Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Jelovica donirala sredstva za postavitev spomenika Nejcu Zaplotniku

Škofja Loka, 08. 09. 2011

Jelovica, vodilni ponudnik energijsko varčnih lesenih hiš in stavbnega pohištva, je donirala sredstva za postavitev doprsnega spomenika Nejcu Zaplotniku. Ob odkritju spomenika so se zbrali številne osebnosti, ki so si ogledali razstavo Zaplotnikovih spominov.

Jelovica donirala sredstva za postavitev spomenika Nejcu Zaplotniku

V petek, 2. 9. 2011, je potekala slovesnost ob odkritju doprsnega kipa Nejcu Zaplotniku. Organizatorji Planinsko društvo Kranj, Mestna Občina Kranj in Gorenjski muzej so ob tem pripravili tudi odprtje razstave in okroglo mizo. Spomenik, na katerem je zapisan citat iz Nejčeve knjige Pot "Cilj je pot", stoji v Kranju, na ploščadi pred Plečnikovo vilo, kulturno zaščitenim spomenikom, v kateri je sedež Planinskega društva Kranja.

Spomenik, visok skoraj dva metra, je oblikoval in projektiral Nejčev prijatelj Klemen Kobal, kiparjenje je izvedel Miha Kač, odlivanje umetniška livarna Kamenšek; kamnoseška dela pa Jožef Jerič. Denarno podporo projektu so, poleg Mestne občine Kranj in Planinske Zveze Slovenije, namenila tudi številna podjetja, med njimi tudi Jelovica, kjer menijo, da so njegova dela in dosežki lahko inspiracija številnim.

Alpinistična in življenjska pot Nejca Zaplotnika (15. april 1952, † 24. april 1983) se je končala pri enaintridesetih letih, a njegovi alpinistični uspehi so zagotovo svetovnega pomena. Po tragični smrti aprila 1983 pod osemtisočakom Manaslujem na nepalski Himalaji, je bil leta 2003 posmrtno razglašen za častnega občana Kranja. Bil je planinec in učitelj planinstva, alpinist, plezalec, himalajec, planinski literat ...O skupini Jelovica
Skupina Jelovica velja za vodilnega slovenskega proizvajalca energetsko varčnih in okolju prijaznih hiš, oken in vrat, ki proizvode ponuja na 23 svetovnih trgih. Je izvozno usmerjeno podjetje, saj več kot polovico proizvodov proda na tujih trgih. Skupino Jelovica danes sestavljajo štiri družbe, ki se ukvarjajo s proizvodnjo in prodajo hiš, oken, vrat ter polizdelkov iz lesa. Proizvodnja je organizirana na treh lokacijah, prodajno servisne centre Jelovica pa lahko najdemo širom po Sloveniji. Sodobna tehnologija, kvalitetni materiali in visoki standardi, ki jih Jelovica uporablja, zagotavljajo kakovost in dolgoročno uporabo tudi najbolj zahtevnemu kupcu.
Na osnovi takšne usmeritve so proizvodi Jelovice zanimivi za izvozna tržišča, kjer še vedno ustvarijo več kot polovico celotne realizacije. Med največja tržišča uvrščajo predvsem zahtevne trge, kot so Nemčija, Avstrija, Švica, Španija, Italija, Izrael, Rusija, Japonska, pa tudi razvijajoče se trge, kot so Ukrajina, Bolgarija, Grčija ter območje bivše Jugoslavije. Na tujih trgih Jelovica nastopa pretežno prek svojih partnerjev, svojo blagovno znamko pa krepijo s prisotnostjo na pomembnejših mednarodnih sejmih. Več na www.jelovica.si.

Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?