Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Več kot 2.500 obiskovalcev CER-a v prvem letu

Ljubljana, 18.10.2013

Center energetskih rešitev je v letu dni, odkar so ga partnerji Petrol, Jelovica, Knauf Insulation, Zelene energije in Jub odprli, obiskalo več kot 2.500 strank. Z izvedenimi projekti so skupaj dosegli prihranek energije v višini 720 MWh in prihranek 180 ton CO2. Ustanovitev gospodarskega interesnega združenja CER je podlaga širitvi poslovnega modela v druge države in povezovanju v mednarodne integracije.
Center energetskih rešitev
Partnerji Centra energetskih rešitev (CER) Petrol, Jelovica, Knauf Insulation, Zelene energije in JUB so prvo leto skupnega delovanja označili kot uspešno, saj jih je trg sprejel kot verodostojne ponudnike celovitih rešitev za odpravljanje energijske neučinkovitosti objektov ter svetovalno središče tako za končne, kot poslovne uporabnike, obenem pa prizorišče različnih strokovnih dogodkov in srečanj na temo energetsko varčne gradnje v Sloveniji. V informacijski točki Ekosklada v CER-u lahko obiskovalci prejmejo brezplačne nasvete energetskega svetovalca o koriščenju nepovratnih sredstev, ki jih država podeljuje v ta namen.
CER
V prvem letu obstoja je nasvet o učinkoviti prenovi oken, izolacijskih materialih, ogrevalnih in prezračevalnih sistemih, rabi energentov ter celoviti prenovi objektov v CER-u poiskalo preko 2.500 obiskovalcev. Po ocenah partnerjev je skupna vrednost sklenjenih projektov energetske prenove za okoli 2,5 milijona evrov. Z letošnjo pomladjo so poslovno vlogo CER-a obogatili s paleto različnih dogodkov o energetski učinkovitosti. Na sedmih samostojnih strokovnih posvetih je skoraj 500 udeležencev razpravljalo o skupnem energetskem cilju Slovenije do leta 2020 na javnih in zasebnih objektih. Z izvedbo delavnic in seminarjev so partnerji dosegli prihranek energije v višini 720 MWh in prihranek 180 ton CO2.
CER
Petrol, Jelovica in Knauf Insulation so pretekli mesec ustanovili gospodarsko interesno združenje GIZ CER, ki omogoča skupen nastop na drugih tržiščih in vključevanje v mednarodne povezave s področja energetske učinkovitosti. Članstvo v GIZ CER je odprto za nove družbe, ki jim je poleg pospeševanja svoje dejavnosti pomembna tudi družbena odgovornost in skrb za okolje v smislu kakovostne in trajnostne gradnje ter učinkovita raba energije. Eden od pomembnih ciljev GIZ CER-a je članstvo v EUASE (European Alliance to Save Energy).

CER svojo misijo energetsko učinkovite gradnje ter učinkovite rabe energije širi na Hrvaško. Zagrebški Center bo povezoval več kot 10 slovenskih in hrvaških podjetij, ki bodo v trajnosti gradnji, energetskih prenovah in učinkoviti rabi energije našla nove poslovne priložnosti ter pomagala novi članici Evropske unije dosegati cilje energetske direktive.
Center energetskih rešitev
Predsednik upravnega odbora družbe Jelovica, Gregor Benčina, je ob tem povedal: »CER izpolnjuje naša pričakovanja, tako poslovno, kot svetovalno-izobraževalno. Stalna nadgradnja vsebin v CER-u in mednarodno povezovanje je za vse partnerje dobrodošla in bo imela tudi poslovne učinke. V Jelovici nas veseli, da so tako ob predstavitvi poslovne priložnosti na Hrvaškem, kakor v Evropi podjetja in združenja pozitivno sprejeli našo idejo, ki sledi cilju spodbujanja trajnostne gradnje.«

