Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Tudi Jelovica Kosmaču pomagala do družbe najboljših atletov na svetu

Škofja Loka, 12 09. 2011

Tone Kosmač, zaposlen v Jelovici kot športnik, ki mu podjetje omogoča, da se nemoteno posveča svoji športni karieri, je v maratonu zadnjega dne 13. svetovnega prvenstva v atletiki v južnokorejskem Daeguju osvojil 42. mesto s časom 2:24:16. Zmagal je Kenijec Abel Kirui.

Kosmač je tek na 42,195 km, v zmernih vremenskih razmerah, začel zadržano. Po petih kilometrih je za vodilno skupino zaostal 16 sekund, v naslednjih kilometrih je izgubil še nekaj mest. Dvanajst kilometrov pred ciljem je bil Tone Kosmač 51., potem pa do konca maratona tekel vse hitreje V cilj je pritekel na 42. mestu, z zaostankom 16 minut in 38 sekund za Kenijcem Abelom Kiruiem (2;07,38).
Tone Kosmač na štartu
"Načrtoval sem čas 2;25, a sem tekel še malo hitreje. Začeli smo dokaj hitro, vendar sem do polovice še stopnjeval ritem teka, ki je potem malo padel. V zaključku mi je začelo tudi nekoliko primanjkovati moči, vendar sem zadovoljen z doseženim. Kljub vsemu sem dosegel dober izid«, je ob koncu svojega premiernega nastopa na svetovnih prvenstvih povedal Tone Kosmač.
»To je bil moj drugi nastop na veliki tekmi v karieri. Lani sem bil na EP, vendar mi za to tekmovanje ni bilo potrebno doseči mednarodne norme, kot tokrat, zato mi vse skupaj še več pomeni. Še pred tremi leti se nisem nadejal, da bom lahko tekel v najmočnejši svetovni konkurenci. Malo bolj sproščeno in bolj pogumno bom lahko začel prihodnje tekme.«

Kot je še dejal Kosmač, je bila proga težka, z veliko vzponi in spusti, a vreme je bilo za maraton pravšnje. Ker ima zelo malo izkušenj z velikimi tekmovanji, mu je zadnje dalo precej samozavesti, da bo, po dobri predstavi na tem maratonu, lahko bolj sproščeno začenjal svoje prihodnje tekme. Njegov naslednji cilj so priprave na Olimpijske igre v Londonu julija, 2012.

Jelovica, vodilni ponudnik energijsko varčnih in okolju prijaznih lesenih hiš in stavbnega pohištva, na različne načine podpira športnike, ki se ukvarjajo z okolju prijaznimi športi in tako sledi svoji poslovni strategiji in odgovornosti do okolja. Tone Kosmač je gotovo dober glasnik Jelovice, ki mu je s trdim delom uspelo priti v družbo najboljših na svetu.

Tone Kosmač, 34, je prvič nastopil na svetovnem atletskem prvenstvu. Pod vodstvom Romana Kejžarja, ki je po končani karieri oblikoval skupino atletov za največja tekmovanja, je Tone lani na evropskem prvenstvu v Barceloni dosegel 32. mesto (2;29:56). V Milanu, 10. aprila letos mu je uspelo doseči normo za nastop na ravno končanem svetovnem atletskem prvenstvu. V Milanu je Kosmač s časom 2;16,23 postavi tudi osebni rekord.
Tone Kosmač na Maratonu v Južni Koreji

Vir: Siol.net/STA
Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Jelovica najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v Sloveniji

9. junij 2021

Jelovica je po mnenju Slovenk in Slovencev prepoznana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka med ponudniki oken, kar potrjuje raziskava »Trusted Brand 2021«.
več >

Najsodobnejša proizvodnja oken

23. september 2020

Jelovica z novo avtomatizirano proizvodnjo zagotavlja še višjo kakovost oken. Preverite, kako oblikujejo okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti.
Oglejte si video proizvodnje.

več >

Ostanimo zdravi

16. april 2020

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka.

več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

27. februar 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019
Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A. 

več >

Ostale novice

Srebrno priznanje za inovativnost

05. julij 2018

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture.

več >

Pogoji FB nagradne igre

20. marec 2018

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

18. december 2017

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

23. oktober 2017

več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?