Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Jelovica gasilstvo podpira že 60 let

Šenčur, 18. 10. 2011

Jelovica, ki ima več kot stoletno tradicijo izdelovanja lesenih izdelkov, prostovoljno gasilstvo podpira že 60 let. Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo Jelovica ob svoji 60-letnici, z vajo v proizvodnem obratu lesenih oken v Gorenji vasi, preverja pripravljenost enot na morebitne požare. 21.10.2011 bo potekala slavnostna seja s podelitvijo priznanj.

V družbi Jelovica, ki danes sodi med vodilne proizvajalce sodobnih lesenih izdelkov v regiji, tradicija gasilstva gotovo sovpada s prvim zapisom podjetja v trgovinski register leta 1905. Gasilska služba v Jelovici se je oblikovala leta 1951, v Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo Jelovica (PIGD Jelovica), ki ga štejemo kot začetek prostovoljnega gasilstva v Jelovici in je bila v vseh 60 letih sestavni del varovanja premoženja podjetja pred požarom. Prvi gasilski prapor iz leta 1957 se še danes hrani iz časov, ko je bilo gasilsko društvo izjemno uspešno, saj so nenehno skrbeli tako za strokovno izobraževanje svojih članov na najvišjih nivojih kot za kulturno dejavnost članov z lastno dramsko skupino. V letih od 1970 do 1980 si je šest članov društva pridobilo naziv poklicnega gasilca, en pa naziv gasilskega inženirja. Do takrat se je v podjetju zgodilo deset večjih požarov. Do leta 1990 je bilo v društvu 65 članov. Po upadu članstva tudi zaradi krize v lesni panogi, pa PIGD Jelovica danes sestavlja 40 gasilcev, ki se nenehno usposabljajo in so stalno pripravljeni v primeru požarne nesreče. PIGD Jelovica je edino v občinskem poveljstvu Škofje Loke s tako dolgo tradicijo, ki skrbi za premoženje podjetja in z letnimi vajami na lokacijah projeizvodnje lesenih hiš v Preddvoru, lesenih oken in vrat v Gorenji vasi in skrbi za usposabljanje zaposlenih v primeru požara.
Gasilsko društvo - Jelovica
Ob praznovanju 60-letnice in meseca požarne varnosti, v PIGD Jelovica danes organizirajo gasilsko vajo na proizvodnem obratu v Gorenji vasi, kjer Jelovica izdeluje sodobna lesena okna in vrata. K sodelovanju na vaji so vabljena tudi sosednja gasilska društva Gorenja vas, Poljane, Trebija in Hotavlje, da tudi tako preverijo usposobljenost vseh enot. Vaje se udeležuje okoli 70 gasilcev, kjer s simulacijo – požar na stroju za izdelavo lesenega okna želijo preveriti pripravljenost, odzivne čase in reševanje ob morebitni požarni nesreči, obenem pa gre tudi za usposabljanje zaposlenih za pravilno ravnanje v primeru nesreče v prenovljeni tovarni lesenih oken in vrat. Po končani vaji sledi raport poveljnika PIGD Jelovica, Andreja Premruja, gasilskega časnika II. stopnje poveljniku Občinske gasilske zveze in analiza reševanja.

Gasilska vaja v proizvodnem obratu Oken

V petek, 21.10. bo, ob 18. uri, potekala še slavnostna seja Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Jelovica s kroniko 60 letnega delovanja društva, podelitvijo priznanj za preteklo delo in dolgoletno službovanje ter kratkim kulturnim programom. Gostje obeležja visokega jubileja bodo predstavniki vodstva skupine Jelovica, najvišji predstavniki v Poveljstvu GD Škofje Loke in Gasilske zveze Gorenjske ter predstavniki vseh gasilskih društev, ki so združena pod občinsko poveljstvo Škofje Loke.

Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?