Član uprave družbe Petrol, mag. Rok Vodnik, je izpostavil: »Center energetskih rešitev je v enem letu postal verodostojen svetovalec za učinkovito rabo energije. V Petrolu smo veseli, da smo se pridružili energetskemu start-upu, ki že od samega začetka kaže, da gre za dobro naložbo. Naša prodaja na področju energetskih storitev se je predvsem na račun Centra energetskih rešitev povečala. Z oblikovanjem gospodarskega interesnega združenja bo Center energetskih rešitev odslej lahko nastopal kot samostojen pravni subjekt, kar mu daje nove razsežnosti.«

Komercialni direktor Northern Balkans Knauf Insulation, Darko Bevk, je ob tem povedal:
»Po prvem letu delovanja Centra energetskih rešitev lahko rečemo, da je ta postal prepoznaven tako lokacijsko kot tudi v smislu dejavnosti. Naše podjetje Knauf Insulation, ki ima v CERu izpostavljene nekatere najpogostejše izolacijske rešitve, je bilo v prvem letu delovanja aktivno zlasti na področju organizacije in strokovnega sodelovanja na dogodkih, ki so se s tematiko energetske učinkovitosti in trajnostne gradnje odvijali v CER-u in so bili namenjeni različnim ciljnim skupinam. Tako smo bili prisotni na celi vrsti dogodkov, ki jih je organizirala Energetika.net pa tudi samostojno smo organizirali lepo število dogodkov, kamor smo pritegnili še tudi nekatere druge partnerje s ponudbo tega področja, pa tudi Eko Sklad. V Centru smo tekom leta intenzivno promovirali našo zadnjo konzorcijsko akcijo Danes za jutri, kjer se nam je registriralo skoraj 1000 zainteresiranih udeležencev, ki smo jih opremili s strokovnimi odgovori, svetovanjem na terenu in z nakupnimi ugodnostmi. Obiskovalci imajo na našem razstavnem prostoru na voljo tudi vrsto orodij kot so energetski kalkulator, filmi o izvedbi, izobraževalni filmi…..Glede prihodnosti CER je na nas partnerjih, da mu bomo dodali še nove vsebine in še povečali frekvenco in zanimanje in s tem tudi odzivnost. Za prihodnje leto načrtujemo, da bomo v Centru vršili promocijo 2. generacije konzorcijskega paketa Danes za jutri, kjer bo potekalo tudi nekaj dogodkov tega projekta – podrobnosti bomo razkrili v kratkem - pripravili pa bomo tudi serijo izobraževanj za trgovce, izvajalce in arhitekte.«

Predsednik uprave podjetja JUB-H, Sašo Kokalj, je med drugim poudaril: »JUB je postal CER-ov partner pred dobrimi štirimi meseci in v tem kratkem času smo z doseženim zadovoljni. Na prihodnost CER-a gledamo optimistično, predvsem vidimo še veliko priložnosti v skupnih nastopih, projektih in promocijah partnerjev. Zelo nas veseli, da je CER zaživel tudi kot izobraževalno svetovalno središče za energetsko učinkovitost pri gradnji. V JUB-u intenzivno razvijamo energetsko varčne sisteme, kot so nove vrste EPS s posebnimi lastnostmi, pa tudi druge nove inovativne materiale, naši strokovnjaki iz JUB Akademije pa redno sodelujejo na predavanjih v organizaciji CER-a. CER se razvija kot pomembna platforma za širjenje znanja in zavedanja o energetski učinkoviti in trajnostni gradnji, kar je in bo v prihodnosti postalo ustaljen način razmišljanja. V JUB-u je trajnostno poslovanje že danes naša trdna zaveza za energijsko učinkovitejši jutri.»

Direktor prodaje podjetja Zelene energije, Zef Vučaj, je ob tem povedal: »V Zelenih Energijah smo s prvim letom v CER-u zadovoljni. Partnerji smo se lotili kar nekaj skupnih projektov, tako na področju izobraževanj kot tudi skupnih tržnih nastopov. V bodoče si želimo, da bi sodelovanje še okrepili ter da bi javnost in potencialni kupci CER prepoznali kot edinstveno rešitev za vse izzive na področju učinkovite rabe energije za bivalne prostore. «


CENTER ENERGETSKIH REŠITEV
BTC - Dvorana 2, Šmartinska 152, Ljubljana
www.cer-slo.so


Utrinki z dogodka

Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?