Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Rešitve za znižanje stroškov v novem Centru energetskih rešitev

Ljubljana, 25.oktober 

V Ljubljani v BTC (Dvorana 2) je začel delovati prvi slovenski Center energetskih rešitev, kjer je pet partnerjev združilo moči pri celovitem svetovanju na področju energetskih rešitev za gospodinjstva in podjetja. Jelovica, Petrol, Nord, Knauf Insulation in Zelene energije zdaj na enem mestu ponujajo komplementarne izdelke in storitve za celosten pristop pri odpravljanju energijske neučinkovitosti.

Center energetskih rešitev

Energetsko varčne rešitve za dom

Naprednejše, ekološke in energetsko varčne rešitve so del našega vsakdana. Trenutna ekonomska situacija na trgu sili končne uporabnike k optimizaciji porabe energije, zato iščejo rešitve za zniževanje stroškov ogrevanja in elektrike tudi s pomočjo energetskih prenov zunanjega ovoja zgradb, izbora optimalne tehnologije pridobivanja energije za ogrevanje in izbiri energentov.

Center energetskih rešitev (CER) je nastal kot odgovor na zahtevne gospodarske in socialne razmere, ki nas silijo k varčevanju in odgovornejšemu ravnanju z naravnimi viri. Energijska varčnost, zdravo in udobno bivanje, skrb za okolje in kakovostna ponudba na ključ so bila izhodišča za postavitev novega centra, prvega tovrstnega v Sloveniji, kjer podjetja Jelovica, Petrol, Nord, Knauf Insulation in Zelene energije na enem mestu ponujajo komplementarne izdelke in storitve za celosten pristop pri odpravljanju energijske neučinkovitosti.

Ob odločitvi za energetsko prenovo se običajno odpirajo številna vprašanja in dileme. Posameznik zato potrebuje celovito rešitev za izvedbo projekta z optimalnimi rezultati, ki jih lahko najdejo prav v novem centru. Poglavitna prednost CER-a je namreč v tem, da ponuja celovite izdelke in storitve najvišje kakovosti ter rešitve po meri stranke na enem mestu.
Obiskovalci lahko v novem centru na skoraj 1.200 m2 najdejo strokovne nasvete za optimalno izbiro energentov, ogrevalnih in hladilnih sistemov, energijsko varčnih oken in vhodnih vrat, lesenih energijsko varčnih hiš, izolacijskih fasad, vse do kuhinj in kopalnic. Skratka, na enem mestu so na voljo inovativne rešitev za odpravljanje energijske neučinkovitosti hiše, stanovanja ali poslovnega objekta.

Skupen cilj vseh podjetij v Centru energetskih rešitev je, da center zaživi tudi kot izobraževalno svetovalno središče za energetsko učinkovitost pri gradnji, kjer se bodo odvijala strokovna srečanja, svetovanja posameznih energijsko učinkovitih konceptov, predstavitve novih tehnologiji in naprednih rešitev.

»V Jelovici, kjer izdelujemo energijsko varčne lesene objekte, okna in vrata, smo kot zelena družba odgovorni tako do naših strank, kot do okolja. Verjamemo, da bomo s strokovnim svetovanjem obiskovalcem CER-a pomagali najti optimalne rešitve tako za energijske prenove kot tudi za sodobne novogradnje, s katerimi si bodo znižali stroške ogrevanja in dosegli odlično bivalno klimo v prostorih«, je ob odprtju novega centra povedal Gregor Benčina, predsednik upravnega odbora Jelovica d.d. »Obenem nas veseli, da smo z idejo o Centru energetskih rešitev v Sloveniji na posluh naleteli pri vodstvu družbe BTCja ter projekt uspešno realizirali s tako pomembnimi partnerji, kot so Petrol, Knauf Insulation in drugi. Skupaj resnično na enem mestu ponujajmo učinkovite energetske rešitve za naše stranke.«

