila pomembna tudi vpetost podjetja v sonaraven in trajnostni razvoj v lokalnem in širšem prostoru. Jelovica hiše je z nagrado za okolju prijazno podjetje postala prepoznavna v svoji odgovornosti do narave, saj se je iz tradicionalne preoblikovala v sodobno zeleno družbo.

»Nagrada za okolju prijazno podjetje za podjetje pomeni pomembno potrditev naše strategije v smeri, ki je naravi in ljudem prijazna. Prav to je naše izhodišče, ko razvijamo nove izdelke, s katerimi postavljamo višje standarde za boljše bivanje,« je ob prejemu nagrade dejal Gregor Benčina, predsednik upravnega odbora Jelovice.
»Nagrada nam v družbi predstavlja inspiracijo za naslednje velike projekte. Obenem pa tudi motivacijo vseh zaposlenih za odgovornost do okolja.«

gregor Benčina, predsednik upravnega odbora Jelovice

Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?