Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Prva dama prerezala trak novega, energetsko varčnega vrtca Jelovica

Potem ko je bil konec maja lani položen temeljni kamen in so se najmlajši na pikniku pri novem vrtcu zbrali konec avgusta ter se vanj, po pridobitvi uporabnega dovoljenja, preselili prejšnji mesec, so danes popoldne s prerezom traku župan Občine Šentrupert Rupert Gole, ravnateljica OŠ dr. Pavla Lunačka Miroslava Brezovar, predsednik upravnega odbora Jelovice d.d. Gregor Benčina in prva dama Slovenije Barbara Miklič Türk vrtec tudi uradno odprli.
Vrtec Šentrupert - otvoritev
Na slovesnosti je zaigral Občinski pihalni orkester sv. Rupert, največ navdušenja pa so poželi najmlajši, ki so s pesmijo in plesom zaželeli dobrodošlico povabljenim in radovednežem, ki so si prišli pogledat novi, pisani in prijazni vrtec Čebelica. Zbrane je pozdravila tudi prva dama Slovenije Barbara Miklič Türk, ki je otrokom zaželela prijetno bivanje v sodobnem vrtcu.

Po odprtju je župan Občine Šentrupert Rupert Gole povedal: „Ta odločitev, da bo vrtec lesen, je bila zavestna. Mi smo že ob objavi razpisa iskali investitorja, ki bo znal prisluhniti našim željam in zgradil nizkoogljični, energetsko varčen objekt, ki bo primeren tako za sedanji čas kot za prihodnost.“ Dodal je še, da se bodo v takšnem objektu, ki ima minimalne vplive na okolje, otroci gotovo dobro počutili, prepričan pa je tudi, da je les kot gradbeni material primeren, da se ga uporabi tudi v drugih javnih objektih.
Vrtec Šentrupert - otvoritev
„Mislim, da se otroci in vzgojiteljice odlično počutijo v novih prostorih. Dolgo smo jih čakali. Dve leti je bilo zelo težavno delo na različnih lokacijah. Imamo krasen osrednji prostor, kjer se lahko igrajo, imamo zunanje prostore, kjer lahko izvajajo različne aktivnosti tudi v slabem vremenu, okoli vrtca bo tudi velika zelena površina, kjer se bodo lahko igrali,“ pa je na nove prostore ponosna ravnateljica Osnovne šole dr. Pavla Lunačka Šentrupert, kamor spada tudi vrtec Čebelica, Miroslava Brezovar.

»Lani avgusta smo otrokom in njihovim staršem na našem pikniku v Šentrupertu obljubili, da nam lahko zaupajo pri gradnji njihovega vrtca in danes smo priča otvoritvi zagotovo najlepšemu nizkoenergetskemu vrtcu v Sloveniji « je dejal predsednik upravnega odbora Jelovice d.d. Gregor Benčina in dodal: »Uporabili smo naravne, okolju in ljudem prijazne materiale, najboljše za naše otroke in ponovno potrdili, da Jelovica sodi med vodilne ponudnike sodobne nizkoenergijske gradnje doma in tudi v Evropi.«
Otvoritev vrtca ŠentrupertO vrtcu Čebelica
Vrtec Čebelica v tekočem šolskem letu obiskuje 74 malčkov, od tega letos prvič 14 v jasličnem oddelku, imajo pa še kombiniran in dva heterogena oddelka.
Novi vrtec je narejen iz ekološko neoporečnih materialov na osnovi moderne arhitekturne zasnove in inovativnih tehničnih rešitev. Je vrhunski izdelek Jelovice, ki združuje lastnosti nizko energetskega vrtca. Vse igralnice imajo pokrito teraso, da se otroci, kljub slabemu vremenu, lahko zadržujejo na svežem zraku. Fasadni plašč je zasnovan kot prezračevalni element, porabo energije pa še dodatno znižujejo talno ogrevanje z biomaso, klimatska naprava z visoko učinkovito rekuperacijo toplote in adiabatno hlajenje zraka. Kratek čas izgradnje je, poleg ugodne bivalne klime, ki jo omogočajo lesene zgradbe, eden od pomembnejših prednosti sodobnega načina gradnje tako velikih objektov kot individualnih hiš.

Končna vrednost naložbe je zaradi zahtev po materialih visoke kakovosti in estetske vrednosti, ki so še izboljšali nivo kakovosti bivanja, 1,7 milijona Evrov oziroma 1,350 €/m2 z opremo in zunanjo ureditvijo. Občina je na razpisu stavbno pravico za 16 let podelila podjetju Jelovica hiše d.o.o. Po tem obdobju bo v celoti opremljen vrtec prešel v občinsko last.Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?