Član uprave družbe Petrol mag. Rok Vodnik je ob odprtju CER-a povedal: »V Petrolu se lahko pohvalimo s celo vrsto uspešno izpeljanih energetskih projektov in projektov učinkovite rabe energije. Poleg tega Petrol danes ponuja vso energijo na enem mestu. S svojim znanjem pomagamo strankam k izboljšanju udobnosti bivanja, k čistejšemu okolju in hkrati tudi k precejšnjim prihrankom pri stroških za energijo. V Centru energetskih rešitev bomo o učinkoviti rabi energije svetovali vsakemu, ki se bo ustavil na našem prostoru.«

»Ob odločitvi za sodelovanje v CER-u smo spoznali kvalitetne partnerje, s katerimi lahko na edinstven način razvijamo sodelovanje in nastop na tržiščih regije. S partnerskimi podjetji delimo entuziazem in željo po ohranjevanju okolja, saj tudi Nord Produkt v svoji proizvodnji stoodstotno recikliranja ostanke iz tehnološkega procesa. Prav zato smo izbrali materiale za naše produkte, ki med proizvodnjo ne obremenjujejo okolja. Naša zelena tehnologija pa zagotavlja prihranek tako toplotne energije, kot tudi vode«, je ob otvoritvi povedal Stanko Birin, lastnik in direktor podjetja Nord Produkt iz Hrvaške.

Glavni direktor Knauf Insulation, dr. Saša Bavec je ob odprtju novega centra dejal: "Našo odločitev, da smo se pridružili podjetjem, ki ponujamo energetske rešitve tudi na lokaciji BTC, v prvi vrsti narekuje naša strateška zavezanost trajnostnemu poslovanju. Drugi razlog je trenutno stanje v slovenskem gospodarstvu, še posebej v gradbeništvu. Dejstvo je, da se skoraj 40% energije v Sloveniji porabi v stavbah, od tega polovica zaradi neučinkovite rabe energije. Raziskave kažejo, da je slovenski stanovanjski fond v kar 80% potreben energetske prenove. S svojo prisotnostjo na frekventni lokaciji Centra energetskih rešitev želimo dvigniti zavedanje ljudi o pomenu energetske učinkovitosti tako zaradi manjših stroškov, kot tudi zaradi trajnostnega pogleda na rabo virov energije in čistejšega okolja. Tam želimo obiskovalcem nakazati, katere so tiste rešitve, ki jim bodo situacijo rešile učinkovito, trajnostno in dolgoročno.«

»Pri Zelenih energijah ponujamo celovite storitve na ključ na področju bivalnega gretja, hlajenja, prezračevanja ter nadzornih sistemov. Zelo dejavni smo tudi na področju obnovljivih virov, s celotnim našim naborom storitev smo se pa želeli čim bolj približati končnim kupcem ter jim na tak način omogočiti karseda visoko stopnjo strokovnega svetovanja in odzivnosti. Naši partnerji v CER-u so vodilna podjetja na svojih področjih, s katerimi ustvarjamo komplementarne rešitve za celostni bivalni spekter. Po našem mnenju bo CER postavil nove standarde na tem delu trga«, je dejal Zef Vučaj, direktor prodaje pri Zelene energije ob otvoritvi CER-a.Info:

CENTER ENERGETSKIH REŠITEV, BTC - Dvorana 2, Šmartinska 152, Ljubljana
DELOVNI ČAS: ponedeljek - petek: 10.00 - 20.00; sobota: 10.00 - 18.00: nedelja in prazniki: zaprto

Dodatne informacije:

JELOVICA: info@jelovica.si; 04 2750 324, Alenka Popp Vogelnik
PETROL: cer@petrol.si, petrol.pr@petrol.si,; 01 47 14 581, 041 789 609, Aleksander Salkič
NORD PRODUKT: damir.jukic@nord.hr, +385-91-2376-720, Damir Jukič
KNAUF INSULATION: svetovanje@knaufinsulation.com; 04 5114 105, Barbara Hafner
ZELENE ENERGIJE: zef.vucaj@klimapetek.si, 031 349 309, Zef Vučaj

Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?