Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Jelovica biatlonki Teji Gregorin prenovila hišo v energijsko varčno

Šenčur, 14. 11. 2011

Jelovica je Teji Gregorin, naši najboljši biatlonki, prenovila hišo v nizkoenergijsko, varčno hišo. Športnica je namreč pred leti kupila leseno, montažno hišo, ki so jo izdelali v Jelovici pred več 25 leti. Montažna hiša iz tistega časa danes ne zadosti več zahtevam energijske varčnosti, zato se Jelovica, ki se poleg izdelave novih sodobnih lesenih hiš, ukvarja tudi z energetskimi prenovami svojih hiš starejšega letnika in drugih objektov.

Jelovica, ki izdeluje montažne hiše že več kot 60 let, v zadnjem času izvaja vedno več energijskih prenov svojih lesenih hiš starejšega letnika in drugih objektov. Njihovi strokovnjaki poskrbijo za obnovo ali prenovo, z vgradnjo toplotne izolacije na fasadnem ovoju stavbe, menjavo stavbnega pohištva – okna in vhodna vrata, zamenjavo ostrešja in strešne kritine s toplotno izolacijo. Po dogovoru opravijo še analizo objekta, izvedejo določene teste zrakotesnosti, svetujejo, kako lahko stranke prihranijo, uredijo vso potrebno dokumentacijo za črpanje sredstev iz EKO sklada in zagotovijo garancijo na izvedena dela.

Pri hiši Teje Gregorin, ki pred odhodom na letošnje prve tekme v Skandinavijo, priprave zaključuje na Pokljuki, je bila ob energetski prenovi hiše Jelovica starejšega letnika izvedena obnova treh bistvenih segmentov za povečanje energijske varčnosti hiše, na koncu še toplotna izolacija na fasadnem ovoju.
Glede na to, da Teja Gregorin večino časa preživi v naravi, jo toplina lesa še posebej privlači in želja o leseni montažni hiši, ki je tudi energijsko varčna, se ji sedaj uresničila.
»Sprememba je ogromna, predvsem v zimskem času, ko sem bila zaradi treningov in tekem odsotna tudi po več kot 3 tedne skupaj, sem se vedno vračala v hladno hišo, in trajalo je kar precej časa, da se je le ta ogrela. Sedaj se že ob vstopu v hišo pozna velika razlika in potrebno je precej manj časa, da se hiša segreje. Lahko rečem, da je sedaj, ko imam nov fasadni ovoj bivanje v hiši bolj prijetno in dejansko hitro precej bolj toplo«, je povedala Teja Gregorin o svoji energijsko varčni montažni hiši Jelovica.
Naša najboljša športnica, ki je lansko leto zaključila z vidnimi dosežki, je o rezultatih letošnje sezone zelo odločna, saj si želi stopničke v svetovnem pokalu in preseči rezultat skupnega seštevka svetovnega pokala, za kar bo morala pokazati vrhunsko pripravljenost skozi celo sezono. Veliko pozornosti daje tudi je tudi najpomembnejši tekmi, svetovnemu prvenstvu v nemškem Ruhpoldingu, kjer si Teja Gregorin želi zelo približati najboljšim, če ne že biti del njih.

Družba Jelovica, vodilni proizvajalec vrhunskih izdelkov iz naravi prijaznih materialov, kot so lesene hiše, okna in vrata, podpira slovenske športnike, ki se ukvarjajo z okolju in naravi prijaznimi športi, med katerimi so maratonec Tone Kosmač in biatlonka Teja Gregorin in jim omogoča doseganje vrhunskih rezultatov na svojem področju.


Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Najsodobnejša proizvodnja oken

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje. več >

Ostanimo zdravi

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka. več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019

Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A.
več >

Srebrno priznanje za inovativnost

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture več >

Ostale novice

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.
več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Jelovica pridobila sredstva za razvoj

Škofja Loka, 10.10.2016 več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?