Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Jelovica bo leto 2011 zaključila z rastjo poslovanja

Šenčur, 22. 12. 2011

Skupina Jelovica ob koncu leta pričakuje rast obsega poslovanja. Pozitivno gledajo na revitalizacijo lesne panoge tudi z nedavno sprejeto Uredbo o zelenih javnih naročilih. V letu 2012 se Jelovica usmerja v izvoz in razvijanje produktov, ki so energijsko varčni in okolju prijazni.

V Skupini Jelovica so pred koncem leta 2011 zadovoljni z opravljenim delom, saj so, kljub neugodnim ekonomskim razmeram uspeli povečati rast poslovanja , ki bo ob koncu poslovnega leta znašala okoli 10 odstotkov glede na enako obdobje lani. Izvedli so večje investicije, s katerimi bodo lažje dosegali cilje v naslednjih letih in prenovili obe tovarni; za izdelavo lesenih oken in vrat v Gorenji vasi ter lesenih montažnih objektov v Preddvoru. Za prilagajanje tržnim razmeram so razvili in obogatili svoj prodajni program nizkoenergijskih lesenih oken, notranjih in vhodnih vrat. Zadovoljni so tudi obsegom prodaje montažnih hiš, predvsem z prodajo na tujih trgih v zadnjem četrtletju. Letos so uspešno realizirali štiri večje javne lesene objekte na domačem trgu.
V Jelovici pozitivno gledajo na razvoj lesne panoge, v kateri vidijo strateško vlogo v slovenskem gospodarstvu. Družba Jelovica je bila v letu 2011 med najbolj aktivnimi slovenskimi podjetji v lesni panogi, ki so v sodelovanju z drugimi povezanimi podjetji in državo začela korake k revitalizaciji slovenske lesne industrije, ki iz leta v leto izgublja delovna mesta in pozicijo v gospodarstvu. V Jelovici menijo, da bi bil nov, bolj drzen pristop k trženju slovenskega lesa in lesenih izdelkov nujno potreben in upajo, da bo nova vlada imela posluh razvoj podjetij in njihovo povezavo v lesnih panogi. Zadovoljni so s prek kratkim sprejetjem Uredbe o zelenih javnih naročilih, ki uvršča Slovenijo v krog najnaprednejših držav na tem področju.
»Ob dejstvu velikih količin lesa, ki se nahaja v slovenskih gozdovih, bo ta uredba vsekakor pozitivno vplivala na celotno lesno verigo, kar bi posledično lahko pripeljalo do novega razvojnega cikla lesnopredelovalne panoge, ki po našem mnenju upoštevajoč svetovne trende predstavlja enega največjih gospodarskih potencialov Slovenije, je dejal Gregor Benčina, predsednik upravnega odbora Jelovica d.d.

Za leto 2012 so si v Jelovici postavili optimistične, a dosegljive cilje. Več prodajnih in tržnih aktivnosti bodo izvajali v tujini, predvsem v Italiji, Nemčiji, Švici ter na svojih klasičnih trgih. Glede na strokovnost zaposlenih, več kot 100 letne izkušnje delovanja in sodelovanje s tujimi partnerji pričakujejo dobro poslovanje tudi prihajajočem letu, ki ga začenjajo z novimi naročili za italijanski trg.

»V Skupini Jelovica smo si postavili izvedljive cilje za leto 2012 in pozdravljamo sprejem Uredbe o zelenih javnih naročilih. Z optimizmom pričakujemo nadaljnji razvoj dogodkov, ki bodo potrdili pravilnost naših razvojnih in investicijskih usmeritev v zadnjih letih, ko smo tudi zaradi zahtev poslovanja na izvoznih tržiščih, veliko vlagali v razvoj novih energijsko varčnih hiš, oken in vrat, » je še dodal Benčina.
Glede na to, v Jelovici večino svojih izdelkov izvozijo na zahtevna zahodnoevropska tržišča, si za leto 2012 tudi zaradi takšnih strateških odločitev države obetajo nadaljnjo rast obsega poslovanja ter dodatno zaposlovanje.
Na zaključnem dogodku skupine Jelovica, ki bo danes, 22. 12. 2011, bodo skupaj z vsemi zaposlenimi pregledali rezultate in objavili strategijo Jelovice poslovanja v letu 2012. Glavna usmeritev Jelovice, kot zelena družbe, ostaja odgovornost do narave, do ljudi in do okolja z lesenimi produkti, ki so sodobno oblikovani, iz certificiranih materialov in energijsko varčni.

Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?