Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Jelovica Hiše bo postavila vrtec tudi v Preddvoru

Jelovica Hiše bo postavila nov nizko energetski vrtec v Preddvoru, tako je danes uradno potrdila tudi Občina Preddvor. Otroci se bodo lahko vanj vselili že v začetku 2012. Obstoječi vrtec bodo, po vselitvi v novega, porušili. Jelovica Hiše je pred leti nadgradila tudi njihovo osnovno šolo.
Energijsko varčen vrtec JelovicaSodelovanje med Jelovico Hiše in Občino Preddvor se je začelo že lani, ko so se na občini odločili, da otrokom v vrtcu, zaradi prostorske stiske in neprimernosti obstoječega objekta, kar najhitreje zagotovijo nov objekt. Podjetje Jelovica Hiše, ki ima svojo proizvodnjo hiš prav v Preddvoru, je bilo na razpisu izbrano za najboljšega izvajalca vrtca, saj je s svojo ponudbo vključila rešitve za nizko energetsko, pa tudi okolju in uporabnikom prijazno zgradbo. Otroci se bodo v nov vrtec lahko vselili že v začetku 2012.

Občina Preddvor je želela na območju starega vrtca in ob osnovni šoli postaviti nov, samostojen vrtec za 7 enot, z vsemi potrebnimi prostori ter upravo in kuhinjo, obstoječega pa ob preselitvi podreti. Po idejni zasnovi, ki jo je izdelalo Repše d.o.o,. bo nov, 1300 m2 vrtec obsegal sedem, proti jugu obrnjenih igralnic, z pokritimi terasami in izhodi na zelene površine spredaj. Enote so dosegljive prek glavnega vhoda in osrednjega prostora, kjer so predvidene sanitarije, garderobe in večja športna igralnica.
V nadstropju so prostori za strokovno osebje, uprava in kuhinja, ki je povezana s pokritim hodnikom povezana z obstoječo šolo, ki ji je prav tako Jelovica pred 5 leti nadgradila tretjo etažo. Jelovica bo Občini Preddvor v uporabo predala popolnoma opremljen vrtec, kar vključuje tudi zunanje igrišče z igrali.
Nov vrtec odlikuje sodobna arhitektura, ki upošteva že zgrajeni okoliški prostor in ga odlično umeščena v relief terena. Vrtec bo grajen v nizko energetskem sistemu Termo+, ki ga Jelovica uspešno uporablja za svoje individualne hiše. Skupaj z sistemi ogrevanja, bo vrtec pridobil tudi energijsko izkaznico ZRMK, kar pomeni, da bo poraba energije znašala manj kot 35 kw/m2 površine letno.
Energijsko varčen vrtec JelovicaEnergijsko varčen vrtec Jelovica
»Veseli me, da je komisija izbrala prav Jelovica Hiše za izvajalca našega novega vrtca, ki ga nujno potrebujemo. Z Jelovico Hiše imamo v naši občini dolgo zgodovino tudi zaradi same proizvodne hale, ki stoji v naši občini in drugih uspešnih projektov,« je dejal gospod Milan Zadnikar, župan Občine Preddvor. »Glede na tradicijo in kar nekaj referenčnih vrtcev verjamem, da se nam obeta lepa in kvalitetna zgradba, kjer bodo naši otroci prijetno počutili.«

»Menim, da je odločitev za moderno leseno gradnjo, ko je govora o vrtcih, edina prava, saj je les naraven material, ki zagotavlja odlične bivalne pogoje«, je dejal Gregor Banič, direktor Jelovca Hiše, podjetja v skupini Jelovica. »Jelovica Hiše se, poleg energetsko varčnih hiš, tudi v letu 2011 usmerja v izdelavo večjih objektov, kot so vrtci. Taki projekti so zahtevni, a smo veseli, da lahko za naše otroke ponudimo najboljše.«

V januarju 2011 je Jelovica Hiše uspešno v uporabo predala vrtca v Kamniku v Šentrupertu, kamor se te dni že selijo otroci.


O podjetju Jelovica Hiše d. o. o.
Podjetje Jelovica Hiše d.o.o. s sedežem v Preddvoru in v 100% lasti družbe Jelovica d.d. iz Škofje Loke, velja za enega vodilnih slovenskih ponudnikov energetsko varčnih individualnih hiš in večjih objektiv v sodobni, leseni gradnji. Več kot 60 letna tradicija in več kot 12.000 postavljenih objektov je osnova za nastop na domačem in tujih trgih, poleg največ v Italiji, Nemčiji, Švici, Avstriji, na Irskem, pa tudi v Ukrajini, Turčiji in Bližnjem Vzhodu. Sodobna tehnologija, kvalitetni materiali in zahtevni standardi, ki jih zahtevajo razvita tržišča, zagotavljajo vsakemu kupcu Jelovica Hiše kvalitetne, trajne in energetsko varčne izdelke iz naravnih materialov. Več na www.jelovica-hise.si in www.jelovica.si.


Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?