Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Jelovica, Petrol in Knauf Insulation združeni tudi v novem Centru energetskih rešitev v Zagrebu

Center Energetskih Rešitev

Center Energetskih Rešitev
Jelovica
Petrol
KnaufInsulation

Zagreb, 10. maj 2013 – Družbe Jelovica, Petrol in Knauf Insulation, ki sodelujejo pri projektu Centra energetskih rešitev (CER) v Ljubljani, uspešen poslovni model prenašajo tudi na sosednjo Hrvaško. V okviru obiska predsednika Republike Slovenije na Hrvaškem so omenjena podjetja ter še 14 hrvaških podjetij podpisali pogodbo o vzpostavitvi Centra energetskih rešitev v Zagrebu, kar pomeni inovativno mednarodno povezovanje slovenskih in hrvaških podjetij. Center v Zagrebu naj bi zaživel še letos.
Podpis pogodbe o ustanovitvi CER v Zagrebu
Jelovica, Petrol in Knauf Insulation, partnerji slovenskega Centra energetskih rešitev ter še 14 podjetij, so danes podpisali pogodbo o ustanovitvi Centra energetskih rešitev v Zagrebu, ki bo zaživel še letos. S tem se trend energetske varčnosti širi na Hrvaško, kjer je priložnost tudi za črpanje sredstev, ki jih EU namenja v okviru programa Evropa 2020.

Pozitiven trend energetske varčnosti v okviru programa Evropa 2020, kjer članice EU črpajo sredstva iz različnih virov za energetskih sanacije stavb, bo ob vstopu Hrvaške dosegel tudi njihove državljane. Center energetskih rešitev v Zagrebu, ki bo po ponudbi podoben ljubljanskemu, gotovo pomeni priložnost za razvoj učinkovite rabe energije. Odprtje hrvaškega CER-a je predviden do konca leta in bo na 4.000 kvadratnih metrih na enem mestu ponudil izobraževanje o pomenu varčevanja z energijo, svetovanje o energetski prenovi stavb ter korakih za doseganje energetske učinkovitosti. V Centru energetskih rešitev bodo prisotna podjetja, ki se ukvarjajo s stavbnim pohištvom, izolacijo, fasadami, strehami in kurilnimi napravami ter energetsko učinkoviti novogradnjami.
Podpis pogodbe o ustanovitvi CER-a v Zagrebu
Na Hrvaškem v prihodnjem obdobju pričakujejo povečanje obsega vlaganj v segment energetskih prenov. Za ta namen so na voljo tudi sredstva EU, zato bo novo slovensko-hrvaško sodelovanje na področju energetske prenove stavb priložnost za nove posle, za Hrvaško pa pomeni sledenje smernicam EU za zagotavljanje energetske učinkovitosti.

Gregor Benčina, predsednik upravnega odbora Jelovice, je ob tem dodal: »Na hrvaškem se ob vstopu v EU odpirajo nove poslovne priložnosti, ki so posledica razvojnih usmeritev EU, med katere vsekakor sodi tudi skrb za energetsko varčnost. Jelovica, ki že več let sodi med vodilne ponudnike na področju energetsko varčne gradnje, je na hrvaškem trgu dobro poznana, v prihodnje pa bo svojo prisotnost okrepila še z aktivnostmi na področju ozaveščanja, izobraževanja in svetovanja hrvaških kupcev, ki bodo tako lahko na osnovi naših preteklih izkušenj pridobili največjo korist. Veseli me, da je CER, ki ga skupaj s partnerji uspešno vodimo, zanimiv tudi za podjetja iz Hrvaške in da so se v takšnem številu že na začetku pridružili tej iniciativi. Ob tem lahko pridobimo vsi, podjetja s povezovanjem in sklepanjem novih poslov, uporabniki pa z zmanjševanjem stroškov za energijo, tudi s sredstvi EU.«

Rok Vodnik, član uprave družbe Petrol, je izpostavil naslednje: »Prenos znanja preko meja je dandanes nujen, še posebno pri dobrih poslovnih modelih in pri varčevanju z energijo. Projekt CER združuje oboje. Izkušnje iz Slovenije kažejo, da bo poleg dobre poslovne priložnosti to tudi velika pridobitev za prebivalstvo. Petrol je prepoznavna blagovna znamka na Hrvaškem na področju prodaje naftnih derivatov, z zagrebškim CER-om pa vstopamo tudi na področje energetskih rešitev ter učinkovite rabe energije.«Center energetskih rešitev 

Